Ja, bij het CB doen ze testjes. Dat is totdat ze naar de basisschool gaan. Alleen hebben ze onze beide kinderen daarmee niet eruit gepikt. Zoon hebben we met 3 onder gebracht bij de oogarts/orthopiste, hij bleek een vorm van scheelzien te hebben. En dochter een min sterkte van 3. We vermoeden dat dit bij haar op die leeftijd ook al speelde, want ze zag bijvoorbeeld onderweg naar Monkey town bepaalde heel herkenbare punten (een compleet vliegtuig op een dak van een metaalverwerkingsbedrijf bijvoorbeeld) al nooit. Helaas bedachten wij zelf ook niet of dat er misschien iets mis was, want bv lezen, spelletjes e.d. deed ze prima.
Bij ons reageerde de juf ook vooraf: nou bijzonder dat jullie naar de oogarts gaan want kan me niet voorstellen dat zij een bril nodig heeft. Ze heeft t dus verbloemd. En idd in groep 3 gelukkig al. In Corona zat ze aan de eettafel en ze moet klok leren kijken dus we vroegen: wat staat er op de oven. Kon ze dus niet lezen en wij zelf wel. Ging er eigenlijk nog niet echt een belletje rinkelen maar meer dat mijn man naar de huisarts moest vlak daarna dat ik zei: oh informeer ook direct even wat we met die ogen van haar aan moeten. Doorgestuurd en ja dus toch. bij het cb ook niet er uit gepikt. Onze zoon kon overigens ook niet de ovenklok lezen, dus ook laten testen in t ziekenhuis maar daar is niks aan de hand.
Wij hebben beide testen gedaan en de score scheelde 1 punt Bij de wisc was het alleen een disharmonisch profiel en bij de kiqt wel volledig harmonisch.
Wat vervelend! Bij ons zijn ze heel duidelijk er is meer dan een cijfertjes. Je kan hem niet gelijk opnieuw doen dus bij een mindere dag of jong testen heb je dikke pech. Vervelend, als je dan laat testen zit er ook gelijk een lading stress.
Ja de uitslag was bij ons meerbegaafd met kenmerken van hb. Oftewel hij past in het hb plaatje, ik herken hem heel erg in het zijnsluik, maar het cijfertje is niet hoog genoeg. Het verhaal was dat ze zich moesten verantwoorden bij het bestuur en daarom de 130 strikt hielden.
Misschien ook afhankelijk hoeveel je et van die 130 af zit? Ik weet dat ze ook kinderen aannemen die er net onder zitten maar ook de punten van de zijnsluik aantikken. Maar wat kunnen ze dan voor de kinderen doen die het net niet redden op papier maar zeer hoogstwaarschijnlijk wel hb zijn.
Die vallen tussen wal en schip helaas. Gelukkig is er bij ons een soort bovenschoolse plusklas dit jaar vanuit de stichting. Het is maar 1 dag in de week, maar ze volgen ook een dagschema wat we hebben gezien op de hb school en ze werken aan zichzelf en aan projecten. Voor zoon heeft dit heel goed uitgepakt. Hij zit daar heel erg op zijn plek en van een ongelukkige overprikkelde jongen is het nu weer een ontspannen, vrolijke jongen. Zelfs de tics zijn zo goed als verdwenen. Als het een keer niet door gaat en hij weer 5 dagen in zijn eigen klas zit merken we dat meteen. Ik hoop heeel erg dat deze klas er volgend jaar ook is (is nog niet zeker).
Fijn dat hij uit die klas zoveel kan halen! Snap best dat hij teleurgesteld is wanneer het niet door kan gaan. Ik hoop dat ze besluiten dat het een grote meerwaarde is en dat ze blijven. Wel spannend.
Ja zeker. Het is dit jaar voor het eerst en het is een pilot dus ik hoop dat er voor volgend jaar genoeg geld/animo/enthousiasme is.
Als een school zo star denkt, vraag ik me af hoe ze met hun leerlingen omgaan. Moeten die ook allemaal precies mee in de regels of mag er ook ruimte zijn voor de kinderen zelf?
Achteraf ben ik ook blij dat zoon daar nu niet op school zit. Het concept is mooi, maar ik hoor niet de meest positieve verhalen. Een getraumatiseerd hb kind dat thuis zit 'moet maar gewoon naar school komen'.
Vraagje... In hoeverre is er een relatie tussen begaafdheid en hypermobiliteit? Misschien een rare vraag, maar sinds een paar dagen weten we dat zoonlief hypermobiel is (net als ikzelf...en zowat mijn hele familie...) en er staat me iets van bij dat er een correlatie kan zijn. Maar ik durf Dr. Google niet te raadplegen omdat je dan toch alleen maar rampverhalen te zien krijgt
Ik heb nog nooit gehoord over een verband tussen die twee. Wat zou deze moeten zijn? Voor welke rampverhalen ben je bang? interessant wel want ik ken het dus echt niet, haha
Nog nooit van een correlatie tussen die twee gehoord of gelezen. In ons gezin zijn er twee hypermobiel, de andere twee (voor zo ver ik weet) niet. Qua hb zijn we op de oudste na niet getest.
Wij zijn een stapje verder met onze 2e zoon. Afgelopen week ben ik met zoon naar een psycholoog geweest om te kletsen over hem; wat te doen, wat is wijsheid, advies mbt school, enz. Een schot in de roos want zij is lid van een vereniging die zich inzet voor hb kinderen op scholen. Ze heeft dus kennis en toegang tot verschillende informatie over en voor scholen. Bijv: Hoe hb kinderen te herkennen in de klas, hoe een koers te bepalen, hoe te begeleiden, wie/wat/waar gedrag interpreteren en hoe daarmee om te gaan. Waar kan een school terecht voor geld, meer kennis, meer begeleiding. Welke rechten heeft een kind, welke rechten heeft een school, enz. Ze heeft voor de school van zoon een aanbevelingsbrief geschreven met gepersonaliseerde ideeen en tips die zij kunnen gebruiken voor zoon. Daarnaast heeft ze een uitgebreide ‘handleiding’ (hoe noem je dat in NL) voor leraren over hoe hoogbegaafde leerlingen te onderwijzen meegestuurd. Nog geen reactie gehad van school natuurlijk want het is vakantie (balen ) Maar ik ben erg tevreden over hoe alles tot nu toe loopt! Ik hou ervan wanneer er lekker tempo in zit. Ik ben niet zo van het aankijken en afwachten wanneer iets ook gewoon nu gedaan kan worden, haha. De psych had het advies om zoon (3 jaar, 11 maanden) nog niet te testen want zoon heeft een taalachterstand dus de uitslag zal niet juist zijn. (Logisch) Daarnaast lijkt school hem te zien, wij zien hem thuis, we hebben thuis ook geen problemen met hem en op school zijn we nu goed bezig. Een test zal daarin ook niet perse iets toevoegen op dit moment. (Klinkt ook logisch) Advies is testen met 6 jaar; wanneer hij naar groep 3 gaat. (Ook logisch) Nou we gaan het zien!