Het eindresultaat van het pompoenpit macaron dessert: Pumpkin spice icecream, macarons gevuld met pompoenpitpraliné ganache en pompoenmousse Het ijs was mislukt vond ik, structuur te korrelig. Maar man en kinderen vonden het heerlijk (alleen ik heb het maar laten liggen ) Macarons en mousse waren heerlijk!
Ben vandaag jarig en ik heb gister een dutch oven gekregen. Dus vandaag gelijk 2 zuurdesem broden gebakken. Heerlijk!
Oooh ja geen idee wat nu het beste croissantdeeg recept is. Durf er nog niet aan te beginnen Ben nu het recept voor candy popcorn aan het uitvogelen. Gaat ook niet met gr dus alles omrekenen en dan kom je met suiker verhouding ook in de problemen. Dus zoek nog een goed recept.
Ik heb gister een broodbakmachine gekregen die broden van 700 of 900 gram kan bakken. Iemand goede recepten? Wij zijn gek op spelt/volkoren/veel pitten en zaden brood.
Geen recepten maar wel een tip: pas op met zaden en pitten door het deeg in de machine, die kunnen het blik beschadigen.
Oh dit ziet er heerlijk uit! Wat voor Dutch oven heb je gekregen? Ik zit er ook al een tijdje over te denken om er een te proberen.
Van het merk Smokin Flavors. 25 cm. Hij kan op het gas, in de oven maar ook boven/op het open vuur. Ben er superblij mee. Binnenkort eens een stoofpotje proberen en van de zomer in de tuin boven de vuurpit.
Ik heb een broodbakbol van Emile Henry. Die is ook zeer fijn. Korst is dun, maar zeer knapperig. Ik doe 30 min met deksel en laatste 15 min zonder. En dan warm ik op met het brood er al in. Desem ben ik voorlopig mee gestopt. Ik vind het lastig plannen en helemaal met lagere temperaturen. Ik kreeg mijn deeg niet verdubbeld op 1 dag. Straks als het warmer is ga ik er weer mee aan de slag.
Voor een collega die morgen zijn laatste werkdag bij ons heeft, nog even snel deze oreo tulband gemaakt. En met dank aan opvliegers en slapeloze nachten , zojuist vast afgemaakt met de witte chocolade. Kan het mooi nog even afkoelen voordat die over 4.5 uur in de auto mee moet .
Hee, die heb ik ook wel eens gemaakt volgens mij! Is het een Oreo tulband? Ziet er lekker uit in elk geval!
Vandaag ook aan de bak hier, ik twijfel alleen tussen kaneel cake of kaneel koekjes. Ik overweg er nog stukjes stroopwafel door te doen of te coaten met kaneelsuiker
Beiden wordt wel erg veel haha. Het gaat de cake worden waar ik nog wat extra toevoegingen in ga doen. Komend weekend ga ik brood bakken, benieuwd hoe dat gaat aangezien ik voor de laatste keer 20 jaar geleden ofzo brood heb gebakken en toen nog in een broodbakmachine. Nu in de oven in een vorm
Brood bakken is zo leuk! Heerlijk om je deeg zijdezacht te laten worden. Tip: kneed echt goed door (denk aan het vliesje) en hou je rijstijden in de gaten (niet te lang!).
Ik heb dat vliesje nog nooit voor elkaar gekregen, denk dat het te koud is in huis. Meestal kneed ik tot ik er geen zin meer in heb, maar gelukkig nooit gehad dat het deeg-iets wat ik maakte niet te eten was.
Het is echt een kwestie van doorkneden, dan ontstaat het echt. Ik doe meestal 10 min in de kitchenaid en erna nog met de hand zolang nodig is. Alles met de hand is echt te zwaar. Goed ontwikkeld deeg is makkelijker te vormen en heeft een betere structuur. Dat laatste is natuurlijk afhankelijk van wat je gewend bent en waar je tevreden mee bent. Ik vind het nu gewoon leuk om dat vliesje voor elkaar te krijgen. En door lang te kneden kan het meel ook meer vocht opnemen. Daar wordt het brood echt veel beter van, haast fluweelzacht.
Ik heb geen kitchenaid dus sta standaard met de hand te kneden, dan is het na 15 minuten wel: jammer dan mijn armen zijn moe . Voor brood heb ik een broodbakmachine overigens, dit gaat meer over kaneelbollen of pitabroodjes oid.