Vakantie met een laag budget

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Consuminderma, 27 apr 2024.

  1. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.720
    4.092
    113
    Lijkt me goed om na al deze discussies weer terug te gaan naar de essentie van dit topic.
    Tips voor goedkope of gratis tijdsbestedingen in de vakantietijd...

    een abonnement op het locale (buiten) zwembad is vaak niet zo duur.

    een opblaaskano/boot voor je kind kopen zodat ze door de sloten of een meertje kunnen varen, afhankelijk van waar je woont natuurlijk. soms kun je op marktplaats ook redelijk goedkoop een oude surfplank op de kop tikken, kunnen kinderen zich ook uren mee vermaken.

    Wij fietsen regelmatig naar een kersenboer, daar kunnen ze gratis in de speeltuin spelen, wij kopen dan vaak ook lekker een zakje verse kersen en doosje aarbeien.

    De speeltuinen van OERRR zijn ook super leuk

    De kinderboerderij en de geitenboerderij staan hier ook nog steeds in het lijstje van leuke activiteiten.

    picknicken in het bos, een dagje naar het strand, een stad bezoeken zijn al voorbij gekomen.
    veel musea zijn ook helemaal te gek voor kinderen, en soms niet eens heel duur (bijv. van gogh, stedelijk en rijksmuseum, kunsthal rotterdam, zijn gratis tot 18 jaar).
     
    Saartje33 en Consuminderma vinden dit leuk.
  2. breister

    breister Fanatiek lid

    9 aug 2019
    3.429
    693
    113
    Vrouw
    Aanvulling: Dordrechts museum is ook gratis tot 18 jaar.
     
    Athina vindt dit leuk.
  3. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Leuke ideeën! Precies wat ik bedoel:thumup:
     
  4. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.673
    2.402
    113
    Vrouw
    Wat ik vooral lees, is dat de vakantie vooral bepaald wordt wat TO denkt dat de kinderen graag willen, met name door de uitspraken dat het niet meer bij ons past, etc.

    Het is fijn dat een 9 jarige de dierentuin nog zo leuk vindt, maar ik vraag me af of hij ook niet andere dingen wilt (en dan bedoel ik geen pretparken maar meer wat in zijn interesse gebied ligt).
    Denk aan rotsformaties bezoeken, tripje naar Duitsland? of naar de zandvlaktes op de Veluwe, fossielen bezoeken of de Zendmast etc.
    Dit is wat uitzoekwerk maar hoeft niets te kosten dan alleen benzine geld en het maakt het een hele andere invulling dan gebruikelijk.

    Die van 18 gaat haar eigen gang en als ze iets meer wilt, zal ze iets moeten zoeken wat qua baan bij haar past. Die van mij (17) is voor 200 euro naar Praag geweest 3dagen, werkt bij een restaurant het houdt van de dynamiek en doordat ze werkt openen er zich veel meer mogelijkheden.
    En mijn 17 jarige verdient echt niet slecht hoor, bijna 9 euro per uur.
    Er zijn veel banen waar je kwaliteiten gezien worden door werkgevers en dat mag je haar best laten weten, Ook zij zal moeten ervaren hoe het is om te werken, dat het helemaal niet zo negatief is als jullie doen voorkomen en dat wat ze geprobeerd heeft ws gewoon niet bij haar heeft gepast.
    Als ze nu het HBO gaat doen en straks Universiteit; hoe gaat ze straks rondkomen? Kinderbijslag is straks ook weg en zal ze dingen zelf moeten betalen, want dat hoort bij het volwassen worden.
     
    Sado en Neuzeke vinden dit leuk.
  5. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    En een museumkaart kost eenmalig wel een aardig bedrag, maar biedt zoveel mogelijkheden. Beetje slim parkeren, niet de dure horeca induiken en je kunt goedkoop uren bezig zijn. Hier zijn de museumwinkels wel altijd tricky: dochter is gek op kunst en zoon wordt erg blij van de wetenschappelijke en educatieve spulletjes die in de meeste speelgoedwinkels niet te vinden zijn masr daar wel.
    En inderdaad, veel is onder de 18 gratis, ook het Paleis op de Dam bijvoorbeeld. Dochter wordt 18 dus moet een volwassenkaart hebben dit jaar, maar dat haalt ze er met gemak uit. Is ook verplicht bij de opleiding die ze gaat doen trouwens.
     
  6. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.813
    21.409
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Nee hoor, ik ben het met je eens dat dat niet hoeft. Maar je posts komen over alsof het gek is dat anderen uitjes enzo wel leuk vinden. Sommige postst klinken denigrerend, zo van: ik ben zo trots op mijn kinderen omdat ze dat soort dingen niet nodig hebben. Of dat mensen zoveel geld uitgeven aan vakanties. Je zegt een keer dat er bij jullie thuis waarschijnlijk meer te ontdekken en doen valt dan in het gemiddelde gezin. Besef je dus ook dat jullie afwijken van het gemiddelde gezin. Waar niks mis mee is trouwens he, maar door elke keer te zeggen dat jullie nu het geld niet hebben, klinken sommige dingen ook nog eens afgunstig. Wat je misschien niet zo bedoelt. Ik snap zeker dat niet iedereen de behoefte voelt aan zwemmen, pretparken en dat soort dingen. Echter andersom lijk je het ook niet te snappen, want jouw kinderen zijn niet zo en druk druk en is niks voor ons zeg je telkens.
     
    chrystel73, Eppo82, ClaireDeLune en 6 anderen vinden dit leuk.
  7. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    #87 Consuminderma, 24 mei 2024
    Laatst bewerkt: 24 mei 2024
    Wat wij doen is dat waar de kinderen om vragen hoor...juist kleine niche dingen zijn interessant voor ze. En wij wonen in het midden van het land dus veel mooie plekken kennen ze al.
    En rotsformaties in Duitsland bezoeken kan hij misschien wel willen maar met ouders die niet ver kunnen lopen kan dat niet dus dan houdt dat gewoon op. En dus zoeken we dingen die wel kunnen.

    Oudste krijgt zakgeld en studiefinanciering daar kan ze prima van rondkomen hoor. Dat is 2x zoveel als nu en daar heeft ze ook genoeg aan. Studiekosten betalen wij zoals dat hoort (is onze mening).
    En met autisme is de dynamiek van een restaurant of supermarkt een hel vol prikkels, later zoekt ze uiteraard een werkveld waar ze daar geen last van heeft.
     
  8. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Het laatste wat ik ben is afgunstig want normaal ligt ons jaarinkomen zodanig dat dat niet nodig is, zeker niet gezien ons uitgavenpatroon. Sowieso geven we zo min mogelijk uit om maximaal pensioen te kunnen sparen op een belastingtechnisch zo gunstig mogelijke manier. Maar als zzp'er zitten zaken soms even tegen bij ziekte en werkeloosheid, en dat is nu tot eind juli even het geval.
    Was dat niet zo had dochter gerust naar het buitenland gemogen, maar door de Olympische Spelen is dat sowieso geen optie dit jaar. Moet ze wel alleen doen want wij kunnen niet meer een dag door het Louvre lopen, dat is jammer maar een situatie die nu eenmaal zo is.

    Ik vind het prima als mensen dagjes uit en vakanties leuk vinden maar ik verbaas me er vooral over dat low budget opties door mensen opgerekt moeten worden of als minderwaardig gezien worden, of dat gesuggereerd wordt dat het geen eigen keuze is van de kinderen. Geloof me, alles wat we doen is op verzoek van de kinderen en aangepast aan hun interesses.
    Aan de andere kant, al had ik een miljoen dan wil ik het nog niet uitgeven aan een vliegvakantie naar Turkije bij wijze van spreken, en dat heeft heel veel andere reden dan de financiële situatie.
     
    citroenrasp en Liekje81 vinden dit leuk.
  9. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.059
    2.195
    113
    Wij zouden volgens mij gerust de hele zomer thuis kunnen blijven en dat zouden de pubers hier waarschijnlijk best een jaar prima vinden.

    We hebben een abonnement op het plaatselijke buitenzwembad, daar is onze jongste nu al elke dag te vinden. Er is een recreatieplas in de buurt, waar de oudere jeugd ook veel rondhangt en waar ook een leuke waterspeeltuin bij zit.

    Er zit hier een dorp verderop ook een organisatie die in de vakanties vaak leuke dagjes organiseert voor kinderen, met sporten, spelletjes, workshops. Vaak gratis of voor een paar euro. Daar doet de jongste in de tussendoorvakanties regelmatig aan mee. TO, volgens mij zijn jouw kinderen niet zo van het sociale, maar misschien een tip voor andere ouders om eens te kijken of in jouw dorp of stad ook zoiets is.

    Mijn oudste kinderen van 15 en 17 zouden veel werken en verder lekker met vrienden rondhangen en misschien af en toe met de trein een dagje naar een andere stad gaan als avontuur. Ik moet zeggen dat ik het ook wel stimuleer dat ze werken. Ik vind het wel goed als ze leren om een beetje in dat werkritme te komen, moeite te doen, op tijd komen, zich in te zetten, leren luisteren naar een ander dan mij.

    Jongste gaat ook nog een week op kamp in Nederland, dat kost € 140 all-in. Daar kijkt hij het hele jaar naar uit, dus is zeker het geld wel waard.

    Maar goed, wij als ouders vinden het heerlijk om 3 weken op zomervakantie te gaan, dus ze hebben pech, wij blijven niet thuis, haha. En zij vinden ook dat prima, hoor. We doen meestal geen hele dure dingen, veel wandelen en zwemmen in de natuur. Met de camper kun je in het buitenland vaak soort van 'wildkamperen' in de natuur, waar je vaak ook wel een vuurtje mag stoken. We nemen meestal een paar mountainbikes mee, zodat er nog wat gefietst kan worden. En hoe oud ze inmiddels ook zijn, de combinatie van stokken, stenen en water blijft op de een of andere manier magisch, haha. Onze grootste uitgaven zijn meestal voor stoeltjesliften/kabelbanen etc. voor het wandelen en de boodschappen.
     
    Consuminderma vindt dit leuk.
  10. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.813
    21.409
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Omdat wij in juni naar Spanje gaan, gaan we in de zomer niet meer weg. Dit konden we dit jaar ook niet betalen omdat vriend minder verdient wegens langdurig ziektewet. We zullen ons vast vermaken, maar er zijn altijd wel weken waarin iedereen wel weg lijkt te zijn. Dat maakt het dan wel lastig voor dochter, die juist erg sociaal is en vooral lekker met vriendinnen en vrienden wil spelen. Gelukkig heeft ze nog scoutingkamp, ponykamp (wat best duur is met 300 euro) en huttenbouw. Die andere 3 weken zullen we dus juist wat meer op pad zijn, als iedereen op vakantie is.
     
    Shay25 vindt dit leuk.
  11. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.274
    26.654
    113
    Vrouw
    Maak je je geen zorgen of ze de dynamiek en sociale interactie op haar studie aan zal kunnen?
    Ik weet van mezelf van vroeger dat ik die nog een stuk heftiger vond dan op de middelbare. Veel samenwerken, groepsopdrachten, grote collegezalen etc.

    In die zin is het mss wel goed om in de tweede helft van haar vakantie wat meer onder de mensen te komen (sociale of groepsactiviteiten)

    Sorry.. weer off topic. Maar werd getriggerd door wat hierboven allemaal werd gezegd over bijbaantjes etc.
     
    Zxcvb en Consuminderma vinden dit leuk.
  12. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Daar maakt ze zich niet zo druk om, ziet ze juist naar uit. Haar opleiding is zo niche dat dat een bepaald type studenten trekt.
    En ze heeft nu ook een hele vriendengroep bestaande uit studenten met wie ze veel optrekt, die zien elkaar sowieso iedere maand en daarbuiten organiseren ze ook picknicks enzo. Wat dat betreft zal de overgang naar het studentenleven niet zo groot zijn.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  13. Cornflake

    Cornflake Bekend lid

    12 jul 2023
    861
    862
    93
    Vrouw
    Wij hebben pasgeleden een leuk kids klompenpad gelopen met allerlei opdrachten. Vonden mijn kinderen van 6 en 9 heel erg leuk! Kost niks.
     
    Consuminderma vindt dit leuk.
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.295
    15.470
    113
    Ook gewoon kwestie van de juiste manager treffen lijkt me? Over "mijn" supermarkt hoor ik ook nooit klagen.

    Qua temperatuur is het sowieso beter dan in de bloemenkas zoals ik heb gedaan :D
    Maar voor de rest zijn dat ook wisselende ervaringen, wat vooral te maken heeft met degene die de leiding heeft. Ik had een 0-uren contract en mocht in dat halfjaar tussen school en trouwen in onder werktijd autorijlessen nemen :thumup: Maar ken ook negatieve verhalen
     
  15. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.673
    2.402
    113
    Vrouw
    Wij kunnen de laatste week niet op vakantie omdat onze kinderen begeleider zijn hihihi Ze hebben er zo'n zin in.

    Ik snap dat jullie maximaal willen sparen voor het pensioen maar je kinderen zijn er nu.
     
    Liekje81 vindt dit leuk.
  16. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.295
    15.470
    113
    Andersom krijg ik het gevoel ook, dat jij niet snapt dat andere mensen wél de behoefte hebben aan (buitenlandse) reizen, drukke pretparken en weet ik wat nog meer
     
    Fruity90, Liekje81, Inge1984 en 4 anderen vinden dit leuk.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.295
    15.470
    113
    Onze zomervakantie gaat hopelijk geld opleveren :p We gaan deze zomervakantie gewoon doorvaren met ons schip, afgelopen (ruime) halfjaar al te veel stil moeten liggen door zowel leuke als verdrietige als noodzakelijke dingen. Alleen dan varen we waar mogelijk en het leuk is korte dagen zodat we de middag en/of avond nog aan de wal kunnen. Stuk wandelen door de bergen, ijsje halen, strandje. Of gewoon naast het schip zwemmen
     
    Zxcvb, TotalBella, Liekje81 en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. Cornflake

    Cornflake Bekend lid

    12 jul 2023
    861
    862
    93
    Vrouw
    Ah ja het is ook gewoon goed voor je toch. Wij hebben nu wel eens stagiaires die nog nooit een baantje hebben gehad en ik merk dus wel echt verschil. Ik vind het er wel bij horen om te leren grenzen aan te geven (roostering/diensten) te leren en vrienden te maken. Op tijd komen etc.
    Ik heb super vage baantjes gehad en ook echt dingen die ik niet leuk vond maar ik heb er enorm veel van geleerd en toen ik op m’n 14e een televisie bij elkaar had gespaard met 5-6 weken vakkenvullen in de zomer was ik me toch mega trots- ik denk niet dat ik ooit een betere aankoop heb gedaan :roflmao:

    Dus ook al is je baantje niet zoals je wil of heb je eens een vervelende werkgever of ervaring dan nog denk ik dat het je wat zal brengen. En dan op naar de volgende.

    (ook zoiets bijv zelf leren met je werkgever te overleggen en af te stemmen/ communicatie weet je hoe vaak wij ouders aan de telefoon hebben. En dan niet om echt belangrijke zaken waarvan ik nog denk nou ja dat is wel iets waar je als ouder nu mee aan de slag moet of inderdaad op moet ingrijpen. Maar vooral kleine dingen die nog niet eens besproken zijn. En dan vaak dingen die de medewerker zelf nog niet eens gevraagd heeft - maar gelijk bam ouders erop: mijn kind moet zaterdag vrij. Daar vind ik dus wat van hè)

    Dit is overigens off topic en niet voor jou bedoeld ts dus je hoeft niet te reageren ;) maar een gedachtegang waarom ik een bijbaan wel echt vindt bijdragen en mijn kinderen dat wel echt mogen gaan ervaren als ze de leeftijd hebben. (En mijn kinderen hebben geen problematiek o.i.d dus dat kan ook helemaal prima)
     
    Zxcvb, chrystel73, Fruity90 en 5 anderen vinden dit leuk.
  19. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Die behoefte snap ik prima, als je ziet waar wij tot een jaar geleden allemaal geweest zijn denk ik dat velen schrikken. Dat gaat ver boven de gemiddelde aantallen vakanties en pretparkbezoeken.

    Ik snap wel minder dat mensen de bedragen die overal voor gevraagd worden tov de kwaliteit die nu geleverd wordt willen betalen maar dat is wat anders.
     
  20. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Dat is beter. Moet je alleen wel ff een schip hebben:p
     

Deel Deze Pagina