Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,580
    113
    O lekker die ramadanhapjes!

    @Nummer4, ze zijn best goed omhoog gekomen nog! Zelf doe ik het volgens de 'officiele' manier, maar ik heb nooit vergeleken met de snelle manier. Officieel is boter en suiker goed luchtig kloppen totdat de boter bijna wit is. Dan beetje bij beetje de eieren toevoegen. Dan neemt het erg in volume toe. Kans op schiften, maar gewoon doorkloppen of verwarmen (met fohn). Mengsel wordt dan weer bijna wit. Dan voorzichtig het bloem erdoor heen spatelen. Ik vind het altijd mooi om te zien hoeveel lucht iets kan bevatten.
     
  2. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,040
    14,715
    113
    Female
    Ziet er allemaal weer lekker uit bij jou:thumup:

    Is het niet lastig om eten klaar te maken terwijl je niks mag/wil eten?
    Ik heb tijdens bakken enzo altijd de neiging om van dingen te proeven..
     
    citroenrasp likes this.
  3. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Gisteren deze alvast gebakken, ligt nu in de vriezer, inclusief een biscuit voor de dripcake. Het weekend een slof bakken voor de Pasen en dan woensdag verjaardag van onze jongste in roze/nijntje thema.
     

    Attached Files:

  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,387
    21,767
    113
    Nee hoor, dat vind ik niet lastig. Sterker nog; ik heb dat ook wel (dingen willen proeven) en juist daarom bak ik liever als ik vast :roflmao:
     
    Zxcvb likes this.
  5. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,412
    30,750
    113
    Female
    Haha.
    Ik ben type beslagkom uitlikken. Dus bakken en vasten zou hier een heel slechte combi zijn denk ik :roflmao:

    Je hapjes zien er wel heerlijk uit :)
     
    Nummer4, Paardenbloem, Zxcvb and 2 others like this.
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,387
    21,767
    113
    Ik normaal gesproken ook :oops:
    Maar ja, met koekjes valt er weinig uit te likken, haha. Ik vind het vooral erg leuk om te bakken ter voorbereiding van feestdagen, met feestdagen zelf heb ik (vanwege drukte/veranderingen enz.) minder.
     
    Nummer4 and Mamafiets like this.
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    De tompouceslof van Laura's bakery.
     

    Attached Files:

    Lindah, NiVa0230, Adje and 3 others like this.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,040
    14,715
    113
    Female
    Oe die ziet er heel lekker uit!!!
     
    Olifantje1991 likes this.
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    IMG_3059.jpeg IMG_3051.jpeg Hier een taartje gemaakt voor vandaag.
    Het ging niet helemaal vanzelf; de fondant was wat te droog en scheurde bij het bekleden, de drip ging niet helem lekker en ik had wat weinig botercreme om die driprand goed weg te werken:o:
    Maar al met al niet ontevreden, en hij werd goed ontvangen!



    Wat voor vullingen vinden jullie lekker voor een taart met botercreme en evt. fondant of marsepein?
    Ik kies vaak weer voor banketbakkersroom en aardbeienjam zonder stukjes.
    Maar een beetje afwisseling zou wel leuk zijn:)
     
    Nummer4, Brinsa, Mamafiets and 3 others like this.
  10. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,040
    14,715
    113
    Female
    Ik zelf vind Zwitserse room lekkerder dan banketbakkersroom.

    Chocolademousse is ook lekker.
     
    Paardenbloem likes this.
  11. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Bokkenpootjes vulling, witte chocoladepasta (gewoon uit een potje), iets met framboos.
     
    Paardenbloem likes this.
  12. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Een simpele paastulband gemaakt. Ik had de vorm nog niet geprobeerd en de suikerhaasjes had ik nog liggen. Kinderen blij!
     

    Attached Files:

    Mamafiets, owly, toch3 and 1 other person like this.
  13. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Wat een vrolijke taart!
    Ik maak vaak smbc of meng wat we lekker vinden door de slagroom of smbc.
    Bijv gemalen oreo, bokkenpootjes, speculoos, Nutella, m&m, advocaat, fruitpuree of wat dan ook.
    Komende week staat een dripcake met framboos en witte chocoladevulling op de planning.
     
    Paardenbloem likes this.
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,301
    17,194
    113
    https://www.bake-it-shop.nl/products/zeesan-bavaoirsepoeder-lemon-500gr?_pos=38&_sid=f6e339e50&_ss=r deze wordt bij mij altijd erg goed ontvangen.

    Oh en afgelopen zomer had ik bij verschillende verjaardagen de taarten gevuld met kloppudding, werd ook goed ontvangen :D
     
    Paardenbloem likes this.
  15. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,251
    93
    Female
    Ik zat toevallig te kijken naar passievruchtpuree. Zou ik dat zonder problemen (schiften bijv.) door de botercreme of slagroom kunnen mengen?
     
  16. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Zou botercreme wel aandurven, slagroom zou ik spannend vinden. Zie even snel online dat je er ook een curd van kan maken, zoals lemoncurd bijv. Dan een dun laagje ervan tussen 2 lagen doen of onder de botercreme bijv zou ook kunnen denk ik? Net als jam...
     
    Paardenbloem likes this.
  17. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,321
    10,286
    113
    Vandaag platbrood gemaakt voor het avondeten
     

    Attached Files:

    toch3 and Olifantje1991 like this.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Mooi taartje!

    Ik kies van alles als vulling, bv bavarois (aardbei, framboos, e.d.), chocolademousse, mascarponecreme, karamel, curd (lemon, passievrucht, sinaasappel, e.d.), op smaak gebrachte room (bv met Nutella, specerijen, chocolade)
     
    Paardenbloem likes this.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Heb ik laatst hier door de alagroom geklopt, voor een pavlova. Ging prima.
     
    Paardenbloem likes this.
  20. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Blij met de taarten, gebakjes en cupcakes. Dripcake ging in 1x op. :roflmao:
     

    Attached Files:

    Lindah, Paardenbloem, owly and 4 others like this.

Share This Page