O lekker die ramadanhapjes! @Nummer4, ze zijn best goed omhoog gekomen nog! Zelf doe ik het volgens de 'officiele' manier, maar ik heb nooit vergeleken met de snelle manier. Officieel is boter en suiker goed luchtig kloppen totdat de boter bijna wit is. Dan beetje bij beetje de eieren toevoegen. Dan neemt het erg in volume toe. Kans op schiften, maar gewoon doorkloppen of verwarmen (met fohn). Mengsel wordt dan weer bijna wit. Dan voorzichtig het bloem erdoor heen spatelen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel lucht iets kan bevatten.
Ziet er allemaal weer lekker uit bij jou Is het niet lastig om eten klaar te maken terwijl je niks mag/wil eten? Ik heb tijdens bakken enzo altijd de neiging om van dingen te proeven..
Gisteren deze alvast gebakken, ligt nu in de vriezer, inclusief een biscuit voor de dripcake. Het weekend een slof bakken voor de Pasen en dan woensdag verjaardag van onze jongste in roze/nijntje thema.
Nee hoor, dat vind ik niet lastig. Sterker nog; ik heb dat ook wel (dingen willen proeven) en juist daarom bak ik liever als ik vast
Haha. Ik ben type beslagkom uitlikken. Dus bakken en vasten zou hier een heel slechte combi zijn denk ik Je hapjes zien er wel heerlijk uit
Ik normaal gesproken ook Maar ja, met koekjes valt er weinig uit te likken, haha. Ik vind het vooral erg leuk om te bakken ter voorbereiding van feestdagen, met feestdagen zelf heb ik (vanwege drukte/veranderingen enz.) minder.
Hier een taartje gemaakt voor vandaag. Het ging niet helemaal vanzelf; de fondant was wat te droog en scheurde bij het bekleden, de drip ging niet helem lekker en ik had wat weinig botercreme om die driprand goed weg te werken Maar al met al niet ontevreden, en hij werd goed ontvangen! Wat voor vullingen vinden jullie lekker voor een taart met botercreme en evt. fondant of marsepein? Ik kies vaak weer voor banketbakkersroom en aardbeienjam zonder stukjes. Maar een beetje afwisseling zou wel leuk zijn
Een simpele paastulband gemaakt. Ik had de vorm nog niet geprobeerd en de suikerhaasjes had ik nog liggen. Kinderen blij!
Wat een vrolijke taart! Ik maak vaak smbc of meng wat we lekker vinden door de slagroom of smbc. Bijv gemalen oreo, bokkenpootjes, speculoos, Nutella, m&m, advocaat, fruitpuree of wat dan ook. Komende week staat een dripcake met framboos en witte chocoladevulling op de planning.
https://www.bake-it-shop.nl/products/zeesan-bavaoirsepoeder-lemon-500gr?_pos=38&_sid=f6e339e50&_ss=r deze wordt bij mij altijd erg goed ontvangen. Oh en afgelopen zomer had ik bij verschillende verjaardagen de taarten gevuld met kloppudding, werd ook goed ontvangen
Ik zat toevallig te kijken naar passievruchtpuree. Zou ik dat zonder problemen (schiften bijv.) door de botercreme of slagroom kunnen mengen?
Zou botercreme wel aandurven, slagroom zou ik spannend vinden. Zie even snel online dat je er ook een curd van kan maken, zoals lemoncurd bijv. Dan een dun laagje ervan tussen 2 lagen doen of onder de botercreme bijv zou ook kunnen denk ik? Net als jam...
Mooi taartje! Ik kies van alles als vulling, bv bavarois (aardbei, framboos, e.d.), chocolademousse, mascarponecreme, karamel, curd (lemon, passievrucht, sinaasappel, e.d.), op smaak gebrachte room (bv met Nutella, specerijen, chocolade)