Hoe stop ik dit contact...

Discussie in 'De lounge' gestart door Marlena, 23 mei 2024.

  1. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.107
    4.345
    113
    Een soort van middenweg, niet er meer lijfelijk contact meer maar af en toe antwoorden op een appje wanneer jij daar zin/tijd voor hebt, omdat ik het dan ook wel vervelend vind voor haar omdat zij het contact anders interpreteerde dan ik en ook omdat het ook een beetje mijn eigen schuld is omdat ik haar dat idee heb gegeven door al 6 jaar 3x per jaar langs te gaan en een app contact heb onder houden.

    En ik schrijf overal ik omdat ik dat zo zou voelen,, ts kan dat totaal anders voelen het is een stukje van haar leven waar dit over gaat. Ik reageer alleen op een stukje tekst .
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  2. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.296
    15.471
    113
    Ik zou daarbij echt een bullshit gevoel krijgen als ik zo'n bericht kreeg. Hoezo moet je op voorhand al contacten gaan selecteren en weet je nu al dat appen en/of bellen ook teveel is? En hoe weet je dat je als de baby een halfjaar ofzo is ook nog niet op bezoek kan komen?
     
    Neuzeke, evaleana en Zxcvb vinden dit leuk.
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    531
    743
    93
    Vrouw
    Ik ben het hier deels mee eens.
    Maar, als persoon die ook moeite heeft met dit soort dingen, kan ik uit ervaring zeggen dat je soms toch beter meteen eerlijk kunt zijn.
    Wanneer je dat niet bent tegen sommige mensen (die bepaalde hints ook niet oppakken), kun je gerust verwachten dat ze dan ineens wel een manier vinden om richting TS te reizen en haar te bezoeken. Of veel meer gaan bellen o.i.d.
    M.a.w. ze vinden een oplossing voor het ‘probleem’ wat jij als excuus gebruikt om het contact te beëindigen/laten verwateren.
    En dan moet je dus later alsnog een keer eerlijk zijn door te zeggen dat je eigenlijk ook geen behoefte hebt aan bezoek bij jou thuis of telkens bellen (bijvoorbeeld).
    Dat maakt het alleen maar ongemakkelijker.

    Ik zou het netjes maar wel duidelijk afkappen, een beetje zoals Vogelinnetje zei.
     
    Marlena vindt dit leuk.
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.590
    8.450
    113
    Hier ligt toch een verantwoordelijkheid bij jezelf. Hoe moeilijk ook, als je geen contact meer wil, dan is het aan jou om dat aan te geven en ook voet bij stuk te houden en er niet toch weer naar toe te gaan ed. De ander kan niet weten hoe jij er over denkt als je dat niet uitspreekt. Tot die tijd zal ze dus contact blijven zoeken.
     
    Syane, Marlena en Paardenbloem vinden dit leuk.
  5. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.514
    5.809
    113
    Ik denk dat elk bericht niet leuk is. Hoe zou jij zelf zo'n bericht willen krijgen?

    We geven allemaal verschillende opties. Het is aan TS om te kijken welke optie het best bij haar past.
     
    Bloem2310 en Marlena vinden dit leuk.
  6. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.296
    15.471
    113
    In ieder geval niet met redenen die mogelijk in de toekomst zo zijn maar mogelijk ook helemaal niet.
     
  7. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.567
    1.712
    113
    Bedankt voor alle reacties!! Zijn er een hele hoop met ook verschillende ideeën. Dat bevestigt dat het misschien toch ook niet zo een rare vraag was haha, blijkbaar denkt iedereen er toch weer anders over!

    Ik ga er nog even over nadenken wat ik er nou mee moet... Nogmaals enorm bedankt voor alle uiteenlopende reacties!
     
    Paardenbloem, Zxcvb, Syane en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.462
    4.016
    113
    noord holland
    Ik vind het bijzonder te lezen dat er mensen zijn die aangeven dit uit liefdadigheid te moeten blijven doen zelfs wanneer jij je er niet meer prettig bij voelt. Liefdadigheid is heel mooi en ik hoop dat iedereen dit mag en kan betekenen voor een ander in zijn leven. Echter wel wanneer je je er goed bij voelt. Contact met iemand onderhouden waar ik niets bij voel en waar ik niets mee heb zou ik echt niet willen. Daar zou ik me niet fijn bij voelen en als ik iets heb geleerd, om mijn grenzen te bewaken, is dingen doen waar ik zelf ook een fijn gevoel van krijg. Dat kan ook zeer zeker zijn door zorgen voor een ander, maar wel op een manier en met mensen die bij mij passen. Er komen mensen op je pad in je leven, met de één heb je lang contact, met een ander kort, we kunnen niet met iedereen altijd maar contact blijven houden. Dat lijkt me ook niet meer dan logisch.
    De situatie van jou TS is lastig, gevoelsmatig zou je het eerder af hebben moeten sluiten. Door de tijd is het alleen maar moeilijker geworden.
    Wanneer je echt niet meer wil, wat ik persoonlijk dus best kan begrijpen, zal je het eerlijk moeten aangeven. Laten uitdoven lijkt niet te werken, dan zit er dus niets anders op dan het eerlijk vertellen. Voor veel mensen is dit minder prettig dan voelen dat iets uit dooft, maar ja als het uitdoven niet lijkt te lukken dan zal je iets moeten Je hebt geen behoefte aan contact met haar, dat kan en mag.
     
  9. Septembre

    Septembre Bekend lid

    19 jan 2021
    950
    1.312
    93
    Als je de boodschap bij jezelf probeert te houden?
    Bv: Ik merk dat ik veranderd ben. Minder behoefte heb aan contact. Ik kijk samen met u, met plezier terug op de afgelopen 6 jaar. Maar wil het ook graag afsluiten en me op mijn gezinnetje richten.

    Zoiets?
     
    Paardenbloem, Snoopy1979, Syane en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina