Miskraam op dag van goede termijnecho. 11w5dw

Discussie in 'Miskraam' gestart door Radijs, 26 mei 2024.

Tags:
  1. Radijs

    Radijs Nieuw lid

    28 mei 2016
    3
    0
    1
    Goedemorgen,

    Ik schrijf dit bericht om mijn hart te luchten maar ook hopelijk om vergelijkbare verhalen te horen.. want ik voel me erg eenzaam in wat er met mij gebeurt is.

    Vorige week zaterdag begon ik bloed te verliezen en kramp te krijgen. Ik was toen 11 weken en een paar dagen.. Ik belde de verloskundige en mocht meteen langskomen om een spoedecho te maken. Alles was goed met het kindje en er werd geen aanleiding gezien voor het bloedverlies of de pijn. Het bloedverlies kon komen door een gesprongen vaatje en de pijn door mijn groeiende baarmoeder.. toch voelde ik het. Dat dat het niet was. Mijn instinct en intuïtie voelde dat het niet goed was. Maar de echo zei anders.. dus je gaat door. De volgende dag weer pijn en bloedverlies. Ik wachtte af. De dag erop werd de pijn erger. Weer bellen naar de verloskundige. Weer een echo. Weer alles goed. Weer geen aanleiding voor bloedverlies. Het kindje spartelde vrolijk en was precies goed op groei..

    De dinsdag erop hadden we de termijnecho gepland. Deze verliep goed. Uitgerekende datum 5 december. Het levende kindje was 11 weken en 5 dagen..

    Die middag nam de buikpijn toe. Ik belde de huisarts dat het niet meer te doen was en dat alles dan wel goed mag zijn met het kindje, maar wat was er met mij? Deze pijn was niet goed! Dit hoort gewoon niet. Vingerprik gedaan. CRP 65. Dat is hoog maar de huisarts durfde af te wachten. Dit lijkt wel vaker hoog te zijn als je zwanger bent. Ik werd naar huis gestuurd.. (achteraf voelde ik me toch niet serieus genomen..ik wilde gewoon onderzocht worden)

    Eenmaal thuis aangekomen werd de pijn zo erg dat ik lag te puffen en niet meer kon praten.. ik lag alleen maar op bed.. ik riep instinctief naar mijn moeder (die inmiddels naar me toe gekomen was.. ) en mijn man "DIT KIND MOET ERUIT!!".. Na uren zo in bed te hebben gelegen voelde ik een knap in mijn buik. Vruchtwater droop uit me. Dit voelde als een enorme opluchting. Mijn man had toevallig vlak daarvoor de verloskundige gebeld met het dringend verzoek of wij met spoed naar het ziekenhuis mochten gaan. Dat mocht.. ze had een afspraak geregeld bij een gynaecoloog..

    Maar op het moment dat mijn moeder en man mij hielpen opstaan om te gaan voelde ik het kindje uit me komen. Helemaal compleet.. 6 cm. 10 vingertjes, 10 teentjes, oogjes, oortjes, ribbetjes, en... een piemeltje.

    Ik huilde van opluchting.. dat deze intense pijn en onzekerheid voorbij was.

    Ik heb overigens een zoontje van 6. Dus ik weet hoe het is om te bevallen van een volgroeid kind. Deze weeen deden daar niet eens aan onder.

    Ik heb alles als zeer traumatisch ervaren en ik kom op internet maar weinig of eigenlijk geen vergelijkbare verhalen tegen. Dit was ook een uitzonderlijke gang van zaken.. maar de vragen gaan door mijn hoofd:Wat was er mis? Wat is er mis met mij? Waarom ging het op deze manier? Wat is er gebeurt? Waarom leefde het kindje nog maar wilde mijn lichaam het eruit hebben? Normaal is dat toch andersom? Het hartje stopt en dan laat je lichaam het gaan? Ik snap het niet.

    Toevallig kreeg ik deze vrijdag de uitslag van de NIPT. Geen bijzonderheden. (Wel zonder nevenbevindingen gedaan). Dat is ook dubbel.

    Als laatste wil ik nog zeggen dat ik me deze hele zwangerschap VERSCHRIKKELIJK heb gevoeld. Intens moe, intens misselijk, geen enkele levenslust. Alsof mijn lichaam het niet wilde/aankon. Wat dat betreft voel ik me nu zoveel beter.. het is echt een rollercoaster.

    Wie heeft ook een miskraam gehad van een kindje dat nog leefde bij 11/12 weken? Ik lees wel veel over vrouwen waarbij het hartje al voor de 10e week was gestopt maar de miskraam rond hetzelfde termijn op gang kwam. Dat is natuurlijk ook verschrikkelijk maar komt wel vaker voor.. ik zat net in de "veilige" zone. Ookal weet ik dat er ieder moment iets mis kan gaan..

    Hopelijk reageert iemand. Bedankt als je mijn verhaal gelezen hebt.
     
  2. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.867
    900
    113
    Vrouw
    Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wilde niet zomaar wegklikken zonder iets te zeggen. Wat ontzettend verdrietig! Het lijkt alsof je lichaam dit kindje heeft afgestoten. Kunnen ze of willen jullie nog verder onderzoek doen?
     
  3. Radijs

    Radijs Nieuw lid

    28 mei 2016
    3
    0
    1
    Bedankt voor je reactie!! Ik denk dat ik wel wil praten over of eventueel onderzoek mogelijk is uiteindelijk. Woensdag heb ik een echo om te kijken of mijn baarmoeder helemaal leeg is. Ik ga dat dan zeker nog even bespreken en ter zijner tijd een doorverwijzing vragen voor een gynaecoloog!
     
  4. Gymgirl

    Gymgirl Fanatiek lid

    17 jan 2018
    1.867
    900
    113
    Vrouw
    Hoe is het nu met je? Heb je nog bloedverlies?
     
  5. Lily30

    Lily30 Actief lid

    1 okt 2022
    198
    150
    43
    Vrouw
    Wat een heftig verhaal.. Heel veel sterkte! :(
     
  6. JupitR

    JupitR VIP lid

    13 mei 2020
    6.279
    6.815
    113
    Vrouw
    Wat onwijs verdrietig. Het klinkt zo onlogisch ook :( Hopelijk krijg je nog wat antwoorden.
     
  7. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.340
    1.788
    113
    Vrouw
    Wat heftig! Heel veel sterkte! Praat er met iemand over of schrijf het van je af in een schriftje.

    Ik heb een miskraam gehad met 14+5. Ik had bloedverlies gehad en kon met spoed naar de Vk, daar een echo gehad en alles zag er nog goed uit. Hartje klopte ook. Paar dagen later weer veel bloedverlies en toen kwamen we erachter dat het hartje gestopt was. Een dag later moest ik naar de gyn (die afspraak stond al) en hij bevestigde hetzelfde. Ik kreeg pillen mee voor de volgende ochtend maar in de avond werd B* al geboren. Overigens ging dat heel gemoedelijk en zonder pijn.
     

Deel Deze Pagina