Iui bij Niche

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Suuzel89, 7 mei 2024.

  1. Suuzel89

    Suuzel89 Nieuw lid

    6 mei 2024
    4
    0
    1
    Vrouw
    Hallo dames,

    Heeft er iemand ervaring met iui bij een niche? Daarbij wordt er bij mij vocht wat in de baarmoederholte zit weggehaald net voor de inseminatie. Heb net eerste iui gehad en helaas niet gelukt..

    hiervoor heb ik 3 oi cyclussen gehad maar had hier geen vertrouwen in en had me laten doorsturen voor een second opinion. Ben hiervoor naar Amsterdam geweest. Ik sta op de wachtlijst voor de niche resectie
    maar dit is pas over 12 maanden.. Hun advies was overgaan op iui..

    Heeft hier iemand (succes) ervaring mee?

    Grtjes
     
  2. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.481
    4.364
    113
    Vrouw
    #2 Krv, 7 mei 2024
    Laatst bewerkt: 7 mei 2024
    Ik wist niet dat ze het vocht weg konden halen. Hier geen IUI maar wel IVF gehad met niche. Bij mij moest het vocht echt vanzelf weg zijn voor een terugplaatsing want anders zouden ze niet terugplaatsen omdat het zo’n ongunstige omgeving is voor een embryo. Uiteindelijk ben ik pas blijvend zwanger geworden (met IVF) na de niche resectie.

    Hopelijk is het voor jou helemaal niet nodig en lukt het met IUI. Ik ben in het buitenland behandeld, daar was geen lange wachtlijst/loting. Veel succes!
     
  3. klok

    klok Actief lid

    14 dec 2015
    487
    483
    63
    NULL
    NULL
    Hier ook iui gehad zonder resultaat. Ik ben ook in A'dam geweest maar gekozen om geen operatie te ondergaan. Ik ben nu pril zwanger na ivf
     
  4. Suuzel89

    Suuzel89 Nieuw lid

    6 mei 2024
    4
    0
    1
    Vrouw
    Ben je hiervoor in België geweest? Ik ben van plan om na 4 x iui ook naar België te gaan ivm geen/korte wachtlijst.. over n jaar pas opereren hoeft voor mij dan ook niet meer..
     
  5. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.481
    4.364
    113
    Vrouw
    Ja klopt, ik ben in UZ Gent geweest. Eerst een hysteroscopie gehad om de staat van de niche vast te stellen en ik hoorde meteen dat een operatie geadviseerd werd. In principe kon dat al een paar weken later. Dr Weyers heeft mij onderzocht en geopereerd. Heel veel succes!
     
  6. Suuzel89

    Suuzel89 Nieuw lid

    6 mei 2024
    4
    0
    1
    Vrouw
    Oke top, ik ben dan van plan om naar Leuven te gaan. Dit is dichterbij en hoor hier ook goede verhalen over.. heb je wel een doorverwijzing vanuit gynaecoloog in Nederland nodig of kun je daar zo terrecht?
     
  7. Krv

    Krv Fanatiek lid

    26 mei 2017
    4.481
    4.364
    113
    Vrouw
    Ik had wel een doorverwijzing gekregen van mijn huisarts maar bij mij was het ook in combinatie met IVF. Je kan altijd even bellen en het navragen. Ik hoop dat je gauw terecht kan.
     
  8. Butterscotch

    Butterscotch Nieuw lid

    25 mei 2024
    1
    0
    1
    Vrouw
    Goedenavond,

    Afgelopen vrijdag in het AMC geweest bij de niche poli voor een onderzoek. Blijk een grote niche te hebben en kom in aanmerking voor een operatie.

    Ze noemde dat we eerst nog het orienterend fertiliteitsonderzoek moeten doorlopen voor we de OK kunnen inplannen.

    Dit betekent dat we nog even moeten wachten. Je kan zwanger worden met een niche, maar inmiddels zijn we 2 jaar aan t proberen met een jaar geleden helaas een miskraam. Mijn gevoel zei toen al dat het niet klopte. Ik vermoed dat het innestelen niet goed lukt door de grote niche.

    Nu moeten we eerst het onderzoek aanvragen.. weet niet hoelang dat duurt en daarna is de wachtlijst (naar wat ons gezegd is) 3 maanden voor OK (ik lees hier op dit forum zelfs 12 maanden) na de operatie mag je 6 maanden niet zwanger worden. Dus al met al gaat er dus nog wel een jaartje overheen.

    In de maanden dat we nog kunnen proberen hoop ik dan maar op een wonder.

    Mijn vraag is eigenlijk heb je met een niche meer kans met IUI of IVF of staat dit er los van en hebben jullie andere redenen IUI en IVF?
    Ben heel benieuwd.. wil voor mezelf erover nadenken wat evt mogelijkheden zijn.

    Hoop dat iemand mij wat meer info of ervaringen kan geven/delen.

    Liefs
     
  9. Suuzel89

    Suuzel89 Nieuw lid

    6 mei 2024
    4
    0
    1
    Vrouw
    Hoi,

    Mij hebben ze gezegt dat ik meer kans heb op zwangerschap omdat bij iui het zaad hoog in de baarmoeder wordt ingebracht en zo de niche omzeild... tot nou toe nog niet gelukt.. ga nu na ronde 3. Ik sta op t punt om me aan te melden in België zodat ik daar eerder geopereerd word...
     

Deel Deze Pagina