Ervaringen verre reizen met kinderen

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Mamafiets, 23 mei 2024.

  1. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.488
    5.580
    113
    Vrouw
    Hier zoon(12) met autisme
    Na meerdere verre reizen kan ik met zekerheid stellen dat ik nooit voor een georganiseerde reis zou kiezen
    Ik wil meer flexibiliteit en ook rustmomenten voor zoon.
    Continue in en groep bewegen zou voor hem echt overprikkeling geven
     
    zigzag en citroenrasp vinden dit leuk.
  2. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.641
    19.616
    113
    #22 citroenrasp, 24 mei 2024
    Laatst bewerkt: 24 mei 2024
    Ja, waar zij hen dan daartoe "dwingt" is om in Europa op vakantie te gaan. Of om samen te gaan (zonder haarzelf) wellicht. Dat lijkt mij totaal niet te vergelijken met iemand laten breken met haar principes, maargoed, dat is mijn mening.
     
  3. cw26

    cw26 Fanatiek lid

    6 mrt 2015
    1.019
    293
    83
    Wij zijn ooit op groepsreis geweest door Indonesië, zonder kinderen.
    Ik vond het echt vermoeiend, vermoeiend vanwege het aantal kms wat we aflegde. Vermoeiend dat we met activiteiten moesten meedoen terwijl we dat eigenlijk niet wilde, maar omdat we daar dan langs reden, stopte de bus weer en gingen we dat weer bekijken.
    Maar het meest vermoeiend vond ik nog de andere mensen. Het zijn altijd dezelfde die klagen, altijd dezelfde die te laat bij de bus zijn, altijd dezelfde die zeuren over het eten.

    Wij reizen dit jaar naar Thailand met de kinderen ( 8 en 12). Enige wat zeker is , is onze ticket, we hebben de tijd aan onszelf. En we gaan ook doen wat we zelf willen
    Onze oudste heeft adhd, behoorlijk geprikkeld, dus we kunnen ten alle tijde meer rust nemen als dat nodig is voor hem.
     
    Fruity90 en Jessi79 vinden dit leuk.
  4. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.632
    2.517
    113
    Leuke plannen! Is zelf organiseren geen optie? Wij zijn vorige zomer naar Zuid-Amerika geweest, gewoon zelf vliegtickets en hotels geboekt. Dan kun je de planning zo relaxt maken als je wil. Heel veel vrienden en kennissen van mij maken verre reizen met het gezin, maar echt nooit via een reisorganisatie.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  5. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.514
    5.809
    113
    Ik heb vroeger ook verre reizen in groepsverband gemaakt. Ik vond het heerlijk om nergens aan te hoeven denken en toch op de mooiste plekjes te komen. In die tijd was ik nog vrij introvert, maar daar heb ik nooit last van gehad, omdat we gelijkgestemden waren. In elke reis waren er altijd wel een paar die irritant waren, maar daar kon ik me goed van afscheiden.

    Ik overweeg ook om binnen een aantal jaar een verre reis te gaan maken. Dat doe ik het liefst in groepsverband. Ik hoef dan niet ter plekke nog dingen te gaan regelen en kunnen we echt genieten. Maar ik voel me dan ook niet in mijn vrijheid beperkt. Wat ik begrepen heb is dat Djoser vaker rustdagen inbouwt en ook vaker in hotels met zwembad zit dan bij de volwassenreizen. Ik denk echt wel dat ze voldoende ervaring hebben om dat in te kunnen schatten.

    En de discussie over duurzaamheid: ik vlieg ook niet meer, maar zou hier wel een uitzondering voor maken. Het is maar 1 keer en ik denk dat de kinderen zo kunnen zien waar je zuinig op moet zijn: de natuur. Mij heeft het in ieder geval mijn ogen geopend.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  6. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    748
    491
    63
    Heb je al eens op de site van charlie’s travels gekeken? Zij doen ook individuele reizen die op maat worden gemaakt. Op hun website vind je wat voorbeelden.
    IMG_8184.png
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  7. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.939
    674
    113
    Vrouw
    Ik ben vroeger toen ik nog geen kind had naar India geweest met Shoestring.
    Met zoon ben ik o.a. naar zuidelijk Afrika geweest. Heb van tevoren reisgidsen als die van Djoser ingekeken, vanalles gelezen op internet en daarna zelf bedacht wat we leuk vinden en wat wel en niet haalbaar is voor ons. Op basis daarvan heb ik toen zelf alles gepland (pakte kostentechnisch ook beter uit voor ons).
    Een groepsreis "ontzorgt" op het gebied van alles plannen en regelen (zowel vooraf als tijdens de reis) maar beperkt in zekere zin ook. Voor mij hoeft een groepsreis niet zo nodig, bijna constant anderen om me heen zonder dat ik mijn eigen ding kan doen. Zoon is enig kind en ik denk dat hij het - in grote lijnen - wél leuk zou vinden en dan met name omdat er andere kinderen zijn om zich mee te vermaken tijdens lange busritten bijvoorbeeld.

    Misschien zou je een combi kunnen doen? Ergens heen gaan, even met het gezin acclimatiseren, dan een korte groepsrondreis doen (landarrangement boeken, dus de reis zonder de vluchten inbegrepen) en dan zelf nog een week ofzo erna (weet niet hoe lang jullie willen/kunnen gaan) om je eigen ding te kunnen doen?
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  8. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Bekend lid

    13 okt 2020
    935
    1.570
    93
    Vrouw
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  9. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Bekend lid

    13 okt 2020
    935
    1.570
    93
    Vrouw
    Dit vetgedrukte inderdaad. Met kinderen inderdaad niet een volwassen groepsreis boeken, maar iets dan aangepast is aan kinderen. Djöser, koning aap en er zijn er nog een aantal hebben echt goede groepsreizen waarin niet teveel van de kids gevraagd wordt
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  10. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.276
    26.655
    113
    Vrouw
    @Villa Kakelbont
    Dankjewel. Antwoorden waar ik wat aan heb :)

    We gaan maar een heel rustig oriënteren. Hebben nog een jaar voor we moeten denken aan boeken. Dus dat komt vast goed. Lekker lang voorpret :D
     
    Neuzeke en Villa Kakelbont vinden dit leuk.
  11. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.154
    5.310
    113
    Wij zijn 2 haar terug naar Amerika gegaan en gaan deze zomer weer heen. Beide keren zelf alles geregeld. Onze dochter heeft ook ass net de diagnose gehad en wat 2 jaar geleden ook al was en nu weer is dat we actief op pad afwisselen met rust momenten. Vooral ook even niks doen en ontspannen. En we doen niet vollop van alles achter elkaar.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  12. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.939
    674
    113
    Vrouw
    Ik breek even in, maar welk land hebben jullie bezocht en is het een aanrader? (ook ivm klimaat eventueel, omgekeerde seizoenen afhankelijk van waar in Zuid-Amerika jullie waren)
     
  13. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.514
    5.809
    113
    Als je wel het gemak wilt dat alles georganiseerd is (maar wel zoals jij het wil), maar niet alles wilt regelen, dan is riskja ook een aanrader. Ik heb er nog geen kinderreis mee gemaakt, maar onze reis naar Andalusie was erg fijn. Hotels waar je zelf niet direct aan denkt, bijzonder excursie-aanbod. Het is wel duurder dan een groepsreis.

    Voor zelf regelen heb je zeker ruim de tijd nodig. Een collega van mij regelt al haar verre reizen zelf, maar is echt maanden van tevoren er intensief mee bezig. Vooral alles op elkaar afstemmen kost veel tijd. En dan vroeg vluchten (ook binnenlandse) regelen. Zij haalt er veel voldoening uit.
     
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    15.276
    26.655
    113
    Vrouw
    Dit was ook mijn ervaring bij die ene reis 20 jaar terug.
    Ergens was het juist ook fijn voor mij. Ik maak moeilijk contact/vrienden. Maar door met een groep te reizen en met anderen dezelfde leuke en mooie dingen te zien en beleven krijg je wel fijn contact.
    Natuurlijk klikt het met de een beter dan met de ander. Maar dat boeit verder ook niet.

    Ook heb ik ooit een fietsrondreis gemaakt. Met bus naar Z Frankrijk en daar van camping naar camping fietsen.
    Het groepsgedeelte was dat iedereen dezelfde route fietste en op hetzelfde stuk camping stond. En bij aankomst op de camping was daar de begeleidersbus met alle bagage en koud drinken en cup a soup.
    Ook daar maakten we vooral leuk contact onderweg.
     
  15. Gloveforever

    Gloveforever Actief lid

    21 nov 2022
    149
    184
    43
    Vrouw
    Ik ben dus net met Riksja op familiereis geweest maar dan binnen Europa. Ik vond het echt een hele fijne ervaring. En juist individueel op reis spreekt mij meer aan dan in groepsverband. Alles was top geregeld. Ik boek normaal al onze vakanties zelf maar deze keer had ik er geen tijd voor. Geen spijt van gehad
     

Deel Deze Pagina