Het allerliefst eet ik wittd pistolet met zalm. Oh dat vind ik zo lekker. Of stokbrood met smeerseltjes van de slager. Grillworstsalade, smulsalade of beenhamsalade. Maar niet dagelijks, al zou ik dat heerlijk vinden Gewoon dagelijks eet ik bruine boterhammen met gebraden gehakt of cervelaatworst. Of als lunch plakje ham met gebakken ei. Zoetigheid op brood houd ik niet van. Soms een keer pindakaas.
Meestal eet ik gewoon bruin brood met kaas, ik hou niet zo van vleeswaren op brood. Ja rosbief op een hard broodje. Soms pure xl hagelslag op wit brood of tosti met kaas en kipfilet.
Nederlands brood is wat ik het meeste mis sinds ik in Duitsland woon. Ik geniet altijd optimaal van lekker Nederlands brood als ik bij mijn familie ben! En dan het liefst met martino! Vind dat zooooo lekker!!!! Hier hebben ze überhaupt geen filet americain, of ik heb het tenminste nog nooit gevonden.. maar dat eet ik ALTIJD in NL haha. Of gewoon lekker hagelslag <3 heerlijk. In Duitsland eet ik meestal van dat casionosandwichbrood (dat lijkt dan nog het meeste op NL brood ,de rest is allemaal van dat stugge droge zuurdesembrood haha) met iets van een smeersel erop (bijv paprika/chili creme of een kruidenkaas) en kaas of salami/cervelaat/paprikalyoner . Wat ook heel lekker is is frischkäse (roomkaas denk ik?) met aardbeienjam!
Ik eet het allerliefste eiersalade Verder ook kaas, paté, pepersalami, tonijnsalade. Eigenlijk bijna nooit iets zoet, meestal hartig.
Ik krijg regelmatig te horen dat ik geen echte Nederlander ben omdat ik geen brood eet (en geen rookworst, pannenkoeken etc) Als ik al eens brood eet zijn het bolletjes. Qua beleg altijd kipfilet of sandwichspread. Ik hou bijv niet van chocopasta, jam, hagelslag en pindakaas. Nogal saai, maar goed ik eet dan ook bijna nooit brood
Heel slecht maar het liefst iets van tonijn of kipsalade.. Een gekookt eitje vind ik ook lekker! Ben zelf niet zo een brood eter.
Ik eet niet zo graag boterhammen. Pistolet en crackers vind ik lekkerder. Beleg eet ik het liefste kaas. Buiten schimmelkaas is er ook maar weinig dat ik echt niet lust. Partner: paté met vijgen of martino Oudste: préparé of philadelphia zalm Middelste: Kipfilet ( liefst ovengebakken) Jongste: salami en speculoos pasta
Ik eet, heel onhollands, echt zelden een oiderqetse boterham. Ik eet vaker restjes avondeten als lunch, overnight oats als ontbijt, etc Maar als ik dan brood eet: Filet americain met uitjes en een gekookt eitje en flink versgemalen zout en peper op geroosterde volkoren boterhammen Of pindakaas, sambal manis en komkommer Nutella, heeel dik, op een wit bolletje Witte boterham met wederom een dikke laag roomboter en grove hagelslag. (Beide eet ik natuurlijk zelden, meestal op vakantie wel een keer ofzo)
Herkenbaar! Nu vind ik stokbrood best lekker hoor, maar soms heb ik gewoon zin in Nederlands brood. Ze verkopen hier ook wel sneetjes brood maar die zijn zoet, dat smaakt zo gek. En het is ook nog eens duur. En: alles is hier ook nog eens wit! Dus ik maak regelmatig zelf (volkoren)brood, niet altijd hoor, maar als afwisseling is het wel fijn.
Wij hebben wel allerlei beleg in huis. Vaak voorverpakt van de winkel omdat het lang goed blijft. Kaas, ham, paté, boterhamworst, mosterdspek… en dan ook confituur, hageslag en choco. Als we een heel weekend thuis zijn om te eten, dan haal ik ook eens beleg en salades bij de slager. Die zijn ook erg lekker. Soms maak ik ook zelf eiersalade van eigen eitjes en vleessalade. We eten ook graag martino
Donker bruin brood met rosbief of oude kaas En in de zomer een witte geroosterde boterham met aardbeien Jammie
Hartig: Smeerkaas met komkommer of tomaatjes, of sambal. Smeerworst met paprika Oude kaassalade Brie met walnoot en honing Oude kaas Komijnenkaas Selderijsalade Komkommersalade Sandwich spread Zoet: Schuddebuikjes Pindakaas Nutella (vooral op vers wit brood) Pure hagelslag Witte chocolade pasta Vers gemaakte bosbessenjam (voorjaar plukken, koken en in potjes doen)
Ik kan niet kiezen tussen geitenkaas, gerookte zalm of carpaccio met de nodige sla/noten/pitten en dressing. Maar dat eet ik niet dagelijks. Dan denk ik toch jong belegen kaas of leverworst.
Tonijnsalade met brie, carpaccio, rosbief, filet americain. en aangezien dat dat niet echt voor Iedere dag is, eet ik gewoon bijna geen brood
Volkomen met avocado! en heel soms (want witbrood is zo ongezond) verse witte bolletjes in de soep dippen..
Ow, ik ben echt een broodeter! Wit brood met roomboter, hagelslag en dan nog een laagje roomboter (eet zelden wit brood) Brood met carpaccio, aioli, kaas, gebakken ei en dan geen boter, maar truffelmayonaise. Ook dol op zoet! Verse aardbeien, abrikozenjam van de boer, chocopasta, etc