Wat eten we vandaag ? deel 19

Discussie in 'De lounge' gestart door Anna009, 5 jul 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kimmv2

    kimmv2 Fanatiek lid

    7 mei 2015
    1.066
    447
    83
    Wij hebben een nieuwe turkse bakker in de wijk met turkse pizza en broodjes doner.
    Vervelend gaan we die testen vanavond
     
    Spectre en Chillin vinden dit leuk.
  2. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Pizzastijl baguette
     
  3. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Spaghetti met kipworstjes en rode pesto saus.
     
  4. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.818
    18.533
    113
    Vrouw
    Spaghetti met tomatensaus en vega gehaktballetjes
     
  5. Mindy26

    Mindy26 Bekend lid

    11 feb 2014
    977
    413
    63
    Vrouw
    Kipsate snitzel met zoete worteltjes en aardappeltjes uit de airfryer.
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Change of plans… Heb al dagen af en aan flinke koppijn, die steeds weer terugkomt. Nu wel weer weg, want mijn stevige medicijnen werken wel, maar ben er gewoon moe van. En morgen moet ik weer werken, dus oo woensdag kook ik vaak dubbel zodat ik donderdagochtend de slowcooker aan kan zetten.

    Dus in het kader van lief zijn voor mezelf: kinderen krijgen tomatensoep met broodjes knakworst, man een Iglo maaltijdzak en ik een maaltijdsalade.
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.368
    21.747
    113
    Ja, hadden het vorig jaar in de tuin. Dit jaar niet maar wordt wel standaard op de markt verkocht.
     
    Cin85 vindt dit leuk.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.368
    21.747
    113
    Gisteren aten we douara (stoofgerecht van kalfs orgaanvlees met groenten in pittige tomatensaus) met stokbrood. Vandaag roz djerbi, met orzo gemaakt ipv rijst.
     
  9. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Broodje pulled pork, helaas wel uit de hogedruk koker ipv de bbq. Daarbij coleslaw met spitskool uit de tuin.
     
  10. MamaSofie1

    MamaSofie1 Fanatiek lid

    18 jun 2023
    2.383
    1.324
    113
    Vrouw
    Vissticks met broccolipuree
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Enchiladapotje met pompoen uit de slowcooker en daarbij nacho chips, avocado, en crème fraîche
     
  12. Megara

    Megara Fanatiek lid

    5 feb 2023
    1.498
    1.709
    113
    Vrouw
    Aardappelpuree met doperwten en spekjes
     
  13. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Linguine met kipgehakt en spinazie in rode-pestosaus.
     
  14. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.811
    2.501
    113
    Vrouw
    Kip opor met broccoli en restje paksoi met rijst.
     
  15. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.704
    3.838
    113
    Oeh... dit klinkt ook alweer zo lekker. Hoe maak je dit?
     
  16. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.533
    299
    83
    Vrouw
    huismoeder
    Leusden
    Pita met kip shoarma en sla.
     
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Oh is heel simpel!
    Ik pak 2 of 3 zoete uien en die snij ik in halve ringen. En dan winterpeen (ook 2 of 3 afhankelijk van de grootte), die rasp ik.

    Dat fruit ik in wat olijfolie of bakboter samen tot het zacht en gaar is (op smaak gebracht met peper en zout). En dat gaat dan in een ingevette ovenschaal.
    Dan kluts ik zo’n 10 eieren (ook dat is makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid groente). Dat kan met een scheutje melk of water of (kook)room. Ook dit even goed op smaak brengen met peper en zout. En kan natuurlijk met nog andere specerijen of kruiden, of bv en boerenomeletmix gelegd worden. Maar ik hou dit meestal wat meer naturel.
    Dit giet je over de groente. Kan eventueel ook nog wat geraspte kaas over.
    En dan in de oven op 180 graden zo’n 20 a 25 minuutjes (ik test gewoon even hoe stevig het is, aangezien ik de hoeveelheid vaak aanpast aan hoeveel mensen er mee eten en dan kan het dus korter/langer duren.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  18. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.234
    1.891
    113
    Vrouw
    Tomatensoep, orzo salade en stokbrood
     
  19. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.858
    5.118
    113
    Home
    Rijst
    Kip
    Salade
     
  20. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.597
    7.396
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Ik at vandaag vegetarische pilav met rijst en het was echt super lekker
     

    Bijgevoegde bestanden:

    NiVa0230 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina