♡ Uitgerekend 1-15 september 2024 ♡

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Moedervandeliefste, 24 dec 2023.

  1. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Wat goed! Bedankt voor de tip! Zo te horen moeten we dus al blij zijn dan we er 2 hebben haha. Wij hadden juist al een meisjes naam, maar geen jongensnaam :D
     
    xDelicious vindt dit leuk.
  2. GabrielaH

    GabrielaH Fanatiek lid

    9 jun 2021
    4.674
    3.085
    113
    Vrouw
    Oei, ja! Strijd en twijfels :confused::roflmao: er is wel een idee maar daar hebben we onze twijfels over en buiten die om is het allemaal strijd , geen idee.
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  3. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Wij hebben gelukkig een meisjes naam gevonden die helemaal bij ons past. Mijn vriend en ik praten ook eigenlijk nooit over ‘de baby’ maar noemen haar vaak al bij naam als we samen zijn. Lijkt me lastig om nog helemaal geen idee te hebben.. Maar dat kan snel gaan hoor! Wij hadden bij deze naam gelijk het gevoel dat het klopt maar hadden vooraf ook geen flauw idee voor een meisjesnaam.
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  4. xDelicious

    xDelicious Actief lid

    5 jan 2017
    463
    221
    43
    Vrouw
    Wat leuk! Hebben jullie deze naam gedeeld met jullie familie/omgeving?
    Lijkt me best lastig als je nu gewend bent om die naam te gebruiken en je niet te verspreken bij anderen in het bijzijn haha.

    Ik ken een aantal namen die ik mooi vind, maar letterlijk al die namen komen voor in mijn familie, of ergens in de omgeving.
    2 weken terug kwam ik een hele leuke naam tegen waarvan ik dacht, dit wordt hem! Het was toen midden in de nacht en ik was super slaperig maar vond het zo'n geweldige naam.
    Toen ik wakker werd dacht ik weer aan deze naam en had ik echt iets van serieus? Why :cry:

    Heel lastig dit :roflmao:
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  5. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Haha nou, het was niet de bedoeling om de naam al te delen maar het is wel een beetje mislukt :rolleyes: Ik was met mijn zusje bij mijn moeder op de visite en die zei ineens uit het niets: ik keek gister avond naar de televisie en ik hoorde echt een mooie naam! Ik moest gelijk aan jullie denken. Toen ze vervolgens exact die naam noemde verslikte ik me bijna in mijn koffie en wist ze genoeg :roflmao: Van alle namen die er bestaan toch wel heel bijzonder dat mijn moeder juist die naam zei.

    De kinderen weten haar naam nu ook al omdat ik iets had besteld met haar naam erop. Even vergeten dat de oudste kan lezen :p Ga er dan niet omheen draaien of over liegen. Ik hoor ze er verder ook niet over, zij zeggen gewoon zusje als het over de baby gaat. Maar de kans is daardoor wel groot dat straks andere familieleden of vrienden ook voor de keizersnede al op de hoogte zijn.

    En dat wat je stuurt is heel herkenbaar :roflmao: Hiervoor had ik vaak een naam in gedachten, was mijn vriend het er mee eens en dan vond ik het na een paar dagen ineens niets meer. En bij veel namen dacht ik ‘leuk, maar niet voor mijn eigen kind’ Het blijft echt lastig he! Maar ik zou me niet te druk maken over dat de naam al in de omgeving voorkomt. Hebben wij met deze naam toevallig niet, maar wie weet krijgen we in de toekomst wel een buurmeisje o.i.d. met dezelfde naam ;) Dat zijn dingen die je niet in de hand hebt.
     
    xDelicious en MMJPJ vinden dit leuk.
  6. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Ik kreeg trouwens vandaag mail van het kraamzorg bureau. Wegens tekorten gaan ze hun best doen 24 uur zorg te leveren. Maar ik las ook dingen over e-consulten, verschillende kraamhulpen in 1 week en dat het raadzaam was vrienden/familie achter de hand te hebben voor het geval de kraamhulp niet kan. Wat een verschil met mijn andere 2 kraamweken. Ben benieuwd hoe het mijn vriend afgaat met zo weinig kraamzorg, zelf kan ik dan niets door de keizersnede. Als het echt een gedoe gaat worden met meerdere kraamverzorgsters ect. dan hoeft het van mij/ons niet. Die drie uurtjes per dag heb je toch weinig aan. Als ze dan af en toe de medische checks doen dan vragen we mijn (schoon)moeder wel voor de rest. Is het bij jullie ook lastig qua kraamzorg krijgen?
     
  7. GabrielaH

    GabrielaH Fanatiek lid

    9 jun 2021
    4.674
    3.085
    113
    Vrouw
    Goeiemorgen meiden, ik ben vandaag wakker geworden met last van carpaal tunnel syndroom :$ Had het vorige zwangerschap niet !!! Wat voelt dit eng zeg! Zijn er meerdere die hier last van hebben (gehad) ?
     
  8. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Ja bij ons speelt het ook idd:eek:
     
  9. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Wij hebben onze baby als bijnaam gvr (grote vriendelijke reus) genoemd , omdat hij zo groot is uiteraard haha. Morgen suikertest en volgende maand beginnen de groei echo’s.
     
  10. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Heb het niet, maar ken wel mensen die het hebben. Heel vervelend heb ik gehoord
     
    GabrielaH vindt dit leuk.
  11. Rubydali87

    Rubydali87 Actief lid

    29 mrt 2022
    147
    170
    43
    Vrouw
    Wij noemen haar ook al bij haar naam. Maar ben wel bang dat ik mij stiekem een keer verspreek… het scheelt dat ik nu geen alcohol drink, dan is er meer kans dat ik er wat uit flap haha. We twijfelen nog of we een derde naam geven, het is niet onze smaak maar heeft wel betekenis. En dat terwijl ik ooit dacht 1 naam is al genoeg :p
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  12. xDelicious

    xDelicious Actief lid

    5 jan 2017
    463
    221
    43
    Vrouw
    Hahaha lijkt erop dat jullie dezelfde smaak hebben! Grappig hoe dat zo gegaan is, maar je weet in ieder geval wel dat zij het ook een mooie naam vindt dus :rolleyes:

    Het gaat er ook inderdaad om wie het is. Als het een meisje is op de school van 1 van mijn kids dan maakt het mij niks uit. In de familie vind ik het wel dichtbij en kies ik er liever niet voor. Daarnaast vind ik het ook niet fijn als het een naam is van de ex van 1 van mijn broers bijvoorbeeld, of een ex van mijn eigen ex. :roflmao:
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  13. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Ik zit op dit moment ook in de wachtkamer voor de suikertest, net het drankje gehad. Wat is de reden dat jij extra controle krijgt? Hopelijk hebben we beide geen zwangerschapsdiabetes!
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  14. Rubydali87

    Rubydali87 Actief lid

    29 mrt 2022
    147
    170
    43
    Vrouw
    En hoe is het gegaan?
     
  15. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Goed gelukkig! Ik heb officieel de uitslag nog niet gekregen van de verloskundige maar ik kon de waardes online al inzien. Volgensmij zijn ze prima! :thumup:
     
    GabrielaH, MMJPJ en Rubydali87 vinden dit leuk.
  16. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Omdat de baby erg groot is voor het termijn. En de termijn klopt, aangezien ik zwanger ben geraakt door ivf, maar gelukkig geen diabetes, ging er ook niet vanuit. Gezien de mannen in allebei onze families langs zijn. Ik krijg nu groei echo’s voor als het echt uit de hand loopt, want hij moet er natuurlijk wel uit kunnen :oops: dat belooft wat :confused:
    Wat is bij jou de reden van de test. Hopelijk is alles goed ! ​
     
  17. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Gelukkig bij jou ook niets aan de hand! Ik moest testen omdat mijn eigen BMI aan de hoge kant is. Heb me bij de verloskundige nog nooit hoeven wegen maar hier zijn ze vrij gemakkelijk met dat soort afspraken. Was puur om het uit te sluiten. Krijg ook extra groeiecho’s, terwijl daar eigenlijk helemaal geen reden toe is. Mijn zoontje paste niet door mijn bekken tijdens de bevalling (ben toen met 38 weken ingeleid om een andere reden, maar hij was helemaal niet groot). Vanaf toen is ook besloten dat ik nooit meer natuurlijk mag bevallen. Al zou dit kindje wat groter zijn op een groeiecho dan maakt dat voor de keizersnede alsnog niks uit. Vraag me af waarom ik ze krijg maar extra spieken bij de kleine vind ik nooit erg :p

    Voor jou gevoel denk ik wel fijn dat ze het zo in de gaten houden. Het komt vast goed! :thumup:
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  18. MMJPJ

    MMJPJ Actief lid

    1 mei 2023
    280
    147
    43
    Vrouw
    Heey meiden, zaterdag ben ik 26 weken zwanger, maar sinds 3 dagen ben ik ineens weer zo ontzettend moe… herkennen jullie dit ?
     
  19. xDelicious

    xDelicious Actief lid

    5 jan 2017
    463
    221
    43
    Vrouw
    Herkenbaar. Ik heb 2 dagen terug mijn uitslag gekregen van het bloedprikken. Ferritine opslag 3 in plaats van 20, vitamine D, 31. De vk was verbaasd dat ik nog op mijn benen kon staan haha.
    Blijkbaar rond deze periode gaat mijn lichaam meer verbruiken en het bloed wordt dunner begreep ik van de vk.

    Zijn jouw waardes ok? Dat is namelijk het eerste waar ik meteen aan dacht haha
     
    MMJPJ vindt dit leuk.
  20. enceinte

    enceinte Actief lid

    17 aug 2023
    282
    282
    63
    Vrouw
    Toevallig vandaag gegoogeld ‘vermoeidheid 27 weken zwanger’ :roflmao: Super herkenbaar dus. Mijn vriend is de hele week al aan het overnachten met de vrachtwagen en het valt me nu voor het eerst echt zwaar om alles alleen te doen. Gisteren hadden beide kinderen uit school een vriendje te spelen en ik was na die tijd echt helemaal op. Voelde me vanochtend zelfs zo moe dat ik me bijna had ziekgemeld voor mijn werk (niet gedaan hoor) o_O Ik wil gewoon even helemaal niks en rust. Maar nu ik in bed lig kan ik niet slapen.. Ook weer zo typisch. Kijk door dit soort dagen wel echt heel erg uit naar verlof!
     
    MMJPJ vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina