Hoi meiden! wij krijgen volgende week heel veel bezoek, en willen de bbq aan doen. Ik wil er graag salades bij maken, maar heb op de dag zelf te weinig tijd om dat te regelen, zoek ik salades die ik een dag van tevoren kan maken. Koelkastruimte is geen probleem! hebben jullie tips?
Pastasalades kunnen goed een dag van te voren. Deze laagjessalade moet juist eigenlijk een dag eerder gemaakt worden. https://www.ah.nl/kookschrift/recept/577107 Veel salades kunnen op zich wel een dag van te voren gemaakt worden, maar dan geen sla er door doen nog (want dat wordt vies) of bij andere de dressing er niet direct door doen. Ligt allemaal aan de ingrediënten wat je gebruikt.
Rode bietensalade met feta kan bijvoorbeeld wel goed dag eerder ook Rode bieten (al gekookt) in stukjes snijden Aardappelen koken en in vergelijkbare stukjes snijden. (Kan ook eerst snijden en dan koken) Feta in stukjes ervoor. Dressing van mayo, olie, honing en mosterd maken en er al door. Vlak voor serveren veldsla erdoor, of er los bij doen.
Ik maak deze altijd! Simpel, maar lekker. https://brendakookt.nl/recepten/tomatensalade-met-komkommer-en-feta/
Ik zou ook zeggen dat het meeste van de voren te maken is, maar dan de sla en evt dressing er op het laatst bij doen.
Wij maken voor de bbq pasta salade een dag van te voren. Maar rucola doen we pas vlak ervoor er doorheen.
Je kan alles al wel snijden. Maar dan nog niet de dressing en sla erdoor doen. Dat pas net van tevoren. Anders wordt alles heel 'slap'.
Aardappelsalade Pastasalade Alleen dingen met rijst zou ik niet op voorhand doen, dat zou nogal snel slecht worden.
Kolen en knollen, met bv je granen en kaas, kunnen prima van tevoren. Kan zelfs extra lekker zijn als de dressing er wat in trekt. Sla, maar ook bv tomaat, komkommer, meloen, aardbei, avocado worden er niet lekkerder op de volgende dag.