Dat staat er niet in het kleine stukje tekst wat ik kan zien. Daar staat dat het niet uitgesloten kan worden, maar er staat niet dat het aantoonbaar is. Dat is wat anders
Als ik het stuk verder lees dan lees ik dit en interpreteer ik het net andersom. Eén patiënt uit onze groep was gevaccineerd op de leeftijd van 8 jaar, zodat het mogeljk is dat hij voordien mazelen reeds subklinisch had doorgemaakt, zoals ook in Amerikaanse gegevens wordt verondersteld. Voor de andere patiënt die in 1974 op 4-jarige leeftijd werd ingeënt, is de uitleg onduidelijk. Hij kreeg 1 week na inenting klinisch mazelen. Het is denkbaar dat de vaccinstam hiervoor verantwoordelijk is en dus ook voor de 9 jaar later begonnen SSPE, maar een inenting tijdens de incubatie van een infectie met een wild type mazelenvirus is niet uitgesloten. Maargoed het kan aan mijn interpretatie liggen. Feit blijft wel staan dat het niet uitgesloten kan worden en het dus ook kan komen door vaccinatie.
Ja dat staat er dat het niet is uitgesloten. Maar er staat niet dat het aantoonbaar is dat het daar door komt. Jij stelt dat je het kan krijgen door vaccinatie, maar dat staat er dus niet. Het is denkbaar, dus mogelijk (maar niet bevestigd). Lijkt een klein verschil, maar in de wetenschap kan dit heel veel uitmaken als men het zelf interpreteert zonder aantoonbaar bewijs.
Ook een vaccinatie waar discussie over gevoerd wordt, maar ondertussen blijkbaar wel vier baby's aan kinkhoest overleden
Ik las het ook net, erg hoor. Maar die vaccinatie wisselde toch ook steeds, als ik mij goed herinner heeft de oudste (15) DKTP gehad, en de jongste (11) DTP.
Dat is gek. Ik wist even niet meer hoe het zat, dus nagekeken op de site van de RIVM. Dan kom ik deze site tegen. Gek hoe dat verschil bij je kinderen ontstaan is.
Misschien vergis ik me, maar het staat me zo bij dat die een poosje uit het programma geweest is? Geen idee hoe ik erbij kom dan
Ook geen idee. Geen boekje waarin je het kan nakijken? Volgens mij heb ik van die van mij ergens dat wel staan, wanneer hij waarvoor ingeënt is
Juist. Het gaat om het kunnen aantonen van een causaal (oorzakelijk) verband. Dat kon blijkbaar niet. Dat iemand NA vaccinatie een bijwerking krijgt, betekent niet dat het DOOR vaccinatie is gekomen. Denk aan de huidige situatie. Je ziet een uitbraak in je nabije omgeving en besluit toch te gaan vaccineren. Dan krijg je alsnog de mazelen. Komt het doordat je besmet bent geraakt door iemand uit je omgeving of door het vaccin?
Ook een interessante link: FilePreview (lareb.nl) Het jaarrapport over bijwerkingen van vaccins uit het RVP.
Ah ok, op die manier. Bij die van 9 jaar is het niet meer nodig, want voldoende van het vaccin binnen, als ik het zo begrijp?
Dit staat op de site van RIVM. 10. Beschermingsduur en revaccinatie Uit onderzoek blijkt dat vaccinatie met het acellulaire kinkhoestvaccin ongeveer 4-6 jaar bescherming biedt (Gezondheidsraad 2015, Wendelboe 2015). Er is geen standaard aanbeveling voor het tijdsinterval tussen vaccinaties met het acellulaire kinkhoestvaccin. Voor de componenten tetanus en difterie (die in hetzelfde vaccin zitten) wordt een interval van 10 jaar tussen de vaccinaties aanbevolen. Eerdere revaccinatie kan overwogen worden bij uitbraken en/of ter bescherming van jonge zuigelingen. 11. Vaccinatieprogramma’s Vaccinatie tegen kinkhoest bij kinderen is sinds de oprichting van het Rijksvaccinatieprogramma in 1957 hierin opgenomen. Eind 2015 heeft de Gezondheidsraad opnieuw een advies uitgebracht over het gebruik van kinkhoestvaccins bij oudere kinderen en volwassenen. De Gezondheidsraad concludeerde dat kinkhoest met name een gezondheidsrisico vormt voor jonge (nog niet volledig gevaccineerde) zuigelingen. Er zijn verschillende strategieën bekeken waarbij het vaccineren van zwangere vrouwen als de meest effectieve maatregel is beoordeeld. Dit heeft geleid tot het advies om alle zwangeren via een publiek programma een vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, zie ook de informatie over kinkhoestvaccinatie voor zwangeren. De Gezondheidsraad vond op basis van de beschikbare gegevens geen overtuigende argumenten om alle oudere kinderen en volwassenen via een publiek programma te laten hervaccineren, noch om mensen in de omgeving van jonge zuigelingen te hervaccineren (cocooning) (Gezondheidsraad 2015). Vaccinatie van deze groepen is daarom op eigen initiatief en de kosten voor eigen rekening.