Start IVF/ICSI februari/maart/april 2024

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Maria94, 21 feb 2024.

  1. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    @SuzyCQ dat is goed om te horen! Onze arts zei daar niks over maar dat is hoopvol. Ik ga er niet te veel vanuit dat het gelijk de eerste terugplaatsing raak is maar ik heb er wel een goed gevoel over.:) Oh ik zie het, oeps, in mn enthousiasme helemaal de verkeerde maand opgeschreven!:roflmao:
    Hoe gaat het met jou? Jullie hebben nu bijna de eerste afspraak toch?

    @SamaMari14 van 2 embryo's is er geen uitslag uit het onderzoek gekomen. Een van de 2 is wel goed genoeg om nog een keer te testen (ontdooien, nieuw biopt nemen en weer invriezen). Dat doen ze alleen als ik na de laatste poging (punctie) van het hele traject niet zwanger zou zijn.
    En hoe gaat het bij jou? Weet je al precies wanneer je weer gaat beginnen of hangt het van je cyclus af?
     
    Florette vindt dit leuk.
  2. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    76
    73
    18
    Vrouw
    Ja, we hebben de 28e de eerste afspraak op de afdeling Fetiliteit in Gent. Dan wordt daarna eigenlijk vrij snel de stimulatie opgestart (als het goed is; ik vermoed juli) en dan begint het lange wachten. Doen we nu natuurlijk ook al best lang, dus gek genoeg begint het te wennen. En we hebben deze week te horen gekregen dat we een nieuwbouwwoning in optie hebben om te kopen: dat is wel echt een hele leuke afleiding, merk ik. Dus ja, ben benieuwd!

    En fijn dat je er een goed gevoel over hebt; dat is echt al’t halve werk, volgens mij. Lijkt me ook best gek om dan na die vorige poging (waarbij je met lege handen stond) dat het nu dan écht gaat gebeuren, haha. Ik duim voor jullie, maar heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!
     
    Florette vindt dit leuk.
  3. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Dat is al bijna gelukkig! Het is lang wachten alles bij elkaar. Ik vond het stimuleren opeens wel snel gaan, je bent dan echt iets aan het doen. Wat leuk dat jullie misschien een huis gaan kopen! Fijn om een beetje afleiding te hebben he.:)

    Ja dat scheelt! Ik hoop dat ik het gevoel vast kan houden.:rolleyes: Inderdaad wel gek dat we nu weer echt een stap verder zijn, het voelt voor mij ook alsof we nu pas echt meedoen. Dank je wel!!
     
  4. Springinhetveld1990

    30 jan 2024
    37
    13
    8
    Vrouw
    Ja was zeker even down nu heb ik vandaag mijn 4de echo gehad en gister had ik ook een echo.. nu blijkt mijn eisprong gisteren te hebben gehad maar dat heb ik ook wel flink gevoeld.. nu heb ik 23 mei terugplaatsing zonder ovitirelle ja hoe ik er in sta ja het is gewoon klote om elke keer op nieuw te moeten..
     
  5. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Iedere keer die teleurstellig en dan toch weer door naar de volgende terugplaatsing, lijkt me zo moeilijk.:( Ik hoop voor jou dat je ergens nog wel het vertrouwen hebt in deze terugplaatsing en als dat niet zo is is dat ook oke en helemaal begrijpelijk!
    23 Mei is echt al heel bijna!! Ik ga heel hard voor je duimen dat je embryo nu echt blijft zitten! ❤️
    Wanneer mag je gaan testen?
     
  6. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Ik heb dus nog even een dilemma, ik denk dat ik hem aan mijn arts ga voorleggen maar ben ook benieuwd naar jullie ideeën. Vanwege mij allergieën (kat en huisstofmijt) gebruik ik neusspray met een bijnierschorshormoon en antihistamine erin. Nu is mijn plan om vanaf mijn menstruatie rekening te houden met wat goed is voor de opbouw van mijn baarmoederslijmvlies en de innestelling. Volgens de bijsluiter mag je de neusspray gebruiken als de voordelen opwegen tegen het mogelijk risico voor de foetus.
    Voordat ik de neusspray gebruikte had ik last van benauwdheid en was ik vaak ziek (verkouden, koorts, last van mijn luchtwegen). Ik vind het echt lastig om te kiezen wat goed is, ik wil zo fit mogelijk zijn maar ook geen stoffen binnenkrijgen die mogelijk schadelijk zijn. De oorzaak van mijn allergie kan ik niet wegnemen, behalve misschien wat verminderen door een luchtzuiveraar in huis te zetten.
    Iemand ideeën hierover?
     
  7. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Ik zou dit inderdaad even aan je arts vragen, durf zo niet een advies te geven. Als het niet echt kwaad kan, zou ik het gewoon blijven gebruiken. Lijkt me ook niet dat dit invloed heeft op je bms of de innesteling.
     
  8. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Dank je! Ja ik wacht het advies van de arts wel af om te horen wat het beste is. Ik ben bang voor alles wat mogelijk invloed kan hebben, omdat we natuurlijk maar 2 kansen hebben.
    Hoe gaat het met jou? Hopelijk heb je inmiddels een positieve ovulatietest gehad!:)
     
    Danielledkx vindt dit leuk.
  9. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Snap ik! Ik ben vandaag in Groningen geweest voor een 1e echo op dag 21. Zat een follikel van 11.5mm en bms van 8mm. Dus hoop dat ie doorgroeit! Vrijdag weer terug... Ben die lange ritten zo zat he:|.
     
  10. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Fijn dat je je eerste echo hebt gehad! Ik weet hoe het zou moeten zijn maar dat een follikel groeit is goed toch? Nou inderdaad, hoe ver moet je reizen? Het is een hoop moeite voor een echo die vaak zo klaar is.
    Hier nog steeds (ongeduldig) aan het wachten op mijn menstruatie die normaal super regelmatig is en nu al een paar dagen te laat.:$
     
  11. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Hoi Maria! Ik lees nog mee hoor, maar iets minder actief. Begrijp ik dat er twee geschikte embryo's zijn? Ik duim heel hard voor jou dst het mag lukken. Ik heb ook allergie voor katten en huisstofmijten en gebruik al die tijd gewoon ern spray. Lijkt me heel sterk dat er een verband zal zijn, mr idd goed om alles scherp af te wegen. Je wilt de beste kans creëren. Hoe gaat het nu met jou?
    Met mij gaat het goed. Volgende week de eerste echo. Ik hoop dat alles goed is. De symptomen zijn behoorlijk. Groot verschil met vorige zwangerschap. Ik hoop deze verhalen binnenkort ook van jou te mogen lezen. Ik zou ook de acupressuur voor en na de terugplaatsing toepassen.
     
    Florette vindt dit leuk.
  12. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Ik hoop het ook voor jou Danielle! Ik zal voor je duimen. Ik zit ook in het umcg, maar woon in Groningen. Jij niet dus? Veel sterkte meid
     
  13. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Het eitje moet rond de 18mm zijn voordat ze een tp inplannen. Wel vet vaag, had gisteravond een zo goed als positieve ovulatietest. Maar dat zou echt nog niet kunnen na die echo van dinsdag. Dus misschien een groeispurt ofzo?o_O Vanochtend was ie heel iets lichter, dus straks maar weer kijken of ie weer is opgelopen.... Voor de zekerheid ook de smiley van clearblue gedaan en die was negatief, dus hopen dat dat klopt. Wil niet net als de vorige keer weer aankomen bij de echo en dat ie al weg is:o:.

    Ik moet normaal gesproken zo'n 1 uur en 15 min rijden naar Groningen. Nu zijn er echter weer andere wegwerkzaamheden waardoor ik een heel stuk door de binnenstad moet, en waar heel Groningen dus doorheen gaat nu. Dus nu ben ik zo'n anderhalf à 1 uur drie kwartier onderweg:eek:.

    Wat irritant dat je menstruatie nog niet komt. Zul je altijd zien hè, wil je door, werkt het niet mee....
     
  14. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Dat is relaxt! Daar kan ik alleen maar van dromen haha. Ik woon in een dorpje in Overijssel, dus ben normaal zo'n 1 uur en 15 min onderweg. Maar door de werkzaamheden nu dus een stuk langero_O. Maar ach, alles voor de goeie zaak zeggen we maar weer. Fingers crossed dat de tp morgen ingepland gaat worden:D.
     
  15. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Je zou haast een keer depressief worden van dit hele gedoe. De test werd begin deze middag dik positief. Ziekenhuis gebeld en weer naar Groningen geracet voor een echo. De verpleegkundige zag geen groter eiblaasje, maar er leek wel vrij vocht te zitten. Dus lijkt erop dat ie alweer gesprongen was, net zoals de vorige keer... dus weer geen tp, aangezien ze niet weten óf er een eisprong is geweest en zo ja, wanneer dan. Ben er echt zo klaar mee. Ze snapte zelf ook niet waar die lh piek dan vandaan kwam. De vorige keer klopte het namelijk precies allemaal met de positieve ovulatietest.... Enige verklaring zou pcos kunnen zijn. Dus verwacht dat ik daarop kan gaan prikken begin komende menstruatie.

    Dus nu weer een ronde wachten. Volgende week donderdag belafspraak over hoe verder.....
     
  16. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Ja er zijn er inderdaad 2.:) Goed om te weten dat jij de spray bent blijven gebruiken! Ik ben er ondertussen toch mee gestopt nadat ik een luchtreiniger heb gekocht voor in huis en tot nu toe gaat het goed. Vanuit het ziekenhuis konden ze geen antwoord geven en adviseren om het aan de huisarts te vragen. Maar zolang het goed gaat laat ik het maar zo.
    Fijn dat je volgende week al de echo hebt, toch prettig om bevestiging te hebben dar het er goed uit ziet! Wat balen van je symptomen! Ik hoop voor je dat het na het eerste trimester wat minder wordt.
    Goede reminder! Dat moet ik inderdaad weer vaker doen.
     
  17. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    173
    64
    28
    Vrouw
    Ah nee wat ruk dit!! Jeetje dat is zo niet waar je op zit te wachten. En dan duurt een maand lang... Daar wordt je toch moedeloos van.:(
    En die reistijd die je hebt helpt ook niet mee zeg.

    Hier nog geen menstruatie te bekennen, nu 5 dagen later dan normaal (voor mn gevoel al weken later:|). Ik maak me wel een beetje zorgen om of alles wel goed gaat met terugplaatsen in de natuurlijke cyclus als er naast de ovulatietest niets gemonitord wordt... Ook omdat we maar 2 kansen hebben.
     
  18. Danielledkx

    10 apr 2024
    89
    49
    18
    Vrouw
    Ja het is echt mega frustrerend. Denk je dat je op tijd bent, kunnen ze het alsnog niet zien?! Dat was mijn angst dus ook. Normaal gesproken plannen ze de tp direct in naar aanleiding van een positieve ovulatietest. Ik heb zelf altijd aangedrongen dat ik die echo's wilde, want straks heb je helemaal geen eisprong? Of is het zoals nu niet met zekerheid te zeggen.. En idd, we hebben al zo weinig kansen. Dus je gaat ook zeker niet gokken. Ik ga in ieder geval vragen of ik voor deze echo's doorverwezen kan worden naar iets in de buurt. Dan kan ik volgende ronde wat vaker langskomen... Volgens de verpleegkundige gisteren zou dat wel kunnen, maar ze dacht dat dit niet vergoed zou worden? Beetje vreemd. Had ook nog aangedrongen op progesteron prikken, gezien je dan gewoon weet of je een eisprong hebt gehad. Maar dit kon dan ook weer niet, omdat je dan niet zeker weet wanneer de eisprong is geweest. Ik draag zo'n horloge dat elke ochtend je temp meet. Heb vanochtend opeens een dikke stijging.... dus als dit hoog blijft, heb ik waarschijnlijk wel een eisprong gehad.

    Wat stom dat je menstruatie nog steeds niet is doorgebroken:(. Duurt lang!!
     
  19. Florette

    Florette Lid

    21 apr 2024
    25
    7
    3
    Vrouw
    Nee joh, wat vervelend en verdrietig! Hoe voel je je nu? Liefs
     
  20. Florette

    Florette Lid

    21 apr 2024
    25
    7
    3
    Vrouw
    Ik merkte het wrl
    Nee echt nooit dus dat was een first haha. Ik vind dat het echt behoorlijk veel van ons vrouwen vraagt dit allemaal, had het denk ik toch een beetje onderschat.
     

Deel Deze Pagina