Pita’s met een spread van tuinerwten en feta (diepvrieserwtjes koken, afkoelen en pureren met feta, als het beschikbaar kun je er nog waterkers door doen) en dan dungesneden biefstuk er op. Echt een feestje! (Je moet het op de pita’s leggen)
Ik had het vandaag op tafel: met pulled chicken met bbq saus en limoen. Kidneybonen, mais en paprika. Cheddar en zelfgemaakte guacamole.
Corn chowder van Jamie Oliver. Lang niet meer gehad (de rest is minder fan van mais) Maar de laatste keer vond ik dat zo lekker en echt comfort food
Oeh ja, I love comfortfood Deze zetten wij regelmatig op tafel: https://www.lekkerensimpel.com/kip-fajita-knoflookbrood/ https://www.keukenliefde.nl/nachos-van-de-bakplaat-met-gehakt-en-groenten/ https://www.lekkerensimpel.com/italiaanse-bol-kip/
Mijn man maakt het Maar ik weet wel hoe: hij fileert de vis (dat is makkelijk omdat de graten van sardientjes nogal zacht/flexibel zijn), daarna gaan ze in de keukenmachine met ui, peterselie, knoflook en peper/paprika. Vervolgens nog kruiden met wat je maar lekker vindt en paneermeel. Omdat de vis best plakkerig is, is een ei niet nodig. Dit moet wel even rusten/opstijven in de koelkast voordat het wordt gebakken.
Makarouna is hier thuis ook echt een comfort food (https://tastecooking.com/recipes/tunisian-pasta-chicken/) kan ook met kikkererwten ipv vlees of met een ander soort vlees.
Wij eten er tegenwoordig nacho wraps bij. Volkoren Wraps besmeren met wat olijfolie en paprika poeder en dan in de oven knapperig laten worden. In stukken breken en je hebt hetzelfde idee als nacho’s
Wij maken wel eens gevuld turks brood met gehakt. Zooooo lekker. https://kookmutsjes.com/recept/turks-brood-gevuld-met-gehakt/
Wat wij doen: Hartige pannenkoek (paprika, ui, champignons,....). Croque monsieur (ham/kaas, pesto/italiaanse ham, tomaat, ....). Salade geitenkaas (geitenkaas, spekjes, noten, appel, honing, ....). Pasta met pesto, gerookte zalm en kerstomaat. Wrap met kip, salade, gegrilde ui. Turks brood met breydelham en salade.
Zelf kapsalon maken! Aardappels bakken, bakje vega gyros bakken met een paprika in stukjes erdoorheen. Aardappels in een ovenschaal, gyrosmengsel eroverheen, dan een laagje kaas. 7 minuten op de grillstand in de oven (230 gr) zodat de kaas smelt. Serveren met sla, stukjes komkommer, stukjes tomaat , knoflooksaus en sriracha.
Traybake. Aardappels en groente in stukken op een bakplaat gooien en de oven het werk laten doen evt met kip erbij. Ik koop dan vaak een zak voorgesneden groenten en krieltjes even wat olie en kruiden erover en dan een half uurtje in de oven
Ik word dus helemaal blij hiervan. https://www.ah.nl/r/1197114 Kort geleden voor het eerst gemaakt maar wauw wat is dit lekker. Je kan het met brood eten of gewoon lekker met nachos ofzo. Echt heel lekker en supersnel gemaakt.
Zelfgemaakte pizza is hier ook altijd een succes. Kant en klaar (vers) pizzabodem beleggen met tomatensaus (potje wat erbij zit of zelf wat frito mengen met Italiaanse kruiden) En dan ieder voor zich beleggen met wat je maar lekker vind. In dezelfde categorie: flammkuchen Weer het Kant en klaar uitrol-deeg. Besmeren met crème fraiche of combi crème fraiche met philadelhia (vind ik lekker) . Mijn favoriet is dan gerookte zalm en groene asperges. Maar ook hier... net waar je zin in hebt.