Nou, precies dit dus, zo gaat het hier ook, in die volgorde! Alleen noemen ze het tweede advies al geen voorlopig advies meer, maar "het advies". Dat is toch ook de hele gedachte achter die doorstroom toets en voorgaande jaren de eindtoets? Dat de doorstroomtoets nu voor het inschrijven is zal naar ik aanneem te maken hebben met het feit dat je in bijv. de randstad niet zomaar naar je school van eigen keuze kunt? Als je dan al ingeschreven stond was het natuurlijk lastiger om na de eindtoets nog op een hoger niveau terecht te kunnen?
178 is de drempelscore. Dan hangt het van de resultaten af. Vanaf 179 punten is het havo/vwo. Maar als jouw kind al een havo of havo/vwo advies had blijft dat staan.
Wij hebben de adviesgesprekken al weken geleden gehad. En nu de uitslag van de doorstroomtoets. Beide dezelfde uitslag, maar school heeft ook gekeken naar jaren werkhouding, inzet en motovatie.
Ja dat kan ik ook inzien, maar goed die percentages zeggen me verder weinig als daar geen niveau aan gekoppeld is. Zoon had bijvoorbeeld 82% op rekenen, maar wat zegt mij dat? Is dat hoog, laag, gemiddeld? Mijn oudste heeft regelmatig toetsen waarbij 75% goed een 5.5 is, dus ik kan weinig met alleen een percentage.
Wij hebben ook al een adviesgesprek gehad, maar zoon werd wel erg lekker gemaakt met de opmerking als je hard je best doet kan het nog havo worden. Hij doet altijd zijn best. Als je dan lager scoort is het net alsof je faalt.
Nee dat zegt ook weinig. Kijk is het telkens 20% of 90% dan weet je wel wat. Maar 80% is dat mavo of vwo, dat zou ik ook niet zo weten. Hier geen cito, maar IEP. Dus in elk schooljaar met de LVS toetsen werken die al met percentages. (Wat nog weinig zegt, want bij begrijpend lezen bv is er een onderdeel samenvatten, maar daar waren maar 2 vragen over. Heb je er 1 fout zit je al op 50%). Maar naast de percentages zie je daar een score bij, die je kunt opzoeken per leerjaar. En in de schooljaren met het advies krijg je 1f, 2f, 1s erbij.
Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen mavo kader en mavo/havo? De school waar mijn dochter naar toegaat heeft een brugklas van twee jaar. Als ze mavo/havo zou gaan doen, dan zouden ze aan het einde van het tweede jaar gaan kijken of ze een mavo of havo leerling is. Aankomende week hebben we het advies gesprek op school. Bij vorige adviezen was het steeds mavo/havo. Ze had met de uitslag van de droomstroomtoets het advies vmbo kb/ gl-tl. Ze had 357 punten bij 358 punten zou ze op het lijntje van GT/H zitten. Wat zouden jullie doen? En wat is nou het verschil tussen mavo kader en mavo/havo?
Het advies in januari was ook mavo/havo dus? Dan zou ik dat gewoon aanhouden. Dat advies is niet gebaseerd op een momentopname, advies puur op basis van de doorstroomtoets wel (en neemt bv werkhouding en motivatie ook niet mee). Plus het scheelt 1 puntje maar.
Op het vvmbo heb je basis, dan kader en dan TL (en die laatste wordt ook wel MAVO genoemd. Dan komt HAVO. Ze heeft de doorstroomtoets dus iets anders gemaakt dan de verwachting als het eerdere advies mavo/havo was. Als het goed is heeft ze in groep 8 al een voorlopig advies gehad, als dat mavo/havo was en de doorstroomtoets is nu iets "minder goed" gemaakt dan veranderd daar niets aan. Ik verwacht dat van school dus het definitieve advies mavo/havo wordt en dan kan dat dus prima met de brugklas die je noemde.
Op wat voor niveau krijgen dan lesstof in een mavo/havo klas? Ben bang dat ze dan op der tenen moet lopen en we beter voor mavo kader kunnen gaan.
Ik snap niet wat je met mavo/kader bedoeld, dat is niet 1 niveau he, dat zijn 2 verschillende. Op welk niveau er les gegeven wordt scheelt per school. Ik zou dat informeren bij de school waar ze naar toe wil. Hebben ze daar ook een kader/mavo klas? Want die combinatie zie je niet vaak.
Dochter heeft als voorlopig advies mavo/havo gekregen. Zij heeft 177 punten gehaald met de doorstroomtoets. Vind het ook apart dat er alleen dubbele niveaus op staan. We hebben dinsdag oudergesprek. Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.