Het grote bak topic

Discussion in 'De lounge' started by Mamafiets, Jan 14, 2024.

  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,675
    113
    Female
    Dank je voor de tip.
    Je had dus 1x het recept voor appeltaart en dat in een ovenschaal?
    Hoe dik wordt je taart dan?
     
  2. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female

    Gewoon een pakje mix voor appeltaart gebruikt. hoe dik het wordt is afhankelijk van de grootte van je schaal. Kan ook in een springvorm, ik gebruik uit gemak een vierkante ovenschaal. wist ook niet of er veel vocht uit de perziken zou komen. Dat viel mee.
     
  3. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,009
    14,675
    113
    Female
    Ik ga het gewoon eens uitproberen.
    Zelfde baktijd als een appeltaart of korter?

    Lijkt me erg lekker met een bolletje roomijs of een flinke toef slagroom:D
     
    Nummer4 likes this.
  4. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female

    Ik heb wat korter gedaan omdat het een iets grotere vorm was en dus een lagere taart.
    Je moet in de gaten houden dat de taart niet te donker wordt.
     
    Zxcvb likes this.
  5. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,669
    6,564
    113
    Female
    Jaaa, er was nog een stukje dus toch nog foto's :roflmao:
     

    Attached Files:

    Vero0504, Adje, owly and 1 other person like this.
  6. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,279
    17,158
    113
    IMG-20240608-WA0009.jpeg
    Appel walnoten met karamel taartje
     
  7. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Appeltaart. Ook yoghurt ijs maar die staat in de vriezer
     

    Attached Files:

    Paardenbloem, Vero0504, Adje and 2 others like this.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,265
    25,723
    113
    Zoon was jarig en heeft meerdere maken nadrukkelijk herhaald dat hij een perentaart wilde met zijn verjaardag. Dus heb er maar 3 gemaakt :roflmao:

    Een upside down perencake (rutgerbakt), een entremet die ik al eerder had gemaakt met peren-karamel-hazelnoot (en nu dus de appel vervangen door peer), en een maple syrup cheesecake met gekarameliseerde peer

    En dan nog een dessert: oreo mini trifle (blauwe bessen jelly, blauwe bessen-witte chocolade ganache, chocolademousse, oreo crumcle, blauwe bessen compote en Oreo mascarponeroom)
    IMG_9727.jpeg IMG_9740.jpeg
     
  9. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,279
    17,158
    113
    Klinkt lekker allemaal. Mocht de visite van alles een stukje? :p
     
    Adje likes this.
  10. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,279
    17,158
    113
    20240609_200825.jpg
    Gisteren ook nog een stracciatellakwarktaart met boterkoekbodem gemaakt. Vandaag niet veel tijd gehad en morgen jarig dus dan moet er taart zijn :p
     
  11. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    May 26, 2018
    4,574
    3,940
    113
    Female
    Hollandia
    Wat een plaatjes! *hartjesogen*
     
    Adje likes this.
  12. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,295
    10,265
    113
    Ziet er smakelijk uit! Krijg er gelijk zin in. Alvast gefeliciteerd!
     
  13. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,295
    10,265
    113
    Mooi hoor! Nog gefeliciteerd!
     
    Adje likes this.
  14. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,265
    25,723
    113
    Daar rekenen ze wel altijd op, dus inderdaad: de meesten hebben minstens 2 stukken taart gehad :roflmao:
     
    Nummer4 likes this.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,265
    25,723
    113
    Gefeliciteerd!
     
    toch3 likes this.
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    762
    1,233
    93
    Female
    Gefeliciteerd toch3 en Adje!
    Ziet er heerlijk uit allemaal!
     
    toch3 likes this.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,279
    17,158
    113
    Herkenbaar :roflmao:
     
    Adje likes this.
  18. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Voor de ijsmakers: gebruiken jullie een stabilisator in het ijs? Voor de structuur of hoe is de structuur bij jullie? Ik merk dat het ijs kwa smaak lekker is maar soms korrelig of net niet “zacht” genoeg kwa mond gevoel
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,265
    25,723
    113
    Nee, ik gebruik geen stabilisator. Ik heb gewoon goede (basis)recepten waarbij de verhouding suiker/vet goed is. En daardoor is het altijd heerlijk zacht en romig en zeker nooit korrelig.

    Ik haal mijn recepten voornamelijk uit dit boek:
    https://www.bol.com/nl/nl/p/het-grote-ijsboek/9300000019016682/?bltgh=kCDYvGLwezxOGGamCkJK8g.2_6.7.ProductImage

    Staan meerdere basisrecepten in waarmee ik zelf kan variëren. En daarnaast staan ook nog de nodige variaties in het boek zelf.
     
  20. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    May 10, 2019
    2,002
    1,834
    113
    Female
    Besteld! Ik ben benieuwd of het met deze lukt :D. Ik dacht dat ik wel een goed basis recept had maar blijkbaar toch niet. Oefening baart kunst toch?
     
    Adje likes this.

Share This Page