Het grote bak topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamafiets, 14 jan 2024.

  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    531
    743
    93
    Vrouw
    Leuk hè? Echt een koopje ook, vergeleken bij de originele Nordic Ware.
     
    Zxcvb vindt dit leuk.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.648
    24.668
    113
    Appel-karamel-hazelnoot entremet:
    IMG_9240.jpeg
    IMG_9237.jpeg
    IMG_9235.jpeg
    We zijn vandaag 20 jaar getrouwd en een midweek weg met vrienden. Dus heb vooraf een taartje gemaakt wat in de diepvries bewaard wordt. Kort voor vertrek bespoten met cacaoboter spray en zo kon het onderweg mooi ontdooien.
     
    zegenwens, Nummer4, Zuul en 15 anderen vinden dit leuk.
  3. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.174
    3.672
    113
    Vrouw
    Prachtig! En gefeliciteerd natuurlijk!
     
    Adje vindt dit leuk.
  4. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.803
    12.434
    113
    Vrouw
    Wauw wat een plaatje, bijna zonde om aan te snijden.

    En gefeliciteerd!
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.757
    33.177
    113
    Jezus wat mooi!!!
     
    Adje vindt dit leuk.
  6. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    531
    743
    93
    Vrouw
    Ziet er geweldig uit!

    En gefeliciteerd!:)
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Mammavan5

    Mammavan5 Fanatiek lid

    15 dec 2021
    1.917
    2.440
    113
    Vrouw
    Jij wint de masterchef bakwedstrijd .
    Gefeliciteerd met jullie 20 jarig huwelijk❤️
    Wat een plaatje❤️
     
    Adje vindt dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    20.224
    8.944
    113
    Als eerste gefeliciteerd en ten tweede WOW!! Echt prachtig!!
     
    Adje vindt dit leuk.
  9. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.819
    1.683
    113
    Vrouw
    Even hier:

    dit weekend wil ik voor de eerste keer ijs maken. Het recept spreekt ervan dat de basis een nacht in de koelkast moet. Is dat echt nodig? Of kan ik hem sochtends koel zetten en in de middag in de machine doen?
    De basis is een soort crème anglaise
     
  10. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    20.224
    8.944
    113
    Dan trekken de smaken er in en is het goed koud waardoor het minder lang in de ijsmachine gaat.
     
  11. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.819
    1.683
    113
    Vrouw
    Ah ja die is logisch ik voeg verder niks toe nog wat smaak betreft puur een basis roomijs vandaar dat ik het mij afvroeg
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.648
    24.668
    113
    Heb je een zelfvriezende machine?
    Zo ja, dan kan je ook wel eerder het ijs draaien.
    Bij een koelelement kan het zijn dat je ijsmengsel nog te warm is, waardoor het niet goed genoeg bevriest voordat het element ontdooit is. Dus dan sowieso altijd goed terugkoelen voor je het draait (en dus een dag eerder het ijsmengsel maken).
     
  13. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.819
    1.683
    113
    Vrouw
    Hij is zelf vriezend . Ik ga er maar eens mee experimenteren altijd leuk :|:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.320
    3.554
    113
    Net een speculoosblondie gebakken volgens recept van Laura's bakery. Als hij smaakt mag hij verkocht worden op de verkoping a.s. zaterdag. :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Nummer4, Spectre, Brinsa en 3 anderen vinden dit leuk.
  15. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.819
    1.683
    113
    Vrouw
    Hij draait! Zo benieuwd
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Zuul, Olifantje1991, Adje en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    531
    743
    93
    Vrouw
    Afgelopen dagen ben ik aan het bakken geweest voor onze zoon zijn verjaardag:
    -Een Donald Duck taart met mango-abrikozen bavarois, abrikozenjam en botercreme met witte chocoladesmaak.
    -Een appeltaart volgens het recept van Laura’s bakery.
    -En een aardbeien-frambozenkwarktaart volgens het recept van Rutger.
    Alles smaakte heel goed vonden we.
    Moet alleen nog een keer een cursus taarten strak afsmeren volgen :roflmao:

    IMG_4285.jpeg IMG_4243.jpeg IMG_4283.jpeg
     
    Spectre, Olifantje1991, zegenwens en 5 anderen vinden dit leuk.
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    20.224
    8.944
    113
    Nou ik vind ze mooi en zien er smakelijk uit!! Nog gefeliciteerd
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  18. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.032
    5.751
    113
    Vrouw
    Ik had lekkere trek vandaag, maar niks in huis behalve een pak mix voor appeltaart en uiteraard geen appels meer...
    Wel perziken. Werkt ook :cool:

    Schijven perzik op de bodem van een ovenschaal, suiker er overheen, appeltaart deeg er op en in de oven. Heerlijk! Jammergenoeg geen foto :rolleyes:
     
    toch3, Paardenbloem en owly vinden dit leuk.
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.803
    12.434
    113
    Vrouw
    Oh dat klinkt lekker!
    Een soort van tarte tartin
     
    Nummer4 vindt dit leuk.
  20. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.032
    5.751
    113
    Vrouw

    Moet je zeker een keer uitproberen. Mijn moeder maakte dit soort taarten (upside down taarten of zoiets) met o.a. peer. Ook erg lekker. Door de suiker krijg je een karamel laag op de bodem. Als je de taart dan stort, heb je de bodem dus bovenop met de karamel :thumup:

    (Ik was te lui, gewoon uit de schaal geschept haha)
     

Deel Deze Pagina