Saxenda

Discussie in 'De lounge' gestart door Nonamenononsense, 21 mei 2024.

  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.955
    32.805
    113
    Ja maar zei ook dat ik je porties niet weet natuurlijk, maar dat mensen niet denken dat ze rond moeten komen op 2 crackers voor lunch bijvoorbeeld.
     
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.274
    26.654
    113
    Vrouw
    Ik kan je helaas niet aan ervaring met dit middel helpen. Ik gebruik het niet (en ken ook geen anderen die het gebruiken).
    Maar mijn overtuiging is dat wondermiddel niet bestaan. Ze willen het je laten geloven. Maar helaas.

    Met dat boek schrijven kan ik wel meedoen. Ik ben inmiddels ruim 30 jaar af en aan aan het diëten. Zoveel methodes geprobeerd. En met wisselend succes.

    Het beste is mi niet te streng zijn en wel kritisch kijken naar wat er zoal op een dag in gaat aan eten. En vooral. Welke ongezonde producten kan je vervangen door gezondere/slankere/beter vullende varianten.
    Bekijk ingrediënten lijsten van kant en klare producten. Hoeveel suiker zit erin? Zijn ze de moeite? Of kan je het zelf maken? En dan met minder suiker/toevoegingen
    Een goede diëtist kan je hierbij helpen.

    Zelf ben ik een tijdje geleden gestart met intermittent fasting. Een methode waarbij je tussen 20.00 en 12.00 niet eet (of een periode die voor jou prettiger is). Dit zet je vetverbranding aan het werk.
    Zelf doe ik het vanwege een vermoedelijke positieve uitwerking op herstel van long covid. En ik lijk idd (op en af) wel op te knappen. Veel ben ik er nog niet mee afgevallen. Maar dat is vooral omdat ik tussen 12.00 en 20.00 niet altijd de gezonde dingen eet. En omdat bewegen nog steeds erg moeizaam gaat.
    Maar afvallen is nu niet mijn hoofddoel. Ik weet dat het bij anderen hier op t forum wel goed heeft gewerkt.

    Motivatie is alles. Waarom wil je afvallen? Hoe belangrijk is het voor je?

    Mag ik vragen wat je lengte/gewicht us? En je streef? (Hoeft niet hoor, als je dat liever niet deelt).

    Of kom meeschrijven in het minder snacken - topic. Daar delen we onze dagmenu's en steunen we elkaar. Of kletsen gewoon wat weg.
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.955
    32.805
    113
    Ik ontbijt niet (op dag 1 t/m 20 van mijn cyclus tenminste), maar heb dan ook geen honger eigenlijk. Soms wel en dan eet ik ook. Ik lunch dan heel uitgebreid en dan houd ik het makkelijk de gehele middag vol, maar neem wel een snack (fruit of wat lekkers) tussendoor. In de avond weer een grotere maaltijd en dan in principe na 19.00
    Ik doe ook aan IF, bevalt mij wel heel goed. Ben wel nav een tip alleen gaan vasten op dag 1 t/m 20 van de cyclus. Dat schijnt bij vrouwen beter te zijn ivm hormonen.
     
  4. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.274
    26.654
    113
    Vrouw
    Wat rot voor je dat je in zo'n zware periode zit. Dat gaat zeker niet helpen. Stresshormoon heeft ook de werking dat het vetopslag stimuleert. Niet handig dus. Zelfde met slaaptekort.

    Dan beter eerst die dingen op orde brengen. En daarna aandacht voor het gewicht.

    Knuffel
     
  5. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.274
    26.654
    113
    Vrouw
    Dat wist ik niet.
    Maar voor mij ook niet van toepassing, want ik heb geen cyclus (mirena)

    Wel gooi ik er af en toe een dagje "gewoon" tussendoor. Omdat we ergens heen gaan oid. Of met moederdag. Dat kan natuurlijk niet zonder zelfgemaakte croissantjes :D
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.955
    32.805
    113
    Oh dat scheelt haha, denk idd niet dat het dan veel uitmaakt.

    Hier ook hoor, op vakantie en moederdag etc doe ik gewoon mee, moet ook een beetje leuk blijven. Maar voel me er verder wel heel prettig bij.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  7. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    22.096
    15.429
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Mijn ervaring is dat het toch echt een mindset is.
    Het enige wat bij mij werkt/ heeft gewerkt is een "normaal" eetpatroon, ontbijten, tussendoortje, lunch, tussendoortje en avondeten en als ik zin heb neem ik in de avond ook een snack.
    Ik weeg mijn eten niet af, ik eet koolhydraten, ik eet eigenlijk alles maar met mate en daarbij wandel ik zeker 5 dagen per week een kilometer of 5/6 in een goed tempo.
    Mij ga je echt niet zien in een sportschool.
    Zolang je in een stressvolle fase zit, jonge kinderen, werk etc moet je er ook niet aan beginnen.
    In je hoofd moet die knop komen die je wil omzetten. Anders heeft het geen enkele zin.
    Ik ben ruim 3 jaar geleden zo begonnen en ben 25 kilo afgevallen, er zijn er wel om en nabij 3/4 aangekomen maar dat vind ik niet erg.
    Ik ga uiteten, ik eet met gemak een bak chips naar binnen en ik wandel zowat iedere avond mijn hoofd leeg en zo blijf ik op gewicht.
    Ik zou nooit de keuze maken om moedwillig iets in mijn lichaam te gaan spuiten om af te vallen. Ik ben verder kerngezond, slik geen medicijnen, soms een paracetamol tegen de hoofdpijn en een Brufen tijdens mijn menstruatie en dit wil ik graag zo houden.
    Zoals al eerder wordt gezegd, een wondermiddel bestaat er niet.
    Je moet het echt zelf willen en doen.
    Ik kan me een ongeluk sporten/ wandelen etc maar als ik mijn eetpatroon niet aanpas dan val ik geen gram af.
     
    Zara75, Amberxx, Jessi79 en 5 anderen vinden dit leuk.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.801
    12.431
    113
    Vrouw
    Die mindset zoek ik....

    Al heel lang :(

    Er hoeft bij mij gelukkig geen 25 kg vanaf, maar 10 kg zou toch wel fijn zijn...:oops:
     
  9. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    22.096
    15.429
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ja het is ook lastig, ik zeg weleens van je hebt eigenlijk levenslang.
    Ik kan echt jaloers zijn op mensen die gewoon lekker kunnen eten waar ze zin en trek in hebben.
    Ik moet toch vaak weer de afweging maken van neem ik nu deze snack of sla ik hem over zodat ik vanavond nog wat lekkers kan nemen.
    Ik ben er nu inmiddels wel aan gewend en kost het ook niet meer zoveel moeite en voel me ook niet meer schuldig als ik wel een keer iets extra's neem.
    Volgende week ga ik met mijn dochter 5 dagen naar Spanje en daar ga ik ook niet overdreven opletten en gaan we lekker ontbijten en uiteten en ook eens een drankje doen. Daar geniet ik dan heel erg van en ik kan dan wanneer ik thuis ben ook weer heel makkelijk de knop omzetten. Vroeger kon ik dat echt niet en ging het vaak weer helemaal mis en at ik alles wat ik kwijt was er zo weer aan.
    In de periode van mijn menstruatie ben ik wat liever voor mezelf, heb dan altijd zo'n buikpijn en ben dan echt beroerd en dan gun ik mezelf echt comfort food.
    Het blijft opletten maar ben er wel heel blij mee met wat ik heb bereikt en voel me zoveel beter dan een aantal jaren geleden.
    Als je het echt wil dan gaat het je ook lukken.
    Wegen doe ik eigenlijk nooit meer en merk het aan mijn kleding. Zolang dat lekker blijft zitten gaat het goed.
    Mijn hele humeur kon weleens verpest worden door een weegmoment waarop ik dan ineens een kilo was aangekomen, achteraf een menstruatie die eraan kwam, te zout eten of gewoon vocht vasthouden om wat voor reden dan ook.
    Gedoe allemaal ;)
     
    Asil, Mamafiets, Zxcvb en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.718
    9.243
    113
    Vrouw
    @Anouk2005, niks meer aan toe te voegen. Ik denk dat dat ook is. Wanneer het moeten word en krampachtig, is het ook mega lastig. Wanneer je opmerkzaam bent en niet straft is het gemakkelijk vol te houden.
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  11. Jess93

    Jess93 Fanatiek lid

    9 sep 2014
    2.851
    2.123
    113
    Vrouw
    Houten
    Niet alle reacties gelezen maar ik geloof niet dat zoiets voor lange termijn werkt, voor korte termijn vast en zeker maar als je stopt dan kom je waarschijnlijk weer aan. Ik zou zeggen start eens met alles wat je eet en drinkt vastleggen in MyFitnesspal o.i.d.
    Hou er ook rekening mee dat het ook kan liggen aan de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten & vezels. Zo weet ik (inmiddels) bij mezelf dat ik qua gewicht echt slecht ga op veel koolhydraten en goed ga op veel eiwitten en vezels. Zo eet ik dus zo min mogelijk koolhydraten overdag en in de avond eet ik gewoon mee met het gezin.

    Zelf doe ik al 1,5 jaar aan intermittent fasting ( & dat werkt voor mij echt heel goed en kan ik zo ontzettend makkelijk volhouden. Wel maak ik uitzonderingen als we op vakantie gaan of paasontbijtjes enzo & heb ik in het weekend een cheatavondje met chipjes en een wijntje. Je zou dat dus ook kunnen overwegen om te proberen. Ik eet tussen 12 & 20u wel en tussen 20-12u niet.
     
  12. Ukkie1

    Ukkie1 Fanatiek lid

    30 jun 2015
    4.722
    2.166
    113
    Ik zelf heb geen ervaring maar in mijn werk als POH wel regelmatig mensen dit voorgeschreven. Zowel bij diabeten als bij mensen die inderdaad. "alleen maar" flink overgewicht hebben
    . Saxenda werkt opzich heel goed, maar het is inderdaad geen wondermiddel. Eet je teveel, word je echt naar ervan, misselijk, je voelt je ziek. Veel mensen hebben last van maagzuur of algeheel niet lekker zijn. Het is voor ons natuurlijk moeilijk inschatten of iemand dan te veel eet of dat het puur de bijwerkingen zijn. Als je begint hiermee vind ik begeleiding in je voeding wel essentieel. Je gaat weinig eten en dat moet dan wel het juiste zijn, goede voedzame gezonde voeding.

    Maar ik heb ook patiënten die hier 25 kilo mee af zijn gevallen en icm de GLI dat ook goed volhouden.

    Onder aan de streep blijft het zo dat je iets moet veranderen in je manier van leven wat blijvend past bij jou. Dus alleen saxenda gaat niemand helpen, zeker niet op lange termijn. Maar ik denk wel dat het voor sommige mensen, met de juiste begeleiding, een mooie steun in de rug kan zijn.
     
  13. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.565
    453
    83
    Ik heb ervaring met Saxenda gebruiken in combinatie met GLI Cool. Ik ben er in een jaar tijd iets meer dan 30 kilo mee afgevallen. De bijwerkingen zijn mij meegevallen: in het begin moe en af en toe misselijk en ik heb best veel last gehad van haaruitval. Nu gebruik ik het bijna 2 jaar en helaas toch weer wat aangekomen door minder streng mijn nieuwe levensstijl, want die moet je echt gaan doen, te volgen. Oude gewoontes zijn zo moeilijk te doorbreken in mijn geval. De hoofdhonger kwam langzaam weer terug, ondanks de Saxenda.

    Het is inderdaad een duur medicijn als je het zelf moet betalen.
     
  14. MariekeRox

    MariekeRox Fanatiek lid

    6 nov 2015
    1.625
    796
    113
    Ik heb het gebruikt. Ik viel nog net in de groep die het wel kreeg tijdens het volgend van een GLI traject.

    mij heeft het wel geholpen. Maar je moet het echt gebruiken als ondersteuning.
    Dus ga naar een diëtist en zorg dat je een andere eet gewoonte aanmeet. Anders is het als je stopt helemaal voor niks geweest
     
  15. Geletulpen

    22 feb 2021
    64
    36
    18
    @nonamenononsens hoe gaat het nu? Heb je de knoop doorgehakt?

    Ik ben afgelopen dinsdag met Saxenda begonnen.

    Als je behoefte hebt aan meer info dan laat het maar weten.
     
  16. Geletulpen

    22 feb 2021
    64
    36
    18
    Wat goed dat je zoveel bent afgevallen! Ondanks saxenda blijft het natuurlijk een enorme strijd.

    Hoeveel mg gebruikte je? Ik zit nu nog op de begin dosis van 0.6.

    Maar ik gebruik het net een aantal dagen. Dus het zal nog wel ophogen.
     
  17. Geletulpen

    22 feb 2021
    64
    36
    18
    Je bent denk ik in de war met een ander medicijn. Ozempic wellicht?

    Saxenda is niet bedoeld voor diabetici.
    Daarbij kun je de pennen ook los kopen, niet perse in een verpakking van 3 of 5 stuks.

    Een saxenda pen kun je soms wel een maand gebruiken.

    Ik gebruik nu een pen, elke dag 0.6mg. Hier doe ik dan dus een maand met 1 pen.
     
  18. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.565
    453
    83
    Ik gebruik nu 1.8. Ik heb heel lang gedaan over het ophogen. Ben zelfs tot 3.0 gekomen, maar ik merk zelf geen verschil tussen 1.8 en 3.0, dus nu spuit ik dat.

    De laatste paar weken ben ik weer beter mijn nieuwe levensstijl gaan volgen en ik begin langzaam de bijgekomen kilo’s kwijt te raken.
     
  19. Geletulpen

    22 feb 2021
    64
    36
    18
    Goed van je!

    Hoeveel ben je kwijt geraakt tijdens gebruik van saxenda?

    Ik ben nu 5 dgn bezig en ben al 1.5kg afgevallen.
    Dat zal wel het begin zijn en snel een stuk langzamer gaan.

    Maar voor nu motiveert het ontzettend.

    Vooral de rust in mijn hoofd vind ik erg prettig. Niet met eten bezig zijn en ook echt minder grote porties op kunnen.
    Super.
     
  20. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.621
    4.697
    113
    Uiteindelijk lukt afvallen alleen door minder calorieën te eten dan je nodig hebt. Sporten en goed slapen komt daarnaast. Maar als je teveel blijft eten zal afvallen nooit lukken hoeveel je ook beweegt. Je eet de calorieën die je aan het verbranden bent er gewoon weer bij.

    Dus leefstijl aanpassen. En niet nu maar jarenlang. Want je lichaam gaat anders zo weer terug in zijn oude vorm.
     
    Sado vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina