O: Een bakje kwark, een appel T: 200gr aardbeien L: 2 geroosterde boterhammen met hummus, een kom champignonsoep T: Een digestive koekje, een koffie verkeerd L: Tandoori kip, zoetzure komkommer, witte rijst
O: Kwart met cruesli T: 3 crackers (zonder iets erop) en een banaan L: Volkoren krentenbol en 2 crackers (weer zonder iets) T: Bakje mango A: Rosti rondjes, salade en een Duitse biefstuk
Nou, heb eindelijk voor mijn doen opzich een goede dag gehad. Ben nog herstellende en icm een ontstoken wond vond ik wel dat ik het verdiend had en heb ik teveel lekkers gesnaaid O: Optimel magere kwark abrikoos T: appel, kop thee L: 2 volkoren boterhammen. 1 met kipfilet, ander met Old Amsterdam 30+ T: 2 melkbiscuits, klein smartiekoekje A: spinazie a la crème met visfilet uit de oven T: straks nog iets kleins, weet nog niet wat (is geworden: thee, bakje met plakje 30+ kaas, stukje pure chocolade en handje ongezouten nootjes)
L: de planning was nasi, maar dan van bloemkoolrijst, maar gatverdegatver, wat is dat goor! Ik heb de stukken kip eruit gevist en gelukkig kregen we op t werk een kopje soep. Ook nog even een banaantje uit de fruitschaal gepikt. D: paar rosti rondjes, Taco, sla, schaaltje pap
Sommige dingen moet je gewoon niet vervangen naar mijn mening . Voedingstechnisch is bloemkool ook helemaal niet te vergelijken met rijst. Pasta van linzen bv snap ik nog wel (nog nooit geproefd maar als peulvruchtenfanaat ga ik dat waarschijnlijk prima lusten), handig voor memsen die geen gewone mogen en dat vult ook gewoon nog goed, maar aan bloemkool is echt niks vullends aan. Net zoals die courgetti. Mensen die kha eten, waarom willen die dan toch iets in de vorm van zetmeelrijk voedsel? Maar dat is waarschijnlijk een beetje hetzelfde principe als met vleesvervangers, denk ik.
Wat vond je er niet lekker aan dan? Was het nog zacht? Ik vind het wel erg lekker, met nasi kruiden. Jammie.
Heb dat vaker gelezen bij jou, maar vraag me wel af waarom? Vind je dat gewoon lekker, of om een andere reden?
De reden dat ik het wel eens eet (lees 1x in de 2 mnd ongeveer) is dat de rest vh gezin nasi eet. Ik ga dan niet alleen het groente/vleesprutje eten, dus dan heb ik er wat extra's bij. Gele wortel nasi is trouwens lekkerder, wat knapperiger en steviger qua structuur. Het vervangt nooit echt rijst, maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik mis wel brood, ben ook een groot broodliefhebber. Helaas zijn mijn darmen het er niet mee eens.
O: Bakje kwark en een banaan T: Latte Macchiato L: 2 Volkoren boterhammen met een plak jonge kaas en een beetje sandwichspread naturel T: Latte Macchiato en 2 snack komkommers D: Hartige taart met spekjes, paprika, champignons, ui en broccoli Over de dag 1 liter water, 2 koppen thee en 50 minuten gesport.
Dit was inderdaad niet te vervangen, maar ja, je probeert eens wat anders.... elke dag salade is ook zo saai. En alleen de nasigroente en kruiden is ook niks. Courgetti vind ik overigens wel erg lekker, met zelfgemaakte bolognesesaus. Maar op een of andere manier zie ik dat niet echt als "vervanging van" maar eerder als op zichzelfstaand product. Beetje hetzelfde als boontjes niet als groene patat zien.
Bloemkoolrijst is geen rijstvervanger e . Ik vind bloemkoolrijst prima van smaak. Eventjes in de pan aanstoven, goed veel peper en zout bij en dan is dat echt lekker.
Wel deels om calorieën te beperken momenteel. Als ik op 5 crackers een laag heksenkaas ga smeren, tikt het toch weer aan. En vind het eigenlijk ook wel prima, gewoon zo een cracker.
Je zou het prutje dan ook op een berg sla kunnen gooien (lekker knapperige ulijsbergsla bijvoorbeeld. Dat vind ik lekkerder dan een griente die rijst moet nabootsen. Bloemkoolrijst heb ik ooit weleens gehad. Maar niet gekookt. Dan krijg je een soort viezige bloemkoolpap Sowieso vind ik bloemkool rauw veel lekkerder dan gekookt. Mijn oma zette dat vroeger bij feestjes op tafel. In zo'n schaal met vakjes met een dipsaus in het midden. Bloemkool, worteltjes en plakjes komkommer.
Zo probeerde ik ze wel aan mijn kinderen aan te smeren. Mislukt Courgetti.. ja. Ik vind Ccourgette lekker. Maar dan koop ik toch liever gewoon 1 hele ipv een plastic bak met sliertjes, die maar heel kort houdbaar zijn en 3 keer zo duur. Snij ze zelf dan wel in de vorm die ik wil. (Tipje als je er een pasta vorm van wil maken: kaasschaaf gebruiken)
Ik heb een spiraalsnijder, dus ik koop m ook heel en maak er zelf sliertjes van Met de kaasschaaf een keer plakjes gemaakt om er een soort groentelasagna van te maken. Lekker, maar wel erg nat.
Ach ja joh, ik ben ook gewoon een slechte kok... maar de extra porties die ik had gemaakt gaan lekker weg, dan haal ik morgen wel een salade