Nou even een update van het pesten. 1 is nu redelijk onder controle. Daar zit juf boven op. Die sturen ze heel erg bij. Kan wel ergens gaan staan en is best dreigend maar daar blijft het nu bij. Maar... die jongen had 3 kinderen proberen tegen zoon op te zetten. 1 daar van is er op in gegaan en heeft zoon van achteren aangevallen en in de bosjes gegooid. Die jongen scheld zoon nu uit ( geen woorden om te herhalen naast het uitschelden over hoe hij eruit ziet) schopt, dreigt, zit hem achter na. Nu moet zoon hem negeren. Neem aan dat ze achter de schermen meer doen anders weer tijd voor gesprek. Ze gaan dit jaar ook op schoolkamp maar dat zie ik echt niet zitten. Die zorgen zal ik ook zeker nog uiten. Van zondag op maandag nauwelijks geslapen. Was om 03.00 wakker en niet meer geslapen. Goed nieuws hij speelt steeds vaker buiten schooltijd met 2 kinderen. Hij zei ook afgelopen weekend ik heb het gevoel dat hij ook echt een vriend is. Zo super fijn
Stom stom stom pesten! Snap dat je er zorgen om blijft maken. Wel super om een vriend te hebben! Mooie ontwikkeling. Ik was zondag op maandag ook veel wakker. Hoorde ook al dat het volle maan was. Maarja, maak me ook veel zorgen om m’n dochter.
Dat is inderdaad een mooie ontwikkeling maar het gepest ben ik wel zo klaar mee. Ik geloof er niet echt in dat de volle maan wat doet maar je weet het maar nooit. Misschien eens bij houden. Wat zijn nu jou zorgen?
Als je er wakker van ligt dan zou ik nu al een gesprek aanvragen. Want misschien doen ze er iets aan maar misschien ook niet. Ik vind het niet verkeerd om stelselmatig updates te vragen, nieuwe incidenten te bespreken en je zorgen te uiten. Het is een heftige situatie dat duidelijk effect heeft op het hele gezin nu, met daarbij ook twijfels en stress en zorgen over straks (kamp). Dus echt niet ongegrond, vind ik. Dus echt: zodra je je ongemakkelijk voelt: gesprek aanvragen hoor! Sterkte!
Ik geloof er ook niet in, maar heb al meermaals gehad dat ik het las en ook toevallig slecht geslapen had. Dus tja, geen idee. Ze wordt gewoon doodongelukkig op school. Komt niet meer tot leren, daardoor werkt ze continu onder haar niveau. En dat motiveert ook niet. Ze wilt niet lezen en rekenen. En spelling interesseert haar al helemaal geen reet.
Ik heb er wel eens wat over gelezen inderdaad. Zelf ben ik ook hypermobiel en mijn zus ook. Als ik zie hoe flexibel dochter is zal dat me ook niks verbazen. Oudste zoon heeft al vroeg de onderzoeken gehad en daar bleek ook hypermobiliteit. Ik gok dat er wel een link is op dat gebied.
Ach wat sneu!! Helaas heel herkenbaar, zoon vroeg zich in gr 3 af (was 5) waarom hij op deze wereld was die zo verschrikkelijk was. Als je wel werkte kreeg je nog meer werk. Dus als hij pluswerk wou moest eerst het regulieren werk af zijn. Omdat hij niks deed kreeg hij geen moeilijk werk want hij laat het niet zien . In gr 4 te makkelijk en deed alles de laatste 5 min de rest van den tijd liep hij naar de wc en was ook gek aan het te doen waardoor hij alleen moest zitten. Voelde zich verschrikkelijk eenzaam. Naast het pest gedrag van een aantal kinderen, die gingen net zo lang door tot hij boos was en kreeg hij op zijn kop. Zo blij dat we toen die overstap hebben gemaakt naar een hb school. Hij leert en heeft zin in de lessen. Zelfs over 2 toetsen in de week waar hij na schooltijd voor moet werken piept hij weinig. Echt hij heeft zoveel meer werk maar komt ook echt weer tot leren. Ondanks het pesten. Hoe kan het zijn je dochter niet gezien lijkt te worden. Denken ze dat ze het niet kan , kan de school het niet bieden? Echt zo erg om je kind ongelukkig te zien.
Ze hebben haar met rekenen doorgetoetst, laat teveel hiaten zien om naar groep 4 te gaan. (Logisch, het boeit haar niet, dus de stof heeft ze nog nooit gezien). Pluswerk maakt ze niet, staart dan alleen maar ongelukkig voor haar uit. Reguliere werk wordt gecompact waar mogelijk. Ik denk dat ze didactisch heel goed zien waar ze staat. Ze voelen haar alleen niet, ze vertrouwt geen mensen, durft zichzelf dus ook niet te laten zien. Het zit hem niet in het didactische stuk. Gezien voelen, echt gehoord voelen.
Herken ik wel helaas. Ze zagen hem echt niet. Deden wel wat maar te weinig. Hij controleerde de juf of ze het wel goed uitlegde (Dat was in gr 3) Maar als ze hiaten heeft kunnen ze daar toch de focus op leggen. Als je haar uit kan leggen dat ze dan verder komt en meer mag. Al betwijfel ik of dat voldoende is. Op school van zoon zitten ook beschadigde kinderen door de oude school. Vertrouwen niemand meer. Die hebben nu de ruimte om zich zelf te zijn en weer te groeien. Alleen versnellen zal niet voldoende zijn, dan zullen. Ze meer moeten doen. Had je wel al contact met het samenwerkingsverband?
Als ze goed genoeg in haar vel zat, dan was inderdaad een goed plan. Ik zie hiaten inhalen alleen als optie als ik het thuis met haar kan doen (onder schooltijd) of als ze er volledig 1 op 1 begeleiding bij kan krijgen. We hebben maandag weer overleg op school. Dan zit het samenwerkingsverband er ook bij denk ik. In ieder geval de orthopedagoog van het swv en geen idee wie nog meer. Onze eigen orthopedagoog is er ook bij.
Oooh fijn dat er al een gesprek staat! Ben heel benieuwd wat ze voor jullie kan betekenen. Hiaten wegwerken is ook niet iets wat ze zelf kan dan zal ze extra begeleiding moeten hebben. Misschien komt het samenwerkingsverband wel met een ander idee. Ook daar aangeven hoe ongelukkig dat ze is.
Het feit dat ze zo ongelukkig is, is ook de reden van het gesprek. Het didactische stuk pakt school zelf al wel goed op. Ik ben heel benieuwd of ze nog ideeen zien. Bij m’n zoon kwamen ze met heel weinig, maar kwam er vanuit school zelf wel meer. We gaan t zien
Hoi, ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft. De cito's zijn hier weer geweest en mijn dochter is 10 en zit in groep 6. Ze heeft alleen 1 scores gehaald en zit qua dle in groep 8, dus het leer niveau. Ze krijgt plus werk en heeft elke week een filosofeer uurtje met een hb specialist. Toch ben ik wel wat bang dat dit niet afdoende is, ze geeft steeds vaker aan dat school saai is en vertikt bijvoorbeeld thuis te leren. Wat ik ook wel snap. Heeft iemand in zo'n situatie gezeten en wat heeft school hierin gedaan? Ik heb maandag gesprek met de hb specialist en misschien kan ik zo nog ideeën inbrengen. Ook omdat ik verwacht dat het bij mijn zoon wel een tandje erger gaat worden. Hij is 6, zit in groep 4 en scoorde ook erg hoog op de toetsen, groep 6 qua rekenen en groep 5 met lezen en taal..
Allereerst, hou voor ogen dat een cito groep 8 score niet betekent dat ze groep 8 stof beheerst, maar de m6 toets zo gemaakt heeft als een kind in groep 8 zou. (Tenzij er sprake is van doortoetsen) Dat betekent dat ze nog lang niet zo ver hoeft te zijn om op groep 8 cito ook hoge scores te halen. Waarschijnlijk zijn er daarvoor nog genoeg hiaten. Wel is het goed om te kijken wat ze al beheerst. Door middel van doortoetsen bijvoorbeeld. En hou voor ogen wat je zelf wilt. Is groep 7 overslaan een optie? Of groep 7 en 8 in 1 jaar doen. Aangezien in groep 8 een stuk minder nieuws geleerd wordt. Maar het gaat vooral om haar welzijn, kijk naar wat ze nodig heeft. Ze is 10, dus daar kun je ook met haar over in gesprek. Ze voelt het wel aan. Niet alles wat ze bedenkt zal mogelijk zijn, maar dan weet je wel in wat voor richting je moet denken.
Dank je wel, neem ik mee ik heb idd geen idee of ze hebben doorgetoetst. De juf gaf aan dat ze qua lezen, rekenen en taal eigenlijk klaar is met de basisschool. Zelf vind ik haar nog lang niet klaar voor de middelbare en de klas boven haar heeft de juf weggepest ne Dank je wel voor je reactie, ik zal het nog even navragen. Vorig jaar zijn ze beiden wel doorgetoetst, maar nu weet ik niet zeker. Juf gaf aan dat ze qua rekenen, taal en lezen wel klaar is met de basisschool. Maar ze wordt diep ongelukkig denk ik als ze uit haar klas wordt gehaald. Dus groep 7 overslaan is wel een uitdaging. Maar ik zal het bespreken maandag.
Ik zou school vragen hoe zij het onderwijs komende twee jaar vorm willen geven. Onze dochter, nu 11, groep 8, had in groep 6 vergelijkbare Cito's en ook verrijkingsstof en 1 dagdeel plusklas. Daar is in groep 7 meer creatief projectwerk bijgekomen, bijv zelf een spel bedenken, een infographic, een lapbook over eigen keuze onderwerpen. En nu in groep 8 gaat ze met een groepje daarnaast ook nog 1 dagdeel naar een middelbare school, in 3 periodes krijgen ze dan bijv economie, chinees, filosofie. Ze is het didactisch schoolprogramma al helemaal door, maar vind het gelukkig nog wel te doen op school met haar vriendinnen en deze extra dingen.
Zoon is 9 en zit in gr 7. (Gr 2 overgeslagen) Bij zijn laatste rapport zie je dat hij met bepaalde onderdelen zo goed als klaar is, sommige al helemaal klaar is en de rest loopt hij nu (nog)een half jaar voor. Dus eind 7, midden 8 en eind 8. Maar hij zit op een hb onderwijs en daar kunnen ze heel veel verbreden en door gaan met ander onderwijs. Ze hebben nog voor zeker een schooljaar extra aan zinvolle besteding. Dus ik zou vragen wat gaan ze nu doen, kunnen ze haar nu verder laten werken op haar niveau en kunnen ze extra dingen aanbieden. Is een klas overslaan juist een betere optie. Maar als ze een klas overslaat zal ze toch moeten kijken wat gaan ze aanbieden. Tijd voor een goed gesprek met juf en ib'er
Morgen weer gesprek op school. Zoekende naar mogelijkheden om er toch nog wat van te maken. Ik heb geen flauw idee meer. Hoop dat school nog ideeën heeft. Ben er ondertussen wel achter dat ze creatief hoogbegaafd is, autonomie en top-down leren zijn de speerpunten voor haar.