Lievelingskostje van middelste dochter: rijst met tonijn en gebakken paprika en ui Ik heb een balansweek na de vakantie , dus maak voor mezelf een maaltijdsalade (met o.a. tonijn en cannellini bonen)
Welke tonijn gebruik je hiervoor? En gaat alles door elkaar heen of houd je alles gescheiden van elkaar?
Nou het is echt een heel raar recept eigenlijk, en altijd als ik het zeg of type klinkt het helemaal niet lekker, maar op een of andere gekke manier is het echt heel lekker. Ik gebruik blikjes tonijn op olie (uitgelekt). De paprika en ui (2 of 3 stuks van beiden) bak ik heel langzaam en best lang tot ze heel zacht en gaar zijn. Daar gaan drie blikjes tonijn door heen die ik even meewarm en een paar schepjes bouillonpoeder, want het zoete van de paprika en ui matcht dan heel mooi met het zoutige van de tonijn en de bouillonpoeder. En dat kan je los op gekookte rijst scheppen, maar ik schep het er meestal door, zodat de verhoudingen voor iedereen gelijk zijn. En nog gekker: lekker ook met gebakken bakbanaan erbij.
Ik maak dit ook zo één keer in de zoveel tijd Alleen doe ik bij de tonijn ook potje doperwten bij Of ik maak dit apart met doperwten/ wortelen uit een potje Als we weinig tijd hebben en iets moeten eten Wel de rijst dan apart Ik vind het ook lekker om dat met rijst te eten Of de volgende dag met een pistoletje hahaha
Oh op een pistoletje lijkt me ook heerlijk! En ik bedenk me nu daardoor dat het ook op een gewone boterham kan, wat kaas erover en in het tosti apparaat pf onder de grill voor een tuna melt
Zoete uien-wortel frittata met salade Dat vinden de kinderen niet zo lekker, dus maak ik juist extra veel, dan gaat dat heerlijk mee als lunch naar mijn werk morgen
Ik heb een verspakket Pasta Pommodoro voor vanavond. Daarbij doe ik rucola salade met wat tomaatjes en rode ui.