Was je deeg wel goed van structuur? Goed kneden is echt belangrijk. Ik heb zaterdag een brood gebakken en ik kreeg het maar niet soepel. Meer water toegevoegd en doorgaan met kneden. Duurde echt bijna een half uur, maar doorzettingsvermogen werd beloond. Ik heb dit weekend ook nog een appeltaart gemaakt (). Die was erg goed gelukt! De bodem was niet nat. Ik had er paneermeel op gedaan en de laatste 10 min alleen onderwarmte. Ik had ook kokostaart. Ik had denk ik de boter nog luchtiger kunnen kloppen (of verwarmen na toevoegen eieren). Het was wat compact. Kan ook gekomen zijn door toevoegen van de kokos, even in verdiepen wat beter is.
Ja, dat had ik ook geleerd door Heel Holland Bakt Maar ik had daar rekening mee gehouden, een half ei erbij. Maar kan zijn dat het door het kloppen het vocht en daarbij ook lucht onttrekt. Dan zou ik de kokos er al bij de boter bij moeten doen. (gelukkig hebben de gasten nóg minder verstand van bakken en vinden ze alles wat ik bak al helemaal geweldig)
Ik heb vanmorgen een tempreermachine besteld, tenminste zo schrijf je het? Dan wil ik de wereld van bonbons maken ontdekken. Iemand al eens geprobeerd?
Ik heb een cursus chocolaterie gedaan, dus heb wel de nodige bonbons gemaakt. Een tempereermachine is bij grote hoeveelheden wel handig, maar dat zijn dan professionele. Een kleine heb ik zelf niet. Die zijn volgens mij ook veel minder nauwkeurig en betrouwbaar. Welke heb je? Ik ben wel benieuwd of hij goed werkt.
https://www.baktotaal.nl/chocolade-tempereermachine-3l-complete-set ik heb deze gekozen, ik mocht als cadeau iets uitzoeken van mijn vriend. Deze is het geworden
Ah ja die ken ik! Heb ik zelf al een paar keer over zitten twijfelen. Ben heel benieuwd of hij je gaat bevallen! Wat een lieve vriend trouwens!
Het deeg leek helemaal prima. Maar ben er ook niet zo ervaren daarin. Heb m in de oven gezet (op 35 graden ongeveer) om te laten rijzen omdat de kamer wat fris was. Denk dat de kwaliteit gist niet meer zo goed was (zakje backin wat al een tijdje lag).
Kwaliteit gist kan het ook heel goed zijn geweest. Voor oude gist kun je wat water, suiker en gist samenvoegen en kijken of er binnen 10-15 min belletjes ontstaan.
Ik ben ook heel benieuwd, en ja zeker lief! En hij moet natuurlijk ook proeven he dus ik denk ook een stukje eigen belang
Backin is toch geen gist? Dat is toch bakpoeder? Ik gooi tenminste nogal eens backin bij de bloem in gebak
Vandaag een appelcake gebakken. Ik vind hem voor het mooi net iets te donker: Die is voor mijn man om vanavond d mee te nemen naar een vergadering. Maar ja, dan willen wij zelf ook wat, dus ook nog maar even havermoutkoekjes gebakken:
Heb het opgezocht. Ik dacht dus dat dat daar gewoon gist in zat. Wel rijsmiddel lees ik. Maar blijkbaar toch wezenlijk verschil. Weer wat geleerd.
Ja, bij recepten waar zelfrijzend bakmeel in staan doe ik backin bij de bloem. Zelfrijzend bakmeel heb ik nooit in huis, wel bloem en backin
Zover ik weet is Backin echt bakpoeder en rijsmiddel voor cake, appeltaart etc. Voor gistdeeg voor vlaai of brood moet je onderstaand zakje hebben (als je het in een doorsnee supermarkt haalt dan) volgens mij:
Simpel appeltaartje. Ruikt lekker allesinds De jongste heeft de strookjes voor bovenop gerold , hij zal zijn kunstwerk morgen kunnen bekijken