Jeugdverpleegkundige bij de ggd. Erg gevarieerd, van spreekuren draaien, tot huisbezoeken tot sot/bot overleggen op school, tot vaccineren, tot overleg met de wijk agent/ fysio etc. Administratie en telefonische spreekuren kunnen vaak gewoon vanuit huis.
Volwassen educatie? Ik bedoel niet HBO instituut maar de losse opleiders, de soort van NCOI's en LOI's. Beetje vergelijkbaar als je een BHV opleiding doet en dan die instructeurs rol. Heb je toch dat educatie er in, ook weer je medische achtergrond en aangezien dat doorgaans niet fulltime is ook ruimte voor wat anders. (Of dat handig is of juist niet is een afweging) Ik heb ook al tig beroepen afgestempeld in mn werkzame leven. Kunstje bekend, dan is t niet leuk meer. Het is ook erg lastig om daarmee een opleiding te zoeken. In eerste instantie keek ik altijd naar wat me leuk leek. Mja, de ellende ook voor mij "je snapt t trucje, de lol is er dan wel vanaf" en dat gaat angstaanjagend snel... Dus ik gooide t maar over een andere boeg en keek eerst eens maar wat mn sterke eigenschappen waren en mn zwakke. Wat me lol gaf en wat ik werkelijk verafschuwde. Vervolgens naar de vereisten aan de baan (aantal uren, werktijden, locatie (radius/reistijd max), salaris minimum, toekomst opties (educatie, salaris, overstap weer een andere hoek)). Vervolgens eens gekeken waar ik daarmee het beste uit de voeten kon en toen wat me aansprak. Voorlopig heb ik er nog elke dag veel lol in en t voelt niet als werken, dan gaat t best aardig.
Dit is ook een hele leuke passende optie. Je bent dan ook veel op weg en bij mensen thuis. En je kunt er je expertise goed bij gebruiken.
Dat dacht ik al, it takes one to know one (ook 3 hb kinderen hier). Multipotential is een hele mooie term vind ik, ik kom die term de laatste maanden ook steeds vaker tegen. Ik heb me voorgenomen nu eens wat langer ergens te blijven (de meeste toffe banen heb ik 1,5-2 jaar gedaan) en de tijd te nemen om erachter te komen wat een goede volgende stap zou zijn. Om het echt goed te onderzoeken deze keer. Ik zit nu op 2 jaar en 1 maand
HB experts/begeleiders zoeken ze ook veel. In het onderwijs maar ook in de hulpverlening. Wellicht liggen daar ook nog opties.
Welke opleiding heb je gedaan? Nu ik lees dat je misschien wel hoogbegaafd bent, zou het niet kunnen zijn dat je onder jouw niveau bent opgeleid en daardoor ook onder jouw niveau werkt? Dat lijkt mij dan ook een oorzaak van jouw snelle verveling bij een baan.
Hulpverlening? En dan vooral denkend aan de ambulante hoek, bijvoorbeeld bij gezinnen thuis. Veel soorten problematiek, je bent op pad en daardoor vaak ook vrijheid in hoe je agenda in te delen
Ik heb de HAVO gedaan en daarna een HBO studie. Theoretisch gezien kon ik naar het VWO maar ik ben meer praktisch ingesteld, ik hou niet van het wetenschappelijke van de universiteit. En dat vind ik nu zo lastig. Ik hou van praktisch bezig zijn maar dan wel op een niveau waarbij ik op hoger denkniveau puzzels kan oplossen.
Pleegzorgbegeleider. Diverse,nooit saai, meestal 9-17 werk en al je voelsprieten moeten aan. En je kunt écht het verschil maken! Jgz verpleegkundige kan ik je ook aanraden, maar alleen binnen een organisatie waar je veel maatwerk mag leveren, dat is vaak de uitdaging.
Een HBO Master kan dan een goed antwoord voor je zijn. Dat is les op Masterniveau maar wel met een praktische insteek en in deeltijd en qua totale duur ook te doen.
Dit was ook mijn gedachte. Of bij een woningcorporatie aan de sociale kant bijv. bij overlast of complexe casussen op het gebied van leefbaarheid dan ben je ook veel buiten en schakelt veel met andere netwerk partners buiten de deur.
@Emsy wat doe je momenteel op het HBO dan? Geef je les of ben je studentencoach? Dit lijkt mij dus wel weer een interessante baan.
Even een andere invalshoek: kun je niet gewoon minder werken in je huidige baan? Je noemde veel voordelen bij deze baan, maar met minder werken heb je meer tijd voor hobby’s, buiten zijn, zelfontplooiing etc.
Heb ik inderdaad ook berekend, een halve dag eraf. Maar dan gaan we er €350,- op achteruit en dan moeten we zoveel inleveren, dat is het me ook niet waard. Ik werk nu ook maar 20 uur.
Ik was poh-'s. Maar mij belemmerde het dat er steeds meer moest in steeds minder tijd. Mijn patiënten werden een nummer. Toen bedacht dat ik voor mezelf wilde werken. Geen werkgever die bepaalt maar ikzelf. Ik ben een opleiding tot pedicure gaan doen. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf. Werk ambulant, dus ieder uur tot 1,5 uur ga ik naar de volgende. Ik plan dat ik zo rond 16 uur uiterlijk klaar ben, dan komt mijn dochter ook uit school. Thuis werk ik dan nog wel de administratie bij en maak mijn spullen schoon/desinfecteren. Maar dan ben ik wel gewoon thuis. Ik ben ook best praktisch ingesteld maar het is ook fijn dat ik een uitgebreide medische kennis heb. Ik vind het ondernemer zijn echt een uitkomst!
Wat zorgt er binnen het onderwijs voor dat je er geen plezier in hebt? Het klinkt voor mij als ideaal! Zou je daar niet iets in kunnen veranderen, zodat je daar wel meer plezier in hebt?