Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    764
    1,245
    93
    Female
    Leuk hè? Echt een koopje ook, vergeleken bij de originele Nordic Ware.
     
    Zxcvb likes this.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,739
    113
    Appel-karamel-hazelnoot entremet:
    IMG_9240.jpeg
    IMG_9237.jpeg
    IMG_9235.jpeg
    We zijn vandaag 20 jaar getrouwd en een midweek weg met vrienden. Dus heb vooraf een taartje gemaakt wat in de diepvries bewaard wordt. Kort voor vertrek bespoten met cacaoboter spray en zo kon het onderweg mooi ontdooien.
     
    zegenwens, Nummer4, Zuul and 15 others like this.
  3. Feye

    Feye VIP lid

    Nov 26, 2013
    6,467
    3,913
    113
    Female
    Prachtig! En gefeliciteerd natuurlijk!
     
    Adje likes this.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,027
    14,684
    113
    Female
    Wauw wat een plaatje, bijna zonde om aan te snijden.

    En gefeliciteerd!
     
    Adje likes this.
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Jezus wat mooi!!!
     
    Adje likes this.
  6. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    764
    1,245
    93
    Female
    Ziet er geweldig uit!

    En gefeliciteerd!:)
     
    Adje likes this.
  7. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    Dec 15, 2021
    2,099
    2,668
    113
    Female
    Jij wint de masterchef bakwedstrijd .
    Gefeliciteerd met jullie 20 jarig huwelijk❤️
    Wat een plaatje❤️
     
    Adje likes this.
  8. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,314
    10,281
    113
    Als eerste gefeliciteerd en ten tweede WOW!! Echt prachtig!!
     
    Adje likes this.
  9. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Even hier:

    dit weekend wil ik voor de eerste keer ijs maken. Het recept spreekt ervan dat de basis een nacht in de koelkast moet. Is dat echt nodig? Of kan ik hem sochtends koel zetten en in de middag in de machine doen?
    De basis is een soort crème anglaise
     
  10. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,314
    10,281
    113
    Dan trekken de smaken er in en is het goed koud waardoor het minder lang in de ijsmachine gaat.
     
  11. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Ah ja die is logisch ik voeg verder niks toe nog wat smaak betreft puur een basis roomijs vandaar dat ik het mij afvroeg
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,269
    25,739
    113
    Heb je een zelfvriezende machine?
    Zo ja, dan kan je ook wel eerder het ijs draaien.
    Bij een koelelement kan het zijn dat je ijsmengsel nog te warm is, waardoor het niet goed genoeg bevriest voordat het element ontdooit is. Dus dan sowieso altijd goed terugkoelen voor je het draait (en dus een dag eerder het ijsmengsel maken).
     
  13. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Hij is zelf vriezend . Ik ga er maar eens mee experimenteren altijd leuk :|:D
     
    Adje likes this.
  14. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    Jan 9, 2013
    9,521
    3,739
    113
    Net een speculoosblondie gebakken volgens recept van Laura's bakery. Als hij smaakt mag hij verkocht worden op de verkoping a.s. zaterdag. :)
     

    Attached Files:

    Nummer4, Spectre, Brinsa and 3 others like this.
  15. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Hij draait! Zo benieuwd
     

    Attached Files:

  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    764
    1,245
    93
    Female
    Afgelopen dagen ben ik aan het bakken geweest voor onze zoon zijn verjaardag:
    -Een Donald Duck taart met mango-abrikozen bavarois, abrikozenjam en botercreme met witte chocoladesmaak.
    -Een appeltaart volgens het recept van Laura’s bakery.
    -En een aardbeien-frambozenkwarktaart volgens het recept van Rutger.
    Alles smaakte heel goed vonden we.
    Moet alleen nog een keer een cursus taarten strak afsmeren volgen :roflmao:

    IMG_4285.jpeg IMG_4243.jpeg IMG_4283.jpeg
     
  17. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,314
    10,281
    113
    Nou ik vind ze mooi en zien er smakelijk uit!! Nog gefeliciteerd
     
    Paardenbloem likes this.
  18. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,676
    6,576
    113
    Female
    Ik had lekkere trek vandaag, maar niks in huis behalve een pak mix voor appeltaart en uiteraard geen appels meer...
    Wel perziken. Werkt ook :cool:

    Schijven perzik op de bodem van een ovenschaal, suiker er overheen, appeltaart deeg er op en in de oven. Heerlijk! Jammergenoeg geen foto :rolleyes:
     
    toch3, Paardenbloem and owly like this.
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,027
    14,684
    113
    Female
    Oh dat klinkt lekker!
    Een soort van tarte tartin
     
    Nummer4 likes this.
  20. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,676
    6,576
    113
    Female

    Moet je zeker een keer uitproberen. Mijn moeder maakte dit soort taarten (upside down taarten of zoiets) met o.a. peer. Ook erg lekker. Door de suiker krijg je een karamel laag op de bodem. Als je de taart dan stort, heb je de bodem dus bovenop met de karamel :thumup:

    (Ik was te lui, gewoon uit de schaal geschept haha)
     

Share This Page