♡ Uitgerekend 1 - 15 April 2024 ♡

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Kippie13, 24 jul 2023.

  1. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    @Kippie13 Ik lees mijn stuk terug en ik bedoel natuurlijk dat het geen PND is.. oepsie :roflmao:
     
  2. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Wooow lange jongen! Ook al zoveel cm’s gegroeid! Die van mij was vorige week gewoon net zo zwaar als jouw zoon maar dan met 54cm.:roflmao:
     
  3. Minimensje83

    Minimensje83 Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.350
    884
    113
    Vrouw
    Ja tis ook echt een slanke den .. supergespierde armpjes en beentjes .. net zijn vader, heeft ie echt niet van mij haha!
    Alvast heads-up … heftige reactie op rota vaccin. Hoorde van vriendin dat dat daar ook was. Duurde daar 1,5 dag. Tweede keer ging beter daar. We gooien er zo maar paracetamol in al mag dat officieel pas na 3 maanden. Huilen, gillen, niks is goed .. zo sneu :( blij dat partner er vanmiddag ook is.
     
  4. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Ahhh, arm mannetje!:( Zou hier wel errrug slecht uitkomen want de oudste loopt dan de avondvierdaagse als wij de volgende keer heen moeten.:|
     
  5. Minimensje83

    Minimensje83 Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.350
    884
    113
    Vrouw
    Oei dat zou niet fijn zijn nee. Even getempt aangezien we inbakeren maar hij had dus gewoon koorts. Diarree erbij van Rota vaccin. We kunnen niet inbakeren nu dus maken ons maar op voor een lange lange nacht :confused:
     
  6. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Zo zielig! Had je nog PCM gegeven? Eigenlijk wel stom dat ze het officieel nu nog niet mogen terwijl het ook om het gewicht gaat en de ene baby van 3 maanden de andere niet is. Volgens mij adviseerde CB destijds ook gewoon de lichtste (60mg?) zetpil ondanks dat ze nog geen 3 maanden was toen!
     
  7. Minimensje83

    Minimensje83 Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.350
    884
    113
    Vrouw
    Ja we hebben om 17.00 en 23.00 paracetamol gegeven. 120 mg doormidden geknipt :) daarop zakte de koorts goed dus toch gewoon ingebakerd en heeft ie braaf tot 5.15 geslapen. Hij had het zo nodig, was echt sneu. Werd om 5.15 zonder koorts en met grote honger wakker, geen diarree meer alleen gisteravond paar keer .. dus goede hoop. Tip: gooi der een paracetamol in zodra ze meer gaan huilen na de vaccinatie ;)
     
    LaQueen en Kippie13 vinden dit leuk.
  8. Kippie13

    Kippie13 Fanatiek lid

    29 jan 2021
    1.307
    1.672
    113
    Vrouw
    Haha ja die had ik zelf ook al begrepen :roflmao:

    Nacontrole bij de VK ging verder prima. Ze zei ook al: je doet al het mogelijke al om het zo fijn mogelijk te maken voor jezelf en de jongens. Goed dat je zo actief bezig bent hulp zoeken (zoals osteopaat en lactatiekundige).

    @Minimensje83 over bv heb ik altijd al gezegd: het moet wel leuk blijven voor iedereen en anders ben ik ook zo om naar kv. De oudste heeft nooit bv gehad en daar heb ik me ook nooit echt schuldig over gevoeld. Als ik ermee zou stoppen, kan ik dat ook heel makkelijk loslaten, want dan heeft hij in elk geval de eerste 2 maanden gewoon volledig bv gehad.
    Maar voordat ik stop, wil ik wel kunnen zeggen dat ik er alles aan gedaan heb. Ben dus heel benieuwd wat de lactatiekundige gaat betekenen voor ons.

    Ik ben inmiddels begonnen met johannesbroodpitmeel toe te voegen aan zijn flessen en hij doet er nu ongeveer 15 minuten over en spuugt een stuk minder! Nu alleen nog ff kijken of het voor zijn ontlasting ook te doen is, want die wordt bij hem dus dikker daardoor.
    Vannacht was E. bij mijn ouders en O. heeft me een hele goede nacht gegund; ik heb in totaal bijna 8 uur geslapen! :eek: Wat kan een mens zich dan weer een stuk beter voelen zeg.

    Ik wist trouwens niet dat de reactie op het rotavirus zo heftig kan zijn. Shit, echt geen zin in :|:roflmao:
    Maar wel goed om te weten want dan kun je je er nog enigzins op instellen. O. krijgt hem volgende week.

    Ik hoop dat jullie de nacht allen een beetje goed doorgekomen zijn. En poepluiers uitbesteden is heeeuull niet erg :roflmao:
    (Oh ik lees net dat de nacht best goed is gegaan, gelukkig!)
     
    LaQueen en Minimensje83 vinden dit leuk.
  9. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Hoe is het bij jullie met kraamvisite? Ik merkte vanmorgen op dat ik toch een beetje teleurgesteld ben dat sommige mensen (nog) geen afspraak hebben gemaakt en ook geen kaartje hebben gestuurd. Ze hebben het vast druk, maar ik vind het dan toch heel erg jammer omdat ik ze wel had verwacht! Tegelijkertijd hebben we wel 2/3x per week visite gemiddeld hoor, dus eigenlijk niets te klagen, maar met sommige mensen heb je toch een band (dachten we) en dan verwacht je ook dat ze komen. Onze naaste buren zijn namelijk nog helemaal niet geweest en een aantal van onze collega’s die we ook wel buiten werk om zien ook niet. Maakt mij toch even een heel klein beetje verdrietig. Ik probeer het mij niet persoonlijk aan te trekken en denk dan maar dat ze het gewoon te druk hebben waardoor het erbij inschiet!

    Buiten dat doet J. het gelukkig nog prima. Hij doet overdag wel iets meer hazenslaapjes i.p.v. een slaap van 2+ uren achter elkaar en wil op dit moment overdag ook vooral veel bij ons zijn, maar hij is tussendoor wel vrolijk en blijft maar lachen dus dat scheelt. Dan maar de was opvouwen en nieuwe ophangen met hem in de draagzak zodat ik wel af en toe m’n handen vrij heb.:)
     
  10. Kippie13

    Kippie13 Fanatiek lid

    29 jan 2021
    1.307
    1.672
    113
    Vrouw
    Laten we zeggen; van de 20 kaarten die ik gestuurd heb, zijn er 12 geweest (of staan wel al ingepland).
    Van die 20 heb ik maar van 7 een kaartje gekregen.
    Met naaste buren heb ik (helaas) geen goed contact en van mijn werk is er nog helemaal niemand langs geweest.
    Aan de ene kant vind ik het ook echt tegenvallen en ook echt wel jammer, maar aan de andere kant kan ik er ook niet echt wakker van liggen.

    Ik ben 10 jaar geleden getrouwd (en weer gescheiden) en 70% van de mensen die er toen waren heb ik inmiddels geeneens contact meer mee.
    Ik haal vooral mijn energie uit de mensen die wel van zich laten horen en ook dat komt soms weer uit onverwachte hoeken, en dat vind ik dan ook weer heel erg leuk.

    Met O gaat t nog steeds heel wisselend overdag. De nachten gaan gelukkig redelijk goed, maar overdag is het echt een handenbindertje. Hij had dinsdag echt een hele goeie dag, maar gisteren was het weer drama. Vandaag gaat ie, tot nu toe, weer best goed (ondanks dat ie nu in de draagzak tegen me aan ligt te slapen :roflmao::|)
    Komende 3 dagen hebben we een volle agenda, dus ben heel benieuwd hoe gesloopt ik maandag ben o_O.
     
    LaQueen vindt dit leuk.
  11. Minimensje83

    Minimensje83 Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.350
    884
    113
    Vrouw
    Hier komen de mensen die ik echt verwacht had. Aantal van wie ik het leuk zou vinden en veel contact mee is had ik ergens toch niet verwacht omdat ze het ‘teveel gedoe’ vinden waarschijnlijk. Of omdat afstand te groot is of omdat het familie is die vooral hun eigen agenda willen draaien. Maar zat bezoek steeds. Gemiddeld 2-3x per week. Vind het wel prima zo.
    Overdag hier ook echt een handenbindertje maar hij slaapt door dus we tellen onze zegeningen maar. Zit wel even in een fase dat ik denk pffff ik wil ietsje meer vrijheid .. gewoon een heel klein beetje :o:
     
    LaQueen vindt dit leuk.
  12. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Te vroeg gejankt, gisteravond kreeg ik een appje of 2 van m’n collega’s mogen langskomen! Zijn ze nog niet allemaal, maar dat voelt toch alweer beter. Ze zijn me toch niet vergeten dus.:roflmao:

    Gisteren heb ik gewoon alweer 16.500 stappen gewandeld in totaal! Ik heb 2x een wandeling gemaakt, m’n oefeningen van de fysio gedaan & nog een walk workout van 15 minuutjes van GWJ. Conclusie: Het was heerlijk om te doen, maar m’n spieren rondom m’n bekken geven duidelijk aan dat ik vandaag toch maar even rustig aan moet doen.:roflmao: Ik kan je wel zeggen.. je doet vrij weinig met je hamstrings in de laatste weken van de zwangerschap, daar heb ik toch een spierpijn!:eek: Maar goed, ik voel mij zo fijn dat ik wel weer wat meer mag en kan bewegen nu!
     
    LotjeNmD en Minimensje83 vinden dit leuk.
  13. LotjeNmD

    LotjeNmD Actief lid

    1 mrt 2023
    267
    390
    63
    Vrouw
    Vandaag nacontrole bij de verloskundige gehad. Fijn gekletst over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Groen licht gekregen om weer te gaan zwemmen en daarna het sporten in de sportschool weer op te pakken.
    De spruw is nu met medicatie alweer een heel stuk beter. Kan weer redelijk voeden zonder pijn.
    Aankomende maandag is de laatste dag van mijn kraamtijd en ik heb ter afsluiting van die fase een massage en floatsessie gepland. Heel benieuwd naar het floaten. 1 uur schijnt gelijk te staan aan 5 uur slaap. Dat is erg welkom!
     
    Minimensje83, LaQueen en Kippie13 vinden dit leuk.
  14. Kippie13

    Kippie13 Fanatiek lid

    29 jan 2021
    1.307
    1.672
    113
    Vrouw
    De "8 weken sprong"...

    Hij wil de hele dag op mij, aan mij, bij mij.

    Gelukkig heb ik net ook een uur kunnen slapen, op deze manier weliswaar:
    IMG_20240525_152330.jpg
     
    LaQueen en LotjeNmD vinden dit leuk.
  15. Minimensje83

    Minimensje83 Fanatiek lid

    19 jan 2014
    1.350
    884
    113
    Vrouw
    Heerlijk! Let op met zwemmen voor je buikspieren, op je buik zwemmen gebruik je die veel om stabiel te blijven in water, op je rug veel minder. Ik kreeg rugpijn na advies van fysio om meer op rug te zwemmen in begin gaat het stukken beter! Merkte inderdaad dat ik flink mijn best moest doen om op mijn buik stabiel te blijven maar wellicht is dat anders omdat ik keizersnede had. Dat floaten klinkt wel heel relaxed, misschien moet ik zo ook eens mijn verlof afsluiten :)
    Ik vond hier 8 weken sprong en toen nog weer de vaccinatie perikelen er gelijk achteraan best pittig. Maar je krijgt er echt een leuk kind voor terug :D hopelijk gaat ie zijn bedje ook snel weer OK vinden maar hey.. alle beetjes slaap helpen hè :)

    het tij lijkt gekeerd op dag 5 na vaccinatie. Slaapt weer beter, is weer vrolijk, drinkt flessen weer gewoon lekker actief en spuugt een heeeeeel stuk minder (kwamen echt hele golven die hij op zijn voeten wist te spugen :confused:) alleen nog wat dunne poep. Vandaag verjaardag van oudste gevierd, was redelijk klein clubje en erg gezellig. Iedereen hielp mee opruimen dus huis is al aan kant en vriend gaat vroege ochtend fles doen. Lekker nachtje slapen met oordoppen in :)
     
    LaQueen vindt dit leuk.
  16. Kippie13

    Kippie13 Fanatiek lid

    29 jan 2021
    1.307
    1.672
    113
    Vrouw
    Ja shit, die vaccinatie krijgt hij donderdag. Ik hou mijn hart vast voor de dagen erna.
    Ik heb die avond een (afscheids)etentje met collega's gepland staan waar ik eigenlijk wel heel graag heen wil (het is mijn leukste collega die helaas weggaat). Vrienden van mij komen oppassen, maar ik zie de bui al hangen dat ik thuis moet blijven vanwege de reactie op zn vaccinatie.

    Geniet van je nacht jij!
     
  17. LotjeNmD

    LotjeNmD Actief lid

    1 mrt 2023
    267
    390
    63
    Vrouw
    Bedankt voor de tip! Ik ga donderdag zwemmen, dus benieuwd hoe het dan gaat.

    Ik ben aan het twijfelen om het rota vaccin niet te nemen of nog een maandje uit te stellen. Mijn andere 4 hebben het vaccin ook niet gehad en ik vind het best heftig met de bijwerkingen voor zo'n kleintje. Andere vaccins gaan al tientallen jaren mee, dus daar is veel kennis over, maar deze is relatief recent pas beschikbaar voor alle baby's. Ben normaal heel makkelijk met vaccineren, vooral ook als het om mijzelf gaat (coronaprikken/griepprik etc.), maar hier twijfel ik over. Bij twijfel doe ik het liever niet.
     
  18. Kippie13

    Kippie13 Fanatiek lid

    29 jan 2021
    1.307
    1.672
    113
    Vrouw
    Hoe zien jullie drink"schema's" er momenteel uit en hoe oud/zwaar is jullie kindje nu?

    Ik ben een beetje zoekende met O.
    Ik gok dat hij nu 5,5kg is. Hij is 8 weken en hij is sinds 2 dagen over op flessen van 150cc (die hij overigens ook allemaal klakkeloos leeg drinkt). Hij slaapt nu overdag wel beter (in de draagzak) en kan zelfs langer dan 4 uur tussen zijn flessen laten daardoor.
    Ik ben niet echt een voorstander van kinderen wakker maken voor een voeding, alleen merk ik dat ik daardoor best in de knoei kom qua tijden, dus vandaar dat ik benieuwd ben hoe het er bij jullie uitziet.
     
  19. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Pittig en tegelijkertijd zo schattig!❤️ Hopelijk lukt het je toch af en toe in het moment te leven en te genieten van dit soort momentjes want voor je het weet willen ze dit niet meer straks! Ik schrijf dit terwijl er eentje in coma op mij ligt.:p
     
    Kippie13 vindt dit leuk.
  20. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.281
    5.158
    113
    Vrouw
    D
    M
    Hier maak ik hem soms wel even wakker als dat nodig is, maar meestal krijgt hij zelf wel trek. Wij lopen nu net tegen het punt aan dat hij maar 5 flessen krijgt en hij de avondfles ook niet echt leegdrinkt.:rolleyes: Wij maken nu 5 flessen van 130cc + 4 1/3e schepje. Bereid is dit dan ongeveer 145cc per fles. Overdag komt dit meestal wel op en in de avond drinkt hij maar ongeveer 100cc. Voor die voeding moet hij ook 8 v/d 10 keer wakker worden gemaakt, maar als we dat niet doen krijgt hij in de nacht natuurlijk weer trek.:roflmao: We zijn nu aan het twijfelen om naar 4 flessen van 150+5 en 1 van 90+3 te gaan. Ben alleen bang dat hij dan meer gaat spugen. Twijfel dus! Hij was een kleine 2 weken geleden 5,1kg dus ik vermoed dat hij nu ergens tussen de 5,3 en 5,5kg is.
     

Deel Deze Pagina