1. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Hoihoi allemaal!

    Sinds april 2022 zijn mijn partner en ik onder behandeling in het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht. Wij hebben alle standaard onderzoeken gehad en er is toen PCOS vastgesteld. Het hele traject is alles behalve soepel verlopen. In 2 jaar heb ik 6 eisprongen gehad en ben 5x zwanger geweest. 2x een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en de rest ‘normale’ miskramen. Mijn schildklierwaarden zijn ook niet optimaal.

    Mijn eigen artsen geven aan dat de behandeling goed aanslaat, maar wij zijn het vertrouwen verloren. Mijn vriend en ik hebben op 18 juni een intake in Gent. Ik vroeg mij af hoe ik dit vanuit NL precies in werking zet? Hoe zit dat verzekering technisch (verzekerd bij ASR)? Hoe werkt het met de kosten? Moet je naast eigen risico ook nog extra’s bijbetalen? Weet je voor de behandeling wat je zelf moet betalen en wat de zorgverzekering vergoed?

    Hoe hebben jullie dit aangepakt? Ik ken niemand aan wie ik deze vragen kan stellen. Ik zie door de bomen het bos eventjes niet meer .
     
  2. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.565
    7.011
    113
    Vrouw
    Ik ben niet bekend met ASR of met Gent maar wel met een andere verzekering en behandeling in het buitenland.

    In mijn geval vergoed mijn verzekering mijn hele behandeling behalve de onderzoeken en behandelingen die in Nederland niet worden aangeboden. Die moest ik zelf betalen.

    Misschien kan je je verzekering even bellen en vragen of ze een contract hebben met Gent. Dan kan je een betere inschatting maken over welke kosten voor jullie zelf zijn en wat er evt vergoed kan worden.
     
  3. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.565
    7.011
    113
    Vrouw
    Screenshot_20240517_161654_Samsung Internet.jpg

    Dit staat op de site van ASR. Het lijkt er dus op dat je behandeling vergoed kan worden (mits je nog geen 3 puncties hebt gehad in Nederland).
     
  4. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Dit is al heel fijn! Waren die kosten hoog voor jou? Ik heb ASR net gesproken en die persoon was erg onduidelijk (denk dat ik volgende week nogmaals terug bel). Wel gaf hij aan dat UZ Gent een gecontracteerd ziekenhuis is. Wel zijn er bepaalde voorwaarden voor fertiliteitsbehandelingen. Die voorwaarden kon ik onder andere opzoeken op de site. Hier voldoe ik natuurlijk aan, anders kon ik ook geen (betaalde) behandeling in NL krijgen. Toen ik hem verder doorvroeg over de kosten voor behandeling in BE, kon hij me geen aanvullende (zinnige) informatie geven. Daarna begon hij eigenlijk weer over het aanvragen van de machtiging voor het afnemen van geplande zorg in het buitenland. Het bleef nogal algemeen voor mijn gevoel. Ben nu al de hele middag aan het googelen zodat ik hopelijk iets wijzer word…

    Wel dit document gevonden op de site van Gent: https://www.uzgent.be/sites/default/files/2024-02/zorgverzekering-asr.pdf. En daarna las ik weer een verhaal dat gecontracteerde ziekenhuizen zelf de machtiging aanvragen via de zorgverzekering. Waar ben jij verzekerd?
     
  5. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.565
    7.011
    113
    Vrouw
    Ik ben verzekerd bij UMC verzekeringen omdat zij vorig jaar nog een vierde ivf/icsi poging konden vergoeden. Dit jaar is dat helaas niet meer aan de orde maar ben ik nog wel bij hen verzekerd vanwege de terugplaatsingen die uit die poging zijn voortgekomen.

    Ik heb moeten betalen voor NK- en plasmacellenonderzoek (volgens mij rond de 380 euro) en voor de receptivitytest (ook 375 euro oid). Daarnaast doen ze in Duitsland een timelapse, dat kost 74 euro per dag en dat wordt 5 dagen gedaan, dus ook weer meer dan 300 euro... en bij ons kwam er ook donorzaad bij (ongeveer 4500 euro in totaal) en vergeet de supplementen en reiskosten niet die er nog bij komen. Al met al een flink kostenplaatje..
     
  6. Harper1987

    Harper1987 Actief lid

    19 sep 2018
    330
    195
    43
    Vrouw
    Ik ben verzekerd bij unive. Op 1 bloedonderzoek na alles vergoed gekregen. Je moet wel nog eerst even goedkeuring vragen maar daar helpen ze in Gent wel mee voor het invullen van de formulieren.
    Mijn gemaakte km heb ik bij de belasting aangifte ingediend. Het was niet super veel maarja alle beetjes helpen.

    Verder over Gent dankzij hun 2 kindjes mogen krijgen. Mijn schildklier is ook niet goed. In NL zeide ze steeds pech na een miskraam en in Gent vonden ze de waarde te hoog (trage schildklier) toen medicatie gekregen en dit was voor mij de oplossing.
     
  7. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Wat super fijn om te lezen! Dat is waar je het uiteindelijk voor doet. Heb jij deze goedkeuring aangevraagd voor je eerste afspraak? Het lijkt mij namelijk logisch dat je eerst op eerste gesprek gaat, het behandelplan afwacht en dan de goedkeuring voor daadwerkelijke behandeling(en) aanvraagt. ASR was zó echt zo onduidelijk aan de telefoon.

    Welke behandeling hebben jullie uiteindelijk gekregen in Gent? Van de belastingaangifte wist ik inderdaad al! Geldt dit toevallig ook voor de parkeerkosten bij het ziekenhuis en bijv hotelkosten mocht je overnachten?
     
  8. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Oh shit.. dat is zeker een stuk duurder. De eerste onderzoeken die je benoemd zijn ook prijzig, maar dat is nog te overzien. Het donorzaad is een stuk duurder. Heb je de behandeling met donorzaad ook al in NL gehad? Of zijn dit echt alleen de gemaakte kosten in Duitsland (denk ik omdat je op NK & plasmacellen bent onderzocht)?
     
  9. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.565
    7.011
    113
    Vrouw
    Ik ben getrouwd met een vrouw dus vanaf dag 1 hebben we een donor en gedurende de jaren heen hebben we die regelmatig gewisseld. Na de mislukte inseminaties (23x) zijn we overgestapt naar Duitsland en daar hadden we een Deense donor. Overigens kwam er niets uit alle onderzoeken (behalve verkleefde eileiders nav de hysteroscopie die ik heb gehad).

    In België doen ze trouwens dingen weer verschillend tov Duitsland.
     
  10. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.481
    4.364
    113
    Vrouw
    #10 Krv, 17 mei 2024
    Laatst bewerkt: 17 mei 2024
    Wij hadden vooraf goedkeuring gevraagd (volgens mij na de intake inderdaad), andere verzekeraar die wel gecontracteerd was. Achteraf bleek dat niet nodig te zijn. We hebben niks bij moeten betalen, ook niet voor onderzoeken (chromosomen, herhaalde miskramen en de ‘standaard’ onderzoeken in Gent). Heel veel succes! Uiteindelijk hier dus wel zwanger geworden met behulp van UZ Gent, ook al was er niks afwijkends verder gevonden in het bloed (trage schildklier was al bekend en onder behandeling en ik heb nog wel een operatie nodig gehad maar dat had met m’n eerdere keizersnede te maken). In Nederland 9 mislukte terugplaatsingen, 3 buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en een aantal gewone miskramen). Hopelijk kan jij dit over een tijdje ook zeggen.

    edit: wij kregen soms wel een rekening, sommige artsen kunnen een toeslag vragen (of voor sommige tijden, ‘niet geconventioneerd’ heet dat dan). Wij hebben deze facturen destijds ingediend bij de verzekering en ook terug gekregen. De onderzoeken, operatie en IVF behandeling zelf hebben we niks voor moeten bijbetalen).

    edit 2: vraag bij je verzekeraar na of er een aparte afdeling of persoon is die meer weet over IVF in het buitenland. Onze verzekeraar had hier een aantal vaste personen voor omdat het echt wel ingewikkelde materie schijnt te zijn. De algemene klantenservice wist hier niet veel over.
     
  11. Harper1987

    Harper1987 Actief lid

    19 sep 2018
    330
    195
    43
    Vrouw
    Ik dacht tijdens de eerste afspraak dat de formulieren zijn ingevuld.

    Parkeer en hotelkosten kon ik niet declareren.

    1ste poging was ivf waar ik 5 embryo's uiteindelijk had. De 4e terugplaatsing is mijn zoontje geworden.

    2e poging was icsi had de arts ingevuld op het lab formulier maar was niet zeer noodzakelijk omdat het zaad van mijn man gewoon goed was. (nagevraagd en toen werd er gezegt voor nog meer bevruchtingen) bij deze poging had ik 6 embryo's en was de 2e terugplaatsing mijn andere zoon.
     
  12. Mai1998

    Mai1998 Bekend lid

    21 mrt 2023
    940
    723
    93
    Vrouw
    Ik volg even! Wij hebben 4 juni onze eerste afspraak in Gent en ik zie ook door de bomen het bos niet meer.. :rolleyes:
     
  13. mamawensje

    mamawensje Actief lid

    30 jan 2023
    226
    171
    43
    Vrouw
    Ik lees op de website van UMC dat ze nog wel de 4e poging vergoeden indien je aanvullend pakket 3 hebt? Mag ik vragen wat je precies bedoelt? Ik heb namelijk UMC vanwege precies die reden!
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.565
    7.011
    113
    Vrouw
    Ik zou daar even over bellen. Wat ik rondom de jaarwisseling begreep is dat UMC geen vierde poging meer zou vergoeden maar misschien is dat alleen als je nog geen klant was... dus ik zou 't even navragen.
     
  15. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    79
    75
    18
    Vrouw
    Hier ook PGT-ICSI behandeling in Gent, verzekerd bij OHRA. Heb vooraf toestemming gevraagd want helaas valt een PGT traject niet onder de standaard behandeingen die in het gecontracteerde zorgplan staan. Vervolgens akkoord gekregen, maar wij zullen wel de behandeling moeten voorschieten (om deze achteraf te kunnen declareren). Dit is dus wel een uitzondering want als je gewoon reguliere IVF/ICSI doet is dit schijnbaar gewoon gecontracteerde zorg, dus dan hoeft dit niet!
     
  16. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Ik ben er weer hoor! Wat een stress kreeg ik hier de afgelopen dagen van… ongekend. Ik heb echt net weer iemand gesproken. Bleek diezelfde man te zijn. Heb echt ruzie met hem gehad omdat hij maar bleef volhouden dat ik de zorg aan moest vragen (terwijl het gecontracteerde zorg is!!). Uiteindelijk gevraagd of ik iemand kan spreken met verstand over de contracten en specifiek rondom fertiliteit. Was er niet, ik moest het maar gewoon invullen en het behandelplan ook????? “Maar ik heb nog geen eens een consult gehad??” “Ja, vul het gewoon in?” Nou… wild werd ik dr van!! Uiteindelijk ben ik teruggebeld en het klopt inderdaad dat het gewoon gecontracteerde zorg is, alleen het is belangrijk dat er een duidelijk behandelplan bij de machtiging van Gent verstuurd word. Ik moet alleen mijn verwijzing uploaden in mijn account. Pfff…

    IVF/ICSI wordt niet vergoed door ASR. Dit doen zijn alleen als je deze zorg speciaal aanvraagt. Dan gaan ze je hele dossier beoordelen voor je goedkeuring krijgt. Kan wel zo zijn dat je de kosten dan zelf moet betalen als het achteraf niet goedgekeurd word. Ik ga er voor nu niet vanuit dat wij een IVF traject hoeven op te starten. Mocht dat wel zo zijn, dan ga ik die klap eerst verwerken. En stap ik in januari over naar VGZ of ZilverenKruis. Wat een soap was dit zeg!
     
  17. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Dankjewel nog! Wat fijn dat je behandelingen zo succesvol zijn. Hopelijk is het hier binnenkort ook zo ver en gaat het lukken
     
  18. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Wat een regelwerk hè! Wat is er nu voor jullie nog onduidelijk?
     
  19. wensmamsie

    17 mei 2024
    11
    1
    3
    Vrouw
    Dit begreep ik net aan de telefoon inderdaad ook! Als het geen gecontracteerde zorg is (volgens de afspraken met je verzekering en de buitenlandse zorgverlener) moet je voor álles zelf toestemming aanvragen. Maar voor gecontracteerde zorg doet het ziekenhuis dit. De afspreken rondom gecontracteerde zorg kunnen per zorgverzekering dus wel wat verschillen. Dus raad iedereen wel aan om VOORAF (!!) bij het ziekenhuis aan te vragen welke behandelingen vergoed worden vanuit hun afspraken!

    Wij zaten nu nog in OI.. die behandeling is een stuk goedkoper dus waarschijnlijk is dat voor (ons) nu toch nog wel en beetje een voordeel!
     
  20. Mai1998

    Mai1998 Bekend lid

    21 mrt 2023
    940
    723
    93
    Vrouw
    Ook een gedoe met verzekeringen inderdaad.. Meerdere keren met FBTO aan de telefoon gehangen maar kreeg geen duidelijk antwoord. Uiteindelijk een linkje gevonden op de FBTO site die mij vertelde dat UZ gent gecontracteerd was en ik dus geen toestemming vooraf nodig had. Nou aan de telefoon was mij het tegenovergestelde verteld haha :rolleyes: Inmiddels weet ik dus dat het gecontracteerd is, maar heb ik online ergens gelezen dat je eerst alles moet voorschieten en dat je zorgverzekering het na die tijd uitkeert.. In de mail van UZ gent staat ook dat de eerste afspraak mogelijk 100 euro kost :confused: Ik snap dan ook niet zo goed waar die "mogelijk" dan vandaan komt haha!

    Pfftt, er zijn duizenden stellen per jaar die dit doen en alsnog is alles zo onduidelijk haha!
     

Deel Deze Pagina