Ok ik ben bijna jarig en moet trakteren. Nou ja moet. Het is normaal in het bedrijf waar ik werk. Alleen er zijn er afgelopen maand al zoveel collega's jarig geweest. De taart, gebak, vlaai en donuts komen onze oren uit. We werken met chocolade dus dat is geen optie. Iemand de ultieme tip? Is voor een goede 20 mensen en budget is 2 euro de man ongeveer?
Bij ons nemen mensen ook vaak fruit mee als je gezonder wilt doen, van de week hadden we een luxe fruitmand. Ik doe zelf vaak wafels bakken en en fruitsalade en slagroom mee dan kun je zelf de combi bouwen die je wenst. Maar als je uitgekeken bent op zoet zijn worstenbroodjes, kaasbroodjes, saucijzenbroodjes ook altijd fijn. Wel even aan de vegans denken.
Lekkere broodjes? Ik ben de enige op de afdeling waar van ze niet weten wanneer ik jarig ben en dat hou ik ook zo. Dus ik trakteer nooit
wat hier vaak voorbij komt is: saucijzenbroodjes/kaasbroodjes gebakjes vlaai koekjes zelf ben ik in november jarig en trakteer altijd speculaas. verder wat sommige nog weleens doen is: zelf appeltaarten bakken fruit en van die kleine flesjes fruitsapjes
Hier hebben we ook van die perioden dat er veel jarig zijn en het gebak je de neus uit komt wat we dan vaak doen is met een paar collega's samen trakteren, bijv. warme saucijzenbroodjes van de bakker, een snack, patat, lekker belegde broodjes. Dus zou eerder kijken of je met een paar collega's samen kunt trakteren!
Maakt dat uit dan? Trakteer jij om iets terug te kunnen krijgen van de mensen die iets ervan nemen? Ik trakteer omdat ik dat zelf leuk vind. Wanneer iemand anders niet trakteert lijkt me dat helemaal prima. @TS wanneer het gebak inderdaad jullie neus uitkomt zou ik voor iets van cup-a-soupjes, een gevulde fruitmand, verse thee soorten (met van die wegwerpzakjes), of iets dergelijks gaan. Een leuke grote pot met snoepjes is ook leuk, af en toe een snoepje pakken is soms meer gewenst dan het zoveelste stuk taart.
Ik trakteer ook niet om iets terug te krijgen, maar als je de enige bent die niets geeft maar van de 20 anderen telkens wel iets meegraait vind ik het nogal goedkoop en opportunistisch overkomen. Ik heb zelf al een paar keer de enveloppe geregeld voor het afscheid van n collega. Steeds vrije bijdrage dus niet verplicht. Meesten geven dan tss 5 en 20€. Maar als je ziet dat telkens dezelfde persoon zelfs nog geen 0,5€ bijlegt maar tijdens de afscheidsdrink zich tegoed doet aan de cava en hapjes, dan ja, heb ik daar zo mijn idee over. en vind ik dat je consequent moet zijn... On topic: bij ons op kantoor kan je nooit genoeg koekjes, chocola of snoepjes trakteren - alles is steeds op een wip op . Evt Zakjes chips? Drop?
Ik vind het inderdaad onbeschoft om alleen te nemen en niets te geven. Dus nee ik trakteer niet om iets terug te krijgen maar ik neem ook niet als ik zelf niet wil geven.
Soms wel. Maar de collega’s hebben er geen problemen mee hoor.. die proberen er van alles aan te doen om achter mijn verjaardag te komen. Ik heb gewoon niks met me verjaardag en heb een hekel aan alle appjes die je die dag krijgt. De collega’s willen er nu achter komen zo dat ze er een hele happening van kunnen maken… dacht het ff niet ik maak genoeg lekkers voor de bewoners waar het personeel ook van mee eet dus ze hebben niks te klagen.
Bij ons trakteren we vaak met een aantal collega's samen. Dan doen we een uitgebreide lunch of borrelhapjes/high tea achtig iets.
Maar dat is niet trakteren e. Je betaald die producten niet zelf waar je iets mee maakt e. Je kan ook trakteren buiten uw verjaardag om uiteindelijk. Als je het persé niet wil op uw verjaardag dan kan je prima zomaar iets meebrengen. Als jij het natuurlijk prima vind moet je niets .
Ik zou het zelf ook niet nemen hoor (of in ieder geval, ik zou dus ook trakteren als ik wel van de andere traktaties neem). Andersom ga ik van iemand die zelf niet trakteert niet verwachten dat diegene niets pakt.
Ik werk op een basisschool waar sowieso de chocolaatjes en koekjes je al om de oren vliegen van traktaties van de kinderen, maar onder de collega's is bij ons cup-a-soup heel populair, meestal met soepstengel . Of een schaal met fruit.