Wachttijd Gent + supplementen

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Lisian, 3 mei 2024.

  1. Lisian

    Lisian Lid

    3 apr 2024
    16
    2
    3
    Vrouw
    Hoi,

    Wij hebben op 23 april een afspraak gehad met onze arts en aangeven dat we graag voor een second opinion naar Gent willen. Zij vond dit een prima idee en heeft direct een verwijsbrief gestuurd.

    Ik heb deze week een mail gestuurd naar UZ Gent met de vraag of ze de verwijzing al hadden ontvangen en wanneer ik ongeveer een afspraak kan verwachten. Hierop kreeg ik snel een reactie met dat ik een aanmeldformulier moest invullen. Dit heb ik teruggestuurd en ik kreeg vandaag een mail met een afspraak op 16 juli. Hierbij moet ik ook weer een heel formulier invullen met onze medische voorgeschiedenis. Ergens vind ik dit vreemd want staat allemaal al in ons huidige dossier en ook in de verwijsbrief.

    Ik vind 16 juli ook nog erg ver weg en had eigenlijk sneller een afspraak verwacht. Heeft iemand ervaringen met wachttijden in Gent en hoe snel je daarna door gaat met onderzoeken/behandelingen? Is het verder ook normaal dat je alles weer opnieuw moet aanleveren en het huidige dossier niet voldoende is? Ik twijfel of ik er nog even achteraan moet bellen.


    Nog een andere vraag. Ik ben mij aan het verdiepen in supplementen om de eicelkwaliteit te verbeteren en lees hiervoor het boek ‘It starts with the egg’, maar kom er nog niet helemaal uit wat voor mij geschikt is. De lijst die zij aangeeft voor IVF is erg lang en ik vraag me dan ook af of dat allemaal nodig is.

    Ik slik nu:
    - multi zwanger van kruidvat met omega 3 (denk dat er betere zijn, maar weet niet goed welke)
    - vitamine C 500mg
    - naast multi nog actief foliumzuur 400mcg
    - Ubiquinol 2x 100 mg
    Raden jullie nog meer aan? Ik het boek hebben ze het bijvoorbeeld nog over r alfa liponzuur en n-acetyl-cysteine. Ik heb ook nog melatonine in huis maar gebruik ik nog niet.
     
  2. Ruyax

    Ruyax Lid

    14 apr 2024
    86
    48
    18
    Vrouw
    Ik heb helemaal geen ervaring in Gent, wellicht dat iemand anders je kan helpen.
    De reden dat ik reageer is omdat ik recent het boek heb gelezen en dus je daarbij hopelijk kan helpen.
    Ik ben momenteel op werk, dus kan waarschijnlijk vanavond of morgen pas echt goed ervoor zitten. Wel is het belangrijk wat je medische geschiedenis is, wat dat legt het boek ook uit. Voor PCOS bijv worden er andere supplementen aangeraden dan bijv bij laag AMH.

    Ik hoop dat andere vrouw hier je kunnen helpen, ik ga mijn best doen om vanavond hiervoor even goed te zitten!
     
  3. Lisian

    Lisian Lid

    3 apr 2024
    16
    2
    3
    Vrouw
    Wat lief dat je hier de tijd voor wil nemen!

    Ik heb een slechte kwaliteit eicellen. Bij ICSI zijn alle 8 uit elkaar gevallen voor ze konden gaan bevruchten en bij IVF waren ook geen bevruchtingen. Oorzaak is onduidelijk helaas. Ik ben 13 jaar geleden al wel zwanger geweest (gezonde zoon).
    Verder heb ik nu zo’n 11 jaar reuma (RA) waarvoor ik medicatie gebruik (deze mogen i.c.m. Zwangerschap) en heb ik een traag werkende schildklier, maar deze waarden zijn nu goed met de medicatie die ik hiervoor slik.

    Ik denk zelf dat ik dus moeten kijken naar het advanced plan: trying to concieve through IUI or IVF.
     
  4. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.481
    4.364
    113
    Vrouw
    Ik kan je wel helpen met de vragen over Gent. Hier in de zomer van 2021 een verwijzing aangevraagd en we konden pas een half jaar later terecht. Ik moest inderdaad ook alle vragenlijsten opnieuw invullen. Mijn dossier had ik meegenomen naar de eerste afspraak maar daar is eigenlijk weinig naar gekeken. De arts heeft een intake gedaan en volgens mij had ik ook direct wat onderzoeken (bloedafname bij man en mij, echo). Daarna kregen we een aantal weken later ons behandelplan en konden we in principe snel starten. Ik had nog een operatie nodig waar ik een half jaar van moest herstellen maar vanwege laag AMH hebben we eerst IVF gedaan en is alles ingevroren. Ik herken je verhaal dus wel, ze kijken echt goed wat ze je kunnen bieden en maken een persoonlijk plan van aanpak voor je. Je zou wekelijks kunnen bellen/mailen of er iemand is uitgevallen waar je de afspraak van kan overnemen. Ik heb dat ook gedaan maar helaas konden we niet eerder terecht. Heel veel succes!
     
  5. Lieke2022

    Lieke2022 Fanatiek lid

    17 mei 2022
    2.088
    2.053
    113
    Vrouw
    Wij hebben 20 maart gemaild naar Gent en konden 6 mei al terecht. Wellicht heeft het te maken met de zomerperiode?

    Iemand die ik ken heeft eind april de intake gehad en kan waarschijnlijk in juli beginnen met IVF/ICSI. Daarvoor allerlei onderzoeken welke bij de intake al gelijk ingepland worden.

    Ik slik dezelfde lijst vanuit het boek! Zelf zou ik Ubiquinol 400 mg nemen per dag.
     
  6. Lisian

    Lisian Lid

    3 apr 2024
    16
    2
    3
    Vrouw
    Wat apart dat er zoveel verschil is in wachttijd.. misschien komt het ook wel door de arts waarbij de afspraak gepland is.

    Goed dat je het benoemd van de 400mg, dat was ik ook van plan, maar de 200mg capsules waren uitverkocht. Moet nu dus 2x 2 nemen . Gebruik jij echt alles van het lijstje uit het boek en welke hoeveelheden?
     
  7. Lieke2022

    Lieke2022 Fanatiek lid

    17 mei 2022
    2.088
    2.053
    113
    Vrouw
    Ja of ze hebben de afspraak nu pas ingepland? Ik mailde en kreeg binnen 15 minuten een afspraak per mail! Heb je een voorkeur aangegeven voor een arts?

    Ik gebruik;
    - Ubiquinol 400
    - Multi
    - Actief foliumzuur 400
    - Visolie 500 mg
    - Vitamine E 200 mg
    - N-acetyl-cysteine 600 mg
    r alfa liponzuur heb ik niet gedaan vanwege mijn schildklier.

    Manlief is gestart met een multi en Ubiquinol 200 mg. De laatste IUI had hij echt een belachelijke goede score dus denk wel dat het werkt :D:D.
     
  8. Lisian

    Lisian Lid

    3 apr 2024
    16
    2
    3
    Vrouw
    Ik kreeg inderdaad ook snel reactie, maar heb geen voorkeur aangegeven. Ik denk alleen dat ze aan de hand van onze ingevulde vragenlijst hebben gekozen voor dr. Vanden Meerschaut, zij is gespecialiseerd in eicelactivatie. Bij welke arts zit jij?

    Ik ga er denk ik nog even achteraan komende week, hopelijk kan het toch nog wat eerder.

    Wat fijn dat de supplementen meteen een goed resultaat hebben gegeven! Heb je in ieder geval niet voor niks zoveel geld eraan uitgegeven!
     
  9. Mopsje23

    Mopsje23 Actief lid

    28 dec 2022
    278
    184
    43
    Vrouw
    @Lisian ik ben zelf recent in Gent geweest! In november 2023 een mailtje gestuurd met de vraag of ik bij hun terecht kon voor IVF. Inderdaad vragenlijsten gekregen, die meteen ingevuld en opgestuurd en binnen dag een afspraak gekregen voor begin januari 2024. Ik had geen voorkeur voor arts aangegeven. Daarna is alles super snel gegaan. Onderzoeken eind januari, uitslaggesprek begin maart en start IVF gelijk erna. Ik werd toevallig na m’n uitslaggesprek die week ongesteld dus kon gelijk starten.
    Bij vragen mag je me altijd een berichtje sturen. Ik heb in ieder geval alleen maar lof voor Gent. Ze willen inderdaad alle informatie zelf verzamelen, maar dat vond ik eigenlijk juist heel fijn. Ze vroegen veel meer door dan ziekenhuizen in NL. Daarnaast echt super meedenkend in snel kunnen starten en reizen beperken.
     
  10. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    76
    73
    18
    Vrouw
    Hier ook behandeling in Gent (voor een PGT-ICSI-traject) en eigenlijk beetje dezelfde tijdlijn meegekregen: begin maart aanvraag ingediend, eerste afspraak begin april (bij Genetica) en nu volgende week (28 mei) afspraak bij Fertiliteit. Ik verwacht half juli te kunnen beginnen met stimuleren.

    Ik moet wel zeggen: ik vind opzich 23 april, met reactie begin mei en dan een afspraak halverwege juli, ook niet héél erg lang duren, maar ik snap dat het wel zo voelt als je graag verder wilt met het traject. Hoe dan ook heb ik wel echt een goed gevoel bij Gent, dus ik vind het zelf de wachttijd wel waard.

    Wat betreft supplementen, ik slik Ubiquinol (200mg); Vitakruid Mama Dag & Nacht; N-acetyl 600mg, visolie en nog Berberine, maar ik heb PCOS dus voor mij zijn iets andere supplementen aan de orde! Ik zou vooral de Ubiquinol, omega 3 (visolie) en een multivitamine aanraden!
     
  11. Lisian

    Lisian Lid

    3 apr 2024
    16
    2
    3
    Vrouw
    @SuzyCQ en @Mopsje23 bedankt voor jullie reacties!

    Ik kreeg 2 weken geleden een mailtje dat er een plekje vrij was gekomen dus we konden afgelopen donderdag al terecht!

    Helaas gaven ze meteen al aan dat ze niet veel anders kunnen doen dan ze in het UMCG al zeiden. Het lijkt zo duidelijk aan de kwaliteit van de eicellen te liggen, maar ze snappen ook niet waar dit ineens vandaan komt aangezien ik wel eens zwanger ben geweest (inmiddels al wel 13 jaar geleden). Maar omdat ik nog steeds jong ben (30 jaar) vinden ze dit wel vreemd. Qua behandeling zal het dus weinig verschillen met het plan vanuit het UMCG. Ze hebben alleen nog een bloedonderzoek gedaan op eventuele genetische afwijkingen, maar kans hierop is maar 1 a 2%.

    Ondanks dat het voor ons 4/4,5 uur rijden is willen we voor de behandeling toch graag in Gent blijven. Zodat we voor ons gevoel er alles aan gedaan hebben. Maar het is toch wel een teleurstelling dat ze hier niks anders doen qua onderzoek etc. Op 16 juli hebben we weer een afspraak staan om de behandeling te bespreken en daarna kan ik direct starten.
     

Deel Deze Pagina