Ovenschotels zijn hier de redding met sporten. Ik breng de kinderen weg, schuif de eerder op de dag voorbereide schotel in de oven en terwijl ik ze weer ophaal gaat het lekker door en is de oven klaar als we thuis komen. Kunnen we gelijk aanschuiven.
Zuurkool en lasagne dag van te voren maken. In de koelkast bewaren en de volgende dag ‘s avonds alleen nog in de oven. Bami, nasi en spaghetti kan je ook al van te voren maken en op de dag zelf alleen opwarmen. Ik vind het van te voren maken ideaal op drukke dagen met zwemmen en sport. Je keuken blijft schoon, dus na het eten hoeft er ook niet veel meer te gebeuren!
Idem hier (behalve dat ik geen airfryer heb). Mij lukt alleen krieltjes, groente, vegaburger in ongeveer een halfuur. In principe trek ik er een uur voor uit. Dus als ik zo kort de tijd heb, dan zou ik kijken of ik eerder alvast zoveel mogelijk zou kunnen voorbereiden. Kikkererwtencurry duurt bijvoorbeeld niet heel lang als je de meeste groentes al gesneden hebt.
Hier is het dan vaak; Soep met brood. (Soep uit blik of dag ervoor alvast zelfgemaakte verse soep) Pasta met kant en klare pasta saus met toegevoegde verse groenten (tomaten,paprika,champignons bijv) en gehakt. Noodles voor zoon met schaaltje rauwkost. Ik eet dan vaak salade oid. Wat ik ook weleens doe is avond ervoor al rijst koken. Deze op de dag zelf oppbakken met groenten, hamblokjes en een gebakken eitje. Zoet zure komkommer ernaast.
Ik kijk eigenlijk nooit naar hoe lang iets duurt Maar kan me niet voorstellen dat ik meestal binnen een half uur klaar ben met koken. Ik zou dan eerder een bak eten uit de vriezer ontdooien.
Rijst met tonijn uit blik in tomatensaus, je zet de rijst op, ondertussen maak je blikken tonijn en tomatenblikjes open en verwarmt dat in een pan, beetje roeren en tegen de tijd dat de rijst klaar is de tomatentonijnsaus ook klaar, aan het einde wat crème fraiche erdoor. At dit toen ik nog studeerde en weinig tijd had omdat ik die dag erna tentamen had, als je wil kan je er ook nog wat champignons bij doen,
Wij eten op vrijdag altijd restjes, dan eten we nl allemaal op een ander tijdstip. We houden regelmatig wel een keer een portie eten over, zonde om weg te gooien, dus dat gaat in de vriezer.
Op zich wel leuk als er ook groente bij zit Klinkt lekker trouwens. Ik at vandaag rijst met spinazie, linzen, walnoten, olijven, champignons, ui, paprika en tomaat en ik geloof dat dat toch ook in zo'n 30 minuten wel klaar was, als je het opruimen niet meerekent.
Aardappelen en groente kan je idd avond er voor schillen en in water zetten. Ik zou dan alleen even het water verversen voor je gaat koken. Zou dan wel kijken wat voor groenten. Bv bloemkool heeft hier wel langer de tijd nodig om te koken dan bijvoorbeeld worteltjes. Bietjes vind ik nog makkelijker. Even raspen en opwarmen. Soep maak ik eigenlijk altijd met een pakje van honig, gehaktballetjes en zak verse soepgroenten. Dat zou ik dan wel de dag ervoor maken. Met een verspakket heb ik geen ervaring (soep dan. Ik gebruik soms wel een verspakket maar dan iets met rijst oid)
Wij eten een deel van de week gerechten van hello fresh of green chef. Daar kun je bereidingstijd kiezen. Je hebt gerechten vanaf 15 min. Meeste zijn ca. 25 min. verder is pasta altijd snel klaar. Of mexicaans en wraps. Gerechten met rijst, en geroerbakte groente en kip. Voor het snelle neem je voorgesneden groente en kip, ben je zo klaar.
Als ik weinig tijd heb om te koken, zorg ik dat ik iets uit de vriezer kan eten. Ik vind koken met alle groenten erbij snijden enzo toch vaak wel lang duren voordat het echt daadwerkelijk op tafel staat. Maar dat komt misschien ook door het volgende: Ik kook heel vaak voor 2/3 maaltijden. Diverse soepen, bami, nasi, macaroni en van die prutjes waar ik op de dag zelf alleen nog maar rijst of pasta hoef bij te koken. Op de eerste dag heb je meer werk, maar je bent dan toch al bezig, daarna pluk je er de vruchten van.
Ben wel benieuwd hoe jij zuurkool in 1 dag maakt. Die van mij moet zeker een paar dagen staan voordat het echt zuurkool is. Of zal dat aan de kamertemperatuur liggen? En hoe eten jullie dat verder? Ik wil namelijk meer gefermenteerde groenten maken, maar helaas ben ik hier vooralsnog de enige die het blieft.
Ik heb gisteren getimed en binnen 28 minuten tijd had ik 2 gerechten zo goed als klaar. Witloof in hamrolletjes met bechamel. De aardappelen ook al klaar gezet, enkel nog koken en puree van maken. Als het voor direct was, zetten ik de aardappelen gewoon op tijdens dat ik met de rest bezig was. Pasta met spekjes, bosui , champignons en geitenkaas/roomsaus. Enkel de pasta was nog te koken Ook hier als het voor direct was, had ik de pasta al opgezet. In die tijd staan alle kookplaten aan en ben ik bezig met vanalles tegelijk. Als er kinderen rondlopen is het wss wel anders.
Wij maken op sportdagen of drukke dagen simpele dingen. Gisteren saucijzenbroodjes gemaakt en soep. Saucijzenbroodjes is niks anders dan gehakt kruiden en tussen bladerdeeg leggen. Soep was een zakje stukjes pompoen, ui en prei snijden ondertussen stond de waterkoker aan. Alles in de pan en een blunder doorheen en klaar. Zoon heeft de Saucijzenbroodjes gemaakt en dat was zijn eerste keer dus dan duurt het iets langer. Verder maken we wraps, sla tomaat en dan Iets van kip/ schnitzel . In de zomer eten we vaker aardappelsalade of koude pastasalade en dat maken we een dag eerder en heb je de volgende dag zeer weinig te doen. Pastasaus en Mexicaanse saus maken we voor meer dagen en ligt vaker in de diepvries.
Ik maak er een ovenschotel van. Gewoon een zakje zuurkool vanuit de winkel. Maak ik zelf de aardappelpuree, en daar doe ik de zuurkool doorheen met rookworst. Aan het eind nog wat klontjes boter en paneermeel erover. Hoeft het daarna alleen nog een half uurtje in de oven
Voor dat soort dagen kook ik echt vooruit. Pasta, curry. Ovenschotels Dat soort dingen. Dat de basis al staat en dat je alleen even de rijst of de pasta hoeft te koken.
Ik ga toch liever voor de 15/20 min recepten op sportdagen of na een werkdag. https://www.boodschappen.nl/recept/romige-toscaanse-gnocchi/ deze heb ik net gemaakt en was erg lekker! Een iets andere combinatie is: Tortellini koken en afgieten, een potje rode pesto erdoor en dan in stukjes gesneden cherrytomaatjes en mozzarella erover. Ik doe er een beetje rucolasla bij met een een scheutje balsamicoazijn.