Dan houd je vast ook niet van Grunberg, over verknipte geesten gesproken. Die absurde draaien in zijn boeken, vreemde personages. En laat ik dat nu geweldig vinden.
Volgens mij is dit inderdaad de reden hiervan. Wellicht proberen de bieb-medewerkers het op deze manier een wat sympathiekere regeling te doen lijken . Ik vind het niet zo raar dus. Als een kind echt graag boeken van de volwassen afdeling wil lenen wn geen andere manier heeft om dat te doen (pasje van pa of ma bijvoorbeeld), dan beschikken de meeste bibliotheken ook altijd wel over fijne leesboekjes. Ter plaatse kun je lezen wat je wilt.
Nog nooit gehoord en volgens mij bij onze bib niet zo gelukkig. Ik las in ieder geval als puber graag Nikki french van de volwassenafdeling en volgens mij ook al Murakami en daar is nooit moeilijk over gedaan. En ik leende ook heel graag kook en bakboeken, die staan hier bij dezelfde categorie als de armbandjes knutselen van hierboven. Maar we hebben wel een gemakkelijke bib, eventuele boetes voor te laat zijn werden ook altijd kwijtgescholden
Voor zoiets bestaat geen vaststaande generieke definitie. Mijn persoonlijke antwoord zou zijn dat literaire boeken niet beter zijn dan andere boeken. Iedereen mag lezen wat ie wil, boeken kunnen ook verschillende functies hebben (educatief, ter ontspanning enzovoorts). Een boek kan wel beoordeeld worden op literaire kwaliteiten. Daarvoor kun je bijvoorbeeld letten op origineel taalgebruik, verrassende verhaallijnen en ontwikkeling van de personages.
Nou, hier kon dochter van 10 niet het laatste deel van Harry Potter uitlenen op haar pas. Moest ze 15 voor zijn...
En ook gratis voor iedereen toch? Allé bij ons toch. Enkel boete bij te laat maar daarvoor is een systeem online dat je last-minute ook nog kan verlengen.
Bedoel je nu het gehele abonnement of begrijp ik je verkeerd? Want dat is wel heel luxe zeg! Hier kost het meer dan 60 euro per jaar. Alsnog niet héél duur als je bedenkt wat je ervoor krijgt
Er is geen abonnement. Je vraagt een bib kaart aan of gebruikt uw ID en haalt boeken af. Bij ons zijn dit er 10 per keer en per kaart of ID. Alles word online bijgehouden. De boeken dien je binnen een bepaalde tijd terug te brengen. Dit kan door gewoon binnen te brengen in de bib of in de boekensluis te plaatsen. Verlengen kan in de bib of online. Te laat indienen is boete betalen. Kostprijs : 0 euro.
Ik ook (bijna) nooit. Mijn moeder werkt bij een bibliotheek dus boeken lenen is me met de paplepel ingegoten
Dit ja. Ik heb een abbo aangeschaft waar je geen te laat geld betaalde, en geen reserveringsgeld. Dat liep op de gratis kinder abbos nogal op. Toen ik dit vertelde zei de dame dat het niet de bedoeling was dat ik kinderboeken leende op dit abonnement. Doe ik natuurlijk wel, naast mijn eigen boeken. Maar ja, dat is de reden dus.
Natuurlijk mag dat gewoon, het hele idee is dat kinderen een gratis abonnement mogen, maar wil je meer extra's zoals gratis reserveren, meer materialen etc, dan neem je een betaald abonnement. Hier heb ik een ‘plus abonnement’ met twee pasjes, en dat wordt aangeprezen als ‘handig voor gezinnen’. Gratis reserveren, langere leenperiode, 2x verlengen, meer materialen per keer lenen, super handig
Ik werk zelf in de bibliotheek en ik ben echt trots op onze grote YA afdeling. Wij hebben ook een enorm aanbod in booktok boeken, zowel in het Nederlands als Engels. Ook een hele manga collectie. Dat je met een jeugdabbo geen volwassen boeken mag lenen is zeker geen landelijk beleid. Vanaf een bepaalde leeftijd mag dat namelijk wel want ze zullen voor de middelbare school ook literatuur van de leeslijst moeten kunnen lenen. Bij ons staat er ook grote kast met alle boeken die onder "lezen voor de lijst" vallen. Met niveaustickers zodat ze precies kunnen pakken wat nodig is. Maar ook proberen we leerkrachten die langskomen te prikkelen om leerlingen andere boeken te laten lezen dan weer Het gouden ei. De ontlezing is zorgelijk en veel bibliotheken zijn bezig hun collectie zo aantrekkelijk mogelijk te maken en evenementen voor jongeren te organiseren. Maar het begint natuurlijk al thuis, als ze jong zijn. En op school.
Ik heb geen passende opleiding gedaan en kwam uit een heel andere sector Ik was wel al boekrecensent maar geen idee of dat de doorslaggevende factor was haha De opleiding bibliothecaris bestaat niet meer. Ik werk inmiddels ook als collectievormer en daar heb ik wel een korte specialisatie opleiding voor gedaan bij NBDBiblion. Maar dat gaat dus via de bibliotheek dus dan moet je al bin en zijn.