Thailand

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Cin85, 21 mei 2024.

  1. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.970
    13.201
    113
    Vrouw
    In maart 2025 is het de bedoeling dat ik samen met een vriendin naar Thailand ga. Onze mannen en kinderen blijven thuis, daarom willen we maximaal 14 dagen weg. Het wordt onze eerste reis waar we gaan rondtrekken en afgezien van Turkije, ook de eerste keer in Azië.
    Echter heeft Thailand zoveel te zien en te bieden, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Wat moeten we in die (korte) tijd gezien en gedaan hebben?
    We vliegen op Bangkok, dus daar willen we dan in elk geval 2 nachtjes slapen en Bangkok verkennen. Verder willen we eindigen met een paar nachtjes op Koh Chang, Koh Kood/Kut of Koh Mak, of misschien wel op 2 van deze eilanden. Phuket lijkt ons namelijk veel te druk. Vervolgens het laatste nachtje in Bangkok, vanwaar we weer terug vliegen.
    Maar wat in de tussentijd? Chiang Mai? Khao Sok? Iets heel anders? Wie heeft er ervaring met de trein of bus in Thailand? En kan je makkelijk een 1e klasse plek boeken in een slaaptrein?
    Kan je makkelijk een koffer meenemen of moeten we zo'n backpackers rugzak aanschaffen?
    Waar kan je een leuke tour of gids boeken? Ter plekke, online of via een andere methode?
    Heeft er iemand tips voor leuke hotels?
    Genoeg vragen dus!
    En wie weet zijn er hier wel meer meiden die binnenkort op vakantie gaan naar Thailand, met vragen? Of met tips?
     
  2. Consuminderma

    Consuminderma Actief lid

    27 apr 2024
    208
    150
    43
    Wij hebben destijds een rondreis gemaakt van uit mijn hoofd bangkok, river kwai, ayuthaya, phitsanulok, chiang mai en chiang rai. Terug met nachttrein naar Bangkok en toen paar dagen pattaya. Dat laatste had van ons niet gehoeven, we vonden het er niet fijn.
    Vond zelf river kwai erg indrukwekkend, en verder grote tempels in de meeste plaatsen.
    Nachttrein waren wij niet kapot van eigenlijk pasten wij er niet in qua lengte. Maar het is al wel 23 jaar geleden.
    Denk dat als je zelf op reis gaat een backpack echt veel handiger is dan een koffer.
     
  3. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.939
    674
    113
    Vrouw
    Ik heb (nog) niet echt ervaring maar aangezien je in maart gaat, hou dan rekening met "burning season". Ik zou het noorden (Chiang Mai) overslaan i.v.m. zeer slechte luchtkwaliteit door smog van het verbranden van land tussen pakweg februari en mei. (slash and burn agriculture)
     
  4. Liliane92

    Liliane92 Fanatiek lid

    7 sep 2020
    1.914
    3.001
    113
    Vrouw
    #4 Liliane92, 24 mei 2024
    Laatst bewerkt: 24 mei 2024
    Oee wat leuk!

    Ik vond zelf het leukste in Thailand:
    Pai : leuk hippie dorpje met veel bezienswaardigheden in de omgeving ( wel een aantal uur in een minivan vanaf chang Mai) dus wat lastiger bereikbaar.

    Khao Sok, prachtig meer met veel wildlife en je kan overnachten op het meer in een drijvend hutje(wel erg simpel) maar wel indrukwekkend. Prachtige natuur!

    Verder zijn wij op Koh lanta geweest, was ook een prachtig eiland.

    Wel hebben wij twee binnenlandse vluchten gedaan om tijd te besparen, anders hadden we het niet gered. Geen treinreis gedaan omdat mn man 2 meter is en we geen goede verhalen over de trein gehoord hadden. Hij zou denk ik niet passen.:roflmao:

    En wij hebben vaak een scooter of tuktuk gehuurd, let wel even op met je verzekering (wij waren jong en onbevangen en hebben daar toen niet bij stil gestaan).

    Zelf vond ik Bangkok wel echt minder. Het stonk overal en heel druk vond ik het. Tevens moet je daar ook wel opletten (geldt overal natuurlijk) dat je niet opgelicht wordt. Laat je niet in een gratis tuktuk zetten omdat het 'happy buddha day' is, want dan mag je vervolgens alle winkeltjes bewonderen van hun vrienden... :roflmao: helaas ervaring mee. Wij zijn ook niet langer dan noodzakelijk gebleven voor onze vluchten.

    Heel veel plezier!!
     
  5. Melaelisa

    Melaelisa Actief lid

    27 jan 2024
    220
    218
    43
    Vrouw
    Wat leuk! Ik ben in maart in Thailand geweest met m’n vriend. Wij reizen met backpack en vind dit zelf handiger dan een koffer. Je gaat maar 14 dagen zie ik dus dat is vrij kort. Wij waren er 23 dagen en hebben in totaal 7 bestemmingen gehad waarvan dus 2 keer Bangkok. Ik zou dus kiezen voor maximaal 4 of 5 bestemmingen waarvan Bangkok 2x. In maart is het burning season in het noorden en wij hebben dit daarom overgeslagen. De luchtkwaliteit was toen wij er waren nog slechter dan in New Delhi, India dus blij dat we daar niet waren op dat moment. Ook denk ik dat het sowieso te ver weg is vanwege het aantal dagen dat jullie hebben en als jullie ook naar Koh Kood en Koh chang willen. Je vergist je echt in de hoeveelheid reistijd die je kwijt bent en dat is echt zo zonde van je tijd.

    Khao sok is uit de richting van Koh Kood en zou ik dus ook overslaan (te veel reizen) Ik zou zelf kiezen om bijvoorbeeld Ayutthaya of Kanchanaburi mee te pakken omdat dit in de buurt van Bangkok ligt en niet super ver reizen is. Wij zijn naar Ayutthaya met de trein geweest en Kanchanaburi hadden we een taxi.

    Koh Kood en Ko chang zijn we niet geweest, maar we willen zeker nog eens terug en dan willen we ook die kant van Thailand pakken. Ik zou het zeker doen als ik jullie was. Hoor veel goede verhalen over deze eilanden. Ik zou ze ook samenpakken. Ko chang is heel groot dus je kan daar zeker een tijd verblijven.

    Wij vinden zelf Bangkok ook super en er is zoveel te doen ook, dus zorg ook dat je daar op de terug weg nog even bent en doe de fiets tour. Mocht je meer willen weten dan kan je mij even een privé berichtje sturen.
     
  6. Melaelisa

    Melaelisa Actief lid

    27 jan 2024
    220
    218
    43
    Vrouw
    Oh en over Bangkok. Het is natuurlijk een grote stad, dus het kan op sommige plekken minder fijn ruiken, maar ik vond het zelfs meevallen en ik was op dat moment al zwanger dus dat zegt misschien wel iets.

    Bangkok heeft super mooie unieke tempels, leuke eettentjes, grote shoppingmalls, een rivier waar je een leuke boottocht kan maken, rooftopbars en sowieso hele leuke authentieke wijken. Ik vond het echt de moeite waard.
    Over de tours: ligt er aan waar en wat je wil doen. Wij hebben alles ter plekke geboekt via GetYourGuide bijvoorbeeld.

    Voor welke plekken heb je tips voor hotels nodig? In Bangkok zaten we in 2 fijne hotels en ook in kanchanaburi hebben we een heel fijn verblijf gehad.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.958
    32.805
    113
    Hier alweer een behoorlijk tijd geleden, maar 17 jaar geleden gingen wij naar Thailand. Geen rondreis gemaakt, oa ivm familiebezoek, dus niet overal bekend mee, maar zijn wel met de bus van Bangkok naar Koh Chang gegaan. Dat ging prima en kostte iets van 3 euro. Wel een lange busreis, 6 uur ong, maar dat vonden we niet erg, want hebben veel gezien onderweg.

    Wij hadden in Bangkok een hotel met een directe toegang tot de sky train, dat vond ik echt super handig.

    Ik was ook zwanger destijds en geen last gehad van vervelende geuren oid.
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.958
    32.805
    113
    Ik herken dit helemaal niet. Vond Bangkok geweldig, wij zijn zelfs eerder teruggegaan vanuit Koh Chang om nog wat dagen in Bangkok te verblijven.
     
  9. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.621
    4.697
    113
    Ik vond Thailand heel fijn om te reizen. En ook voor mensen die voor de eerste keer in Azië zijn is het heel toegankelijk.

    Ik zou wel absoluut kiezen voor een backpack. Je gaat naar verschillende plekken en vervoer en wegen zijn niet zoals hier. Ga naar je plaatselijke Bever of buitensportzaak om advies en te passen. En packing cubes. Neem niet teveel mee! En tenzij je gaat hiken geen zware bergschoenen etc. Kijk naar een accomodatie waar je ook kunt wassen of kunt laten wassen. Klimaat is vochtig en warm maar in het seizoen kan het flink regenen (dus paraplu mee).

    Slaaptrein vond ik juist heerlijk! Heel comfortabel en zoveel beter dan een bus. Wel staat de airco flink koud en moet je vooraf goed inslaan qua eten en snacks. Ik zou vooraf reserveren. Prijzen zijn niet enorm (2e of 1e klasse). Erg netjes en schoon.

    In het noorden in Chang Mai erg mooi. Avondmarkten, natuur en bergstammen.
    Bangkok moet je gezien hebben. Daar zijn de grote tempels en paleizen. Er was altijd een Nederlander die fietstours deed. En je kunt er goed varen.
     

Deel Deze Pagina