❤️ uitgerekend 16 - 31 mei 2024 ❤️

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Mama092013, 8 sep 2023.

  1. Mamaen

    Mamaen Bekend lid

    7 apr 2023
    775
    711
    93
    Vrouw
    Ik ben afgelopen woensdag, op de uitgerekende datum, bevallen van onze zoon!
    De bevalling is uiteindelijk spontaan begonnen en echt fantastisch verlopen, had eigenlijk niet beter gekund en ben daar heel dankbaar voor. Met mijzelf en de kleine man gaat alles goed, we zijn ter observatie nog in het ziekenhuis maar mogen als het goed is straks lekker naar huis.

    Voor alle nog zwangeren, heel veel succes met de laatste loodjes en ik gun jullie net zo’n fijne ervaring als ik zelf heb gehad!

    En leuk om een update te lezen van de al bevallen moeders en de baby’s!
     
    Viktoriya, Mommy1994 en Stresskipje vinden dit leuk.
  2. Stresskipje

    Stresskipje Bekend lid

    30 dec 2018
    810
    421
    63
    Vrouw
    Wow gefeliciteerd!!! Hoe ging de bevalling precies? Duurde het lang? En hoe heet je kleine wonder?
     
  3. Mommy1994

    Mommy1994 Actief lid

    9 aug 2023
    342
    369
    63
    Vrouw
    @Mamaen super fijn dat de bevalling zo goed is gegaan en dat het met jullie beide goed gaat.
    Hoop dat jullie snel naar huis mogen en lekker mogen gaan genieten van elkaar.
    Van harte gefeliciteerd met jullie kleine man!

    Ik ben nu 40+4, ik raak wel een beetje ongeduldig hoor haha! Ik hoop dat ze dit weekend nog komt maar ben bang van niet.
    Dinsdag word ik gestript en dan hoop ik dat dat gaat helpen! Afgelopen dinsdag hebben ze ontsluiting gecheckt en mijn baarmoedermond zat nog best hoop (ze kwam er moeilijk bij), was iets verweekt en net aan 1cm, daar baalde ik wel van, had toch iets meer gehoopt.
    Ze strippen bij mijn verloskundige sowieso pas vanaf 41 weken dus ik hoop dat ik dinsdag wat meer ontsluiting heb en ze me makkelijk kunnen strippen.
     
  4. Appelflapje

    Appelflapje Bekend lid

    1 aug 2013
    737
    667
    93
    verpleegkundige
    Gefeliciteerd!!! Wat goed gemikt zeg, op je uitgerekende datum :roflmao: Genieten maar!!

    Baby'tje zit daar nog veel te lekker in mama's buik zo te lezen! Succes!! :thumup:

    Hier gaat het nog steeds goed. Mannetje doet het heel goed en is een rustige baby voorlopig. Dat ben ik absoluut niet gewend. Onze eerste zoon was vaak erg onrustig. Hij is nu 3jaar en ik vind dit wel een ideaal leeftijdsverschil! Hij kan heel veel zelf of alleen doen dus dat scheelt een hoop! Hij is heel lief voor zn kleine broertje en kan rustig wennen aan ons nieuwe leven. Ik vind het voorlopig ook gewoon erg leuk om thuis te zijn. De nachten gaan goed, R slaapt in stukken van 3-4u, drinken en weer verder slapen. Dus qua vermoeidheid valt het goed mee.

    Ik kom hier af en toe nog ns kijken, zo spannend nog voor de laatste zwangeren!

    @Kaas123 hoe stellen jullie het??
     
    Viktoriya en Mommy1994 vinden dit leuk.
  5. Kaas123

    Kaas123 Bekend lid

    8 apr 2023
    919
    830
    93
    Vrouw
    Hi dames,

    Zo weer veel bij te lezen!
    Gefeliciteerd @Appelflapje en @Mamaen met jullie zoontjes!
    En @Stresskipje en @Mommy1994 nog succes met de laatste loodjes!

    Ik herken wat @Appelflapje zegt over het vocht, ik was na een week 10kg afgevallen en na 2 weken 12, maar was dus überhaupt 12kg aangekomen in de zwangerschap. De verloskundige vond dat dan wel weer te snel maar goed kon er weinig aan doen.

    Met ons gaat het goed, we mochten 7 mei al naar huis nadat ik nog 2 zakken bloed had gekregen. Op de piek naar huis en dan weer rustig aftakelen :roflmao:.
    We hadden en fantastische kraamhulp die heel goed voor ons gezorgd heeft.
    Floris groeit goed, nu al 3800 gram en inmiddels voorbij de uitgerekende datum. Hij is rustig en slaapt veel en makkelijk te troosten dus gewoon een top baby. Hij heeft wat moeite gehad met de flesjes maar dat gaat nu gelukkig goed.
    Ik had eigenlijk op maandag 13 mei een controle bij de orthopeed staan maar op vrijdag bedacht dat ik vond dat het goed ging en geen zin en energie had om dat te doen 8 dagen na een bevalling. Daarnaast was ik toen ook wel fors verzwakt nog. Maar goed kreeg toch koorts, dus uiteindelijk moest ik er dinsdag 14 mei toch aan geloven dat ik daarheen moest. Ontstekingswaarden waren helaas weer fors gestegen, en ze zeiden we gaan nu hij er is wel laagdrempeliger opereren, er is afgelopen dinsdag een mri gemaakt. We wachten nu nog op de uitslag. Zo waren onse eerste familie uitjes naar het AMC maar we zijn sindsdien ook uit lunchen geweest en vandaag naar een 12,5 jaar huwelijksfeest van onze buren. Floris is morgen 3 weken oud. Over het herstel mag ik opzich niet klagen. Ze zeggen bij 3 liter verlies 3 maanden te rekenen. Op 13 mei was mijn Hb wel nog heel laag, maar inmiddels vinden mensen me minder geel/bleek dus er zal vast iets gaande zijn.
     
  6. LauraAB123

    18 jan 2021
    64
    97
    18
    Vrouw
  7. Appelflapje

    Appelflapje Bekend lid

    1 aug 2013
    737
    667
    93
    verpleegkundige
    Staat je operatie dan al gepland?

    En hoe lang komt een kraamzorg bij jullie in NL? Hier is ze deze ochtend voor de 2de keer geweest, ze mogen komen tot de baby 14weken oud is. Eerst dacht ik pffff eigenlijk geen zin in een vreemde in huis.. maar ze is best leuk en ze STRIJKT graag :roflmao: dus ik laat haar lekker doen. Volgende keer gaat ze koken en verder strijken.
     
    Stresskipje vindt dit leuk.
  8. Kaas123

    Kaas123 Bekend lid

    8 apr 2023
    919
    830
    93
    Vrouw
    Kraamzorg komt inprincipe de tot en met de 8ste dag, elke dag in NL. Wij hadden 'geluk' en kregen hele dagen, 6u, veel mensen krijgen nu 3 uur ivm personeelsgebrek. Omdat ik zoveel bloed verloren heb kregen wij ook een indicatie voor dag 9 en 10, maar alleen dag 9 kon geleverd worden dus hebben 9 dagen gehad.
    Voor zover ik weet is de operatie nog niet gepland, maar heb ook nog geen uitslag en plan gehoord. Het zou heel snel kunnen gaan, ik heb wel eerder ook een afspraak voor het plan gehad en dat de operatie de volgende dag al was.
    Voor nu wacht ik het maar even af.
    Wel fijn als de kraamzorg graag strijkt en kookt.
    En bij jullie komen ze in die 14 weken dan af en toe?
     
    Stresskipje vindt dit leuk.
  9. Appelflapje

    Appelflapje Bekend lid

    1 aug 2013
    737
    667
    93
    verpleegkundige
    Goed dat je alle hulp aanvaardt!
    Ja idd je kan hier kiezen, hier komt ze 1x per week 4u. Je kan ook opteren voor 2x4u per week. Elke dag zou ik wat veel vinden. Ik wil ook gewoon een keertje alleen zijn :roflmao: maar is ook vooral omdat ik me goed voel. Was ik fysiek zo zwak als vlak na de bevalling, dan was die hulp zeker wel vaker welkom.
    Nou ik duim dat je operatie snel wordt ingepland, ben je er ook snel vanaf. Wel jammer dat je zo snel je kleine man moet missen.. lijkt me niet gemakkelijk :(
     
    Stresskipje vindt dit leuk.
  10. Mommy1994

    Mommy1994 Actief lid

    9 aug 2023
    342
    369
    63
    Vrouw
    En we zitten onderhand alweer op de 41+2,
    Gisterochtend gestript (2cm maar nog niet helemaal verweekt), helaas niks gedaan.
    Ook naar het ziekenhuis geweest, seroniteitscontrole gehad.
    Groen licht om door te lopen tot de 42 weken gelukkig! Kleine meid heeft het naar der zin en er was genoeg vruchtwater.
    Maandagochtend om 07:00 in het ziekenhuis melden om in te leiden. Ik hoop zo dat het ze daarvoor nog zelf komt maar ik ga er maar niet van uit dan kan het altijd meevallen.
    De verloskundige had zelf vanochtend weer gebeld om nog een afspraak in te plannen voor tweede strip poging en hopen dat de baarmoedermond wat verweekt is en misschien nog meer cm’s ontsluiting zodat ze nog beter kunnen strippen, ik had gister namelijk wel 2 uur lang weeen om de 10 min dus dat zou zomaar kunnen.
    Dus morgenochtend komt ze om nogmaals te strippen, erg benieuwd wat het strippen van gister heeft opgeleverd.
    Dan hebben we er iniedergeval alles aan gedaan om niet in het ziekenhuis te bevallen.

    ohhh en ik ben eergisteren op gestaan met een joekel van een uitwendige aambei, kan wel huilen wat erg! Die krijg ik nooit meer weg voor de bevalling natuurlijk.
    Ik heb curanol tabletten en zalf, ik hoorde van mijn verloskundige dat poedersuiker goed werkt dus daar ook een mengsel van gemaakt met water. Neusspray met xylometazoline zou moeten helpen, ik denk dat ik vannacht gewoon een gaasje met neusspray erop leg en daarmee ga slapen.

    jullie misschien nog opties? De pijn maakt me nu niet zo uit maar de grootte word dalijk natuurlijk alleen maar erger, ben echt bang voor een tennisbal na me bevalling.
     
    Stresskipje vindt dit leuk.
  11. Appelflapje

    Appelflapje Bekend lid

    1 aug 2013
    737
    667
    93
    verpleegkundige
    Helaas hier sinds de bevalling ook een (kleine) aambei. Nog nooit gehad. Niet onlogisch van het lange persen.. Ik heb een zalfje (Scheriproct) en pillen (Daflon), daarmee zou de aambei moeten verdwijnen.. maar denk dat je de pillen niet tijdens de zwangerschap mag nemen. Ik heb de indruk dat ze al veel kleiner is nu. Vet irritant idd..

    Ooh en wat spannend! Het zou best kunnen dat jullie kleine meid er toch aankomt hoor! Hier 2w geleden ook 2u lang (oefen)weeën, daarna zeker 8u niks en plots brak dan toch mijn water.. Ik duim
     
  12. Mommy1994

    Mommy1994 Actief lid

    9 aug 2023
    342
    369
    63
    Vrouw
    ja die zal ik idd niet mogen denk ik nee, nja ik hoop gewoon dat het mee zal gaan vallen en ze niet veel erger zullen gaan worden.
    Wat een drama zijn die aambeien idd, ik heb het normaal ook nooit maar nu in deze zwangerschap ineens wel. En dan uitgerekend nu hahaha!
    Ik ben net wel mijn slijmprop verloren om 17:15, meestal zegt dat niet veel maar dat zou toch met de 41 weken zwangerschap wel iets meer moeten zeggen denk ik.
    Als ik nu een harde buik krijg doet tie best wel pijn! Dus ik hoop stiekem dat het vannacht lekker gaat beginnen.
    Ik lig ook expres al in bed, ga maar op tijd slapen mocht het wel gebeuren vannacht en anders ben ik goed uitgerust voor morgen mocht er na het strippen iets gebeuren.
     
  13. Kaas123

    Kaas123 Bekend lid

    8 apr 2023
    919
    830
    93
    Vrouw
    Oeh ik duim voor je dat het nu dan echt gaat beginnen. En heeft de verloskundige de optie om je vliezen te breken gegeven? Volgens mij mag je dan ook nog binnen de eerste lijn bevallen.

    Voor de aambei helaas geen verdere tips, maar wat een klote timing inderdaad......

    Duimend voor snel baby nieuws
     
    Mommy1994 vindt dit leuk.
  14. Kaas123

    Kaas123 Bekend lid

    8 apr 2023
    919
    830
    93
    Vrouw
    Ja die hulp was de eerste dagen na de bevalling zo fijn! Nu zou ik er ook niet meer aan moeten denken idd.
    Kleine man missen wil ik nog niet aan te denken, ik ga er wel voor strijden dat hij in mag roomen. We gaan het zien, maandag is wel een beetje d-day.
     
    Mommy1994 vindt dit leuk.
  15. Mommy1994

    Mommy1994 Actief lid

    9 aug 2023
    342
    369
    63
    Vrouw
    ja nou wel steeds meer pijnlijke “harde? buiken” of voorweeen, weet niet meer wat ik het moet noemen nu hoor haha! Word er wel wakker van.
    Ben erg benieuwd naar mijn ontsluiting straks.

    Verloskundige geeft aan echt alleen te mogen strippen, wel jammer want ik lees vaker idd dat de verloskundige vliezen breekt en je dan alsnog thuis onder hen mag bevallen.

    ja die aambei is wel echt een geweldige timing ja haha! Brrrr.

    ik hoop ook snel op babynieuws!
     
  16. Stresskipje

    Stresskipje Bekend lid

    30 dec 2018
    810
    421
    63
    Vrouw
    Hoi dames,

    Nou vandaag 40+2 en bij de vlk geweest. Nog geen ontsluiting, baarmoedermond ook niet verweekt. De inleiding staat gepland voor 41+2. 41+2 ballon en 41+3 inleiden. Is dit een veilige termijn denken jullie? Niet te dicht bij de 42 weken? Dinsdag krijgen ik een echo om te kijken of de placenta het nog goed doet en of er nog genoeg vruchtwater is. Zo ja, dan blijft de inleiding zo staan. De vlk zei dat als ik voor de tijd nog weeën krijg het nog natuurlijk kan gebeuren maar als dat niet het geval is denkt ze dat ik de inleiding zeker nodig ga hebben. Ben hier ontzettend gespannen over. Vind ziekenhuizen echt een vervelende omgeving om te zijn, geeft veel stress, en ben uiteraard bang voor alles wat ze gaan doen en of de erger is bij Inleiding. Bah ben er even naar van.. kan niets anders dan me erbij neerleggen. 1 positief punt: ik hoef niet meer te gaan liggen als de vliezen breken aangezien ze nu BIBI ligt en dit heeft ze ook inwendig gevoeld. Wel gek ook trouwens om de geboortedatum van je kind zelf te kiezen.

    Hopelijk hebben jullie wat geruststellen woorden en of ervaringen voor me.

    Jij ook veel succes @Mommy1994

    Liefs
     
  17. Stresskipje

    Stresskipje Bekend lid

    30 dec 2018
    810
    421
    63
    Vrouw
    Uitgerekend 9 mei t/m 31 mei

    9 mei:

    LittleMiess - 27 jaar - 2e kindje
    10 mei:
    Bertina -32 jaar- 24 april: Josefine, 35+0, 2360g
    17 mei :
    Mama092013 - 34 jaar - 4e kindje
    19 mei :
    Viktoriya - 33 jaar - 3e kindje ( eerste samen na mmm) - 8 april: Collin, 34+1, 1730g
    MamaD- 21 jaar - 2e kindje
    20 mei :
    Mommy1994 - 28 jaar - 2e kindje
    Snuisterkonijn - 33 jaar - 2e kindje
    21 mei :
    Appelflapje - 36 jaar - 2de kindje - 12 mei: Jongen, 38+5, 3850g, 51cm
    22 mei :
    Mamaen - 31 jaar - 2e kindje
    24 mei :
    Boerenmeisje124 - 29 jaar - 1e kindje
    Lachebekje87 - 36 jaar - 2de kindje
    Kaas123 - 37 jaar - 1ste kindje - 5 mei: Floris, 37+2, 3375g
    25 mei :
    Watermeloentje - 28 jaar - 2e kindje
    26 mei :
    Thengymo - 40 jaar - 2e kindje
    28 mei :
    Caramelx, 29 jaar, eerste kindje
    LauraAB123 - 37 jaar - 2e kindje
    Stresskipje - 35 jaar - 2e kindje
    30 mei :
    Koffielove - 28 jaar - 1e kindje
    31 mei :
    Suze29 - 38 jaar - 2e kindje (1e als BAM)
    Vivonne - 31 jaar - 2e kindje
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Verwacht: Jongen (4) Meisje (4) Verrassing (19) = 19
    Geboren: Jongen (3), Meisje (1)
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Afspraken:

    Maandag 3 juni: Stresskipje - voetreflex behandeling
    Dinsdag 4 juni: Stresskipje - controle vlk en echo ivm 41 weken
    Donderdag 6 juni: Stresskipje - plaatsen ballon
    Vrijdag 7 juni: Stresskipje - opwekken bevalling
     
  18. LauraAB123

    18 jan 2021
    64
    97
    18
    Vrouw
    ]Uitgerekend 9 mei t/m 31 mei

    9 mei:

    LittleMiess - 27 jaar - 2e kindje
    10 mei:
    Bertina -32 jaar- 24 april: Josefine, 35+0, 2360g
    17 mei :
    Mama092013 - 34 jaar - 4e kindje
    19 mei :
    Viktoriya - 33 jaar - 3e kindje ( eerste samen na mmm) - 8 april: Collin, 34+1, 1730g
    MamaD- 21 jaar - 2e kindje
    20 mei :
    Mommy1994 - 28 jaar - 2e kindje
    Snuisterkonijn - 33 jaar - 2e kindje
    21 mei :
    Appelflapje - 36 jaar - 2de kindje - 12 mei: Jongen, 38+5, 3850g, 51cm
    22 mei :
    Mamaen - 31 jaar - 2e kindje - 22 mei: Jongen, 40+0
    24 mei :
    Boerenmeisje124 - 29 jaar - 1e kindje
    Lachebekje87 - 36 jaar - 2de kindje
    Kaas123 - 37 jaar - 1ste kindje - 5 mei: Floris, 37+2, 3375g
    25 mei :
    Watermeloentje - 28 jaar - 2e kindje
    26 mei :
    Thengymo - 40 jaar - 2e kindje
    28 mei :
    Caramelx, 29 jaar, eerste kindje
    LauraAB123 - 37 jaar - 2e kindje
    Stresskipje - 35 jaar - 2e kindje
    30 mei :
    Koffielove - 28 jaar - 1e kindje
    31 mei :
    Suze29 - 38 jaar - 2e kindje (1e als BAM)
    Vivonne - 31 jaar - 2e kindje
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Verwacht: Jongen (4) Meisje (4) Verrassing (19) = 19
    Geboren: Jongen (4), Meisje (1)
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Afspraken:

    Maandag 3 juni: Stresskipje - voetreflex behandeling
    Maandag 3 juni: LauraAB123 - controle 41wk en echo vruchtwater en evt. indaling
    Dinsdag 4 juni: Stresskipje - controle vlk en echo ivm 41 weken
    Donderdag 6 juni: Stresskipje - plaatsen ballon
    Vrijdag 7 juni: Stresskipje - opwekken bevalling
     
  19. LauraAB123

    18 jan 2021
    64
    97
    18
    Vrouw
    Vandaag is iedereen minstens 40 weken of al bevallen.
    Veel succes voor degenen die nog moeten bevallen!
    Hier is alles nog rustig en voel me prima, slaap alleen niet meer zo goed omdat ik me zo alert en wakker voel de hele tijd (had ik vorige keer juist na de bevalling last van)
    40+3 vandaag en van mij mag ze nog wel even blijven zitten....
     
    Kaas123 en Stresskipje vinden dit leuk.
  20. Stresskipje

    Stresskipje Bekend lid

    30 dec 2018
    810
    421
    63
    Vrouw
    Het is een beetje stil hier... Jammer. Ik zie dat wij allebei tegelijk lopen. Allebei 40+3 vandaag. Heb je al laten kijken naar ontsluiting? Gestript of Inleiding gepland? Ik vind het allemaal maar spannend. Ik zie dat je ook voor week de 41 weken controle hebt net zoals ik. Hoe gaat het dan verder bij jou? Ik donderdag ballon en vrijdag inleiden. Duim voor ons dat de babys toch nog vanzelf komen.
     
    Snuisterkonijn vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina