Hulp bij anticonceptie

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Meisjeeigenwijsje, 13 mei 2024.

  1. Meisjeeigenwijsje

    Meisjeeigenwijsje Actief lid

    16 jun 2019
    451
    388
    63
    Vrouw
    Hallo allemaal,

    Alvast bedankt voor iedereen die mijn verhaal wil lezen.. wij zitten namelijk in een enorm dilemma..
    We hebben 2 prachtige dochters, waarvan we altijd hebben geroepen, wij willen 2 kinderen, dan zijn we compleet.
    Echter ben ik 10 weken na de bevalling van mijn jongste aan de mirena spiraal gegaan, we wilde niet meer aan de pil, omdat die mij erg afvlakt in mn humeur en ik daar oprecht geen gezelliger persoon van word, echter wilde we wachten met vasectomie tot onze jongste een jaar was en we 100% zeker waren dat we compleet waren. Dus toch de mirena erin. Nog geen 6 weken later, na heel veel bloedingen, is de mirena er uitgewerkt door mijn lichaam. Kon gebeuren zeiden ze en hup een nieuwe besteld en erin laten zetten.. ook deze kwam er al snel terug uit en de conclusie was, de spiraal gaat niet werken voor je, ook geen koperspiraal, want als je lichaam de mirena eruit werkt, gaat die de koper spiraal er zeker uit werken.. dat was dus geen oplossing dus hup, toch terug aan de pil.. maar weer was ik compleet mezelf niet meer.. afspraak gemaakt bij de huisarts en die adviseerde mij om even 3 maanden niet aan anticonceptie te doen (vanuit mij gezien dan) condoom kon wel. En mijn lichaam even wat rust te geven in de hormonen. Zo gezegd, zo gedaan dachten we.. dat ging enorm fout, ik raakte onverwacht zwanger en dat heeft een behoorlijk staartje gekregen wat weken heeft geduurd en wat uiteindelijk is afgelopen in een miskraam. Ik was er kapot van.. mijn derde kinderwens is sindsdien zo groot.. maar mijn vriend wil de derde niet bewust.. dus nog een tijdje zonder anticonceptie gedaan, maar merkte dat ik erg bezig was, met wanneer ik vruchtbaar was etc, want miss ging het dan toch weer fout? Zo wilde ik ook niet leven.. ik wil natuurlijk ook geen ongewenst derde kindje.. dus heb dit eerlijk uitgesproken naar mn vriend en ben gaan verder kijken naar de nuvaring, deze heb ik net 2 maanden gebruikt, maar zelfs mijn vriend wil dat ik hem er niet meer terug in doe, mijn lichaam kan absoluut niet tegen de hormonen en ik word echt een enorme hormoonzilla zonder libido en als we dan seks hebben, lijk k wel de woestijn, zo droog..
    Dus besloten dat hij er toch een knipje in zou laten zetten.. doorverwijzing gekregen en nu krijgen ik en mijn vriend het samen enorm benauwd.. want wat als we over een jaar spijt hebben en we toch dat derde kindje willen?? We kunnen het gewoon niet om een afspraak te maken.. maar welke opties hebben we nog meer?? Iemand die dit herkend en kan helpen want wij worden gillend gek hiermee! Stomme hormonen!!!
     
  2. zegenwens

    zegenwens Fanatiek lid

    28 sep 2021
    4.771
    4.763
    113
    Vrouw
    En een hormoonstaafje/implanon dan? Daar zit alleen progestageen in, net zoals in de hormoonspiraal. Geen oestrogenen zoals in de pil of nuvaring. Hormoonstaafje heeft een werking van 3 jaar.
     
  3. Meisjeeigenwijsje

    Meisjeeigenwijsje Actief lid

    16 jun 2019
    451
    388
    63
    Vrouw
    Ja dat vind ik dus een spannende, ik weet namelijk niet op welke hormonen ik zo heftig reageer en heb heel veel mensen om me heen gehad die de implanon kwijt zijn geraakt in hun arm en die er dus operatief uit moesten halen..
     
  4. Suzi98

    Suzi98 Fanatiek lid

    30 mei 2022
    4.242
    3.936
    113
    Vrouw
    Noord-Brabant
    Lijkt mij dat als je met de spiraal zoveel bloedingen hebt je dit ook zeker met de implanon gaat hebben. Ik heb hem een jaar gehad en bloedde elke dag. 365 dagen lang. Daarna laten verwijderen, arts is 20 min bezig geweest en flink litteken gemaakt omdat ie zo vast zat. Ik ken eigenlijk geen een positief verhaal over de implanon.

    Je zou ook nog de minipil kunnen proberen (1 hormoon ipv 2) of de prikpil.
     
  5. zegenwens

    zegenwens Fanatiek lid

    28 sep 2021
    4.771
    4.763
    113
    Vrouw
    Prikpil en minipil bevatten net als hormoonspiraal en implanon alleen progestageen en geen oestrogeen. Hormonaal gezien zijn ze hetzelfde, alleen werkt de hormoonspiraal lokaal en de rest systemisch (en in wisselende doses). Juist omdat de implanon systemisch werkt ipv lokaal zou het kunnen dat iemand er anders op reageert dan op de hormoonspiraal, maar dat weet je pas als je het uitprobeert. Wat dat betreft is de minipil makkelijker om uit te proberen, omdat je daar meteen mee kan stoppen als het je niet bevalt.

    Ik ken trouwens zowel privé als professioneel een hoop positieve ervaringen met de implanon! Maar ja, dat zegt voor TS persoonlijk niet zoveel natuurlijk. Hopelijk kom je eruit met je keuze!
     
    Suzi98 vindt dit leuk.
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.107
    4.345
    113
    Misschien heel bot van mij hoor (sorry daarvoor dan) maar als jij niet tegen al die hormonen kan, jullie beiden nog niet toe zijn aan het definitief zetten van een knipje, dan gebruik je toch gewoon condooms totdat je het wel zeker weet.
     
    Snoepjes vindt dit leuk.
  7. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.459
    4.015
    113
    noord holland
    Precies, ook mijn gedachte, waarom geen condooms? Die zijn toch gewoon veilig? Ik lees wel dat je er zwanger door bent geraakt, maar bij juist gebruik kan dit in principe toch niet?
    Desnoods een combinatie van je cyclus in de gaten houden en condoomgebruik? In je vruchtbare periode desnoods helemaal geen pentratie hebben zeg maar en erbuiten alleen met een condoom?
     
  8. Mamav6

    Mamav6 Lid

    28 mrt 2020
    92
    93
    18
    Vrouw
    Als je nog een kinderwens in de toekomst heb,zou ik zeker geen prikpil pakken.
    Hij werkte bij mij super hoor.
    Maar toen ik ermee stopte duurde het zo lang voordat ik weer een normale cyclus had.

    Na me bevalling van onze jongste heb ik meteen een implanon laten zetten.
    Dit was geen succes.
    Weet niet of het door hormonen na de bevalling kwam,of door die implanon,maar me libido was 0
    Ik was wel blij met onze kleine man,maar voelde me heel vlak in me emoties.
    Heb hem laten verwijderen,en voelde me 10 x beter.

    Ik zou in jou geval dan voor de minipil gaan.
    Daar kan je meteen mee stoppen als het niet goed gaat.
     
  9. Meisjeeigenwijsje

    Meisjeeigenwijsje Actief lid

    16 jun 2019
    451
    388
    63
    Vrouw
    Bedankt voor alle reacties dames, voor nu gebruiken we ook een condoom, er is alleen bij beide een angst dat het dan toch weer fout gaat.. we zijn er wel over uit dat we absoluut geen hormonen meer in mijn lichaam willen, ook niet om te proberen, het werkt gewoon niet en ik ben er echt niet mezelf door. Hoopte heel stom gezegd dat iemand nog een ander niet hormonaal anticonceptie middel kende.. waarschijnlijk had ik dat dan ook wel op vriendje Google kunnen vinden, maar hey proberen kon altijd dacht ik.. nogmaals bedankt voor jullie reacties, we zullen voor nu dan toch gewoon de condooms verder moeten gebruiken en over een tijdje toch maar kijken hoe we erin staan voor het knipje:(
     
  10. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.426
    3.730
    113
    Vrouw
    Hollandia
  11. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.426
    3.730
    113
    Vrouw
    Hollandia
    Ik had het over een koperspiraal maar die werd dus al afgeraden las ik net, sorry. Hmm dan weet ik het ook niet. Ben het eens met @spruitje80, is denk ik dan de beste optie.
     
  12. Patty91

    Patty91 Actief lid

    3 jan 2021
    212
    443
    63
    Vrouw
    Die is er ook en is nog niet genoemd: Daysy of Lady-comp. Is hetzelfde als elke ochtend op hetzelfde tijdstip temperaturen om je cyclus in kaart te brengen. Dit keer niet om zwanger te worden maar juist niet zwanger te worden.

    Ik wilde dit zelf doen maar na een onverwachte zwangerschap (net bevallen) ben ik gelijk gesteriliseerd en dus geen anticonceptie meer nodig. Helaas dus geen persoonlijke ervaring voor je maar ik heb er wel heel veel goeds over gehoord/gelezen. Enige nadeel: geen vergoeding en vrij prijzig.
     
  13. Lousanne

    Lousanne Actief lid

    11 nov 2022
    344
    483
    63
    Vrouw
    Ik sluit me aan bij mijn voorgangers. Condooms zinn bij juist gebruik een heel veilig anticonceptiemiddel. En als het toch 'mis' gaat (condoom scheuren) dan merk je dat ook makkelijk en kun je evt. een morning afterpil nemen. En inderdaad condooms icm periodieke onthouding is nóg veiliger. En als je man dan toch toe is aan een vasectomie, dan dat doen. Mijn man heeft het gehad en tjonge wat is dat een verademing zeg, nergens meer aan hoeven denken. En de ingreep zelf stelt niks voor. Enorm blij dat we dat gedaan hebben.
     
  14. Lousanne

    Lousanne Actief lid

    11 nov 2022
    344
    483
    63
    Vrouw
    Oh en ik lees dat jij graag een 3e kindje wil en je vriend niet. Maar dat hij geen vasectomie wil. Dat klinkt niet zo fijn voor jou, want dan krijg jij (valse) hoop kan ik me voorstellen. Ik zou daarover ook met hem in gesprek gaan.
     
  15. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.194
    273
    83
    Hier een beetje hetzelfde. Ik wil door eerdere ervaringen echt geen hormonen meer. Condoom vind man verschrikkelijk. Knip zijn we beiden niet aan toe.
    Ik gebruik nu de Daysy, dagelijks temperaturen voor het opstaan en Daysy geeft dan aan of het een vruchtbare, twijfelachtige of onvruchtbare dag is. We weten dat dit geen 100% betrouwbare anticonceptie is, mocht ik toch zwanger raken is het hoe dan ook welkom. Voor ons de beste optie.
     
  16. Liliane92

    Liliane92 Fanatiek lid

    7 sep 2020
    1.912
    3.001
    113
    Vrouw
    Ik heb ook twee jaar de Daysy gebruikt en vind eerder dat hij handig is om je ovulatie te zoeken ipv anticonceptie. Ik had met mn zeer nette cyclus van 28 dagen maar 8 a 10 groene dagen per maand (altijd net na en net voor mn menstruatie). Je zit dus toch nog heel vaak vast aan een condoom als je niet zwanger wilt worden.
     
  17. Liliane92

    Liliane92 Fanatiek lid

    7 sep 2020
    1.912
    3.001
    113
    Vrouw
    Je zou ook voor de zekerheid alvast een morning after in huis kunnen halen mocht het condoom een keertje scheuren. Als je het condoom netjes gebruikt is het een best betrouwbare anticonceptie hoor.
     
  18. Cloudspotter

    Cloudspotter Actief lid

    19 jan 2022
    243
    159
    43
    Vrouw
    MAP is ook niet behulpzaam als de eisprong al is geweest..
     
  19. Happymam

    Happymam Fanatiek lid

    7 feb 2009
    1.194
    273
    83
    Ik heb meestal ongeveer 14 groene dagen in m’n cyclus van 26-28 dagen waarvan ik er 3 dagen ongesteld ben.
     
  20. Liliane92

    Liliane92 Fanatiek lid

    7 sep 2020
    1.912
    3.001
    113
    Vrouw
    Klopt maar in de meeste gevallen raak je zwanger van voor de eisprong seks hebben. Het is beter dan niets als het condoom scheurt. :o:
     

Deel Deze Pagina