Tot dusver vind ik de kapsalons die ik besteld heb via thuisbezorgd of ergens gegeten hebt teleurstellend. Met name de koude salade op warme friet maakt dat de friet snel koud is en zompig wordt. Vandaar dat ik het zelf wil maken, in de hoop dat het dan beter is. Wie heeft het ultieme recept? (Liefst met saus)
Zit de salade er al op als ze het komen bezorgen? Als mijn man kapsalon besteld dan zit er altijd een los bakje salade en losse saus bij. Dat gooit hij dan allemaal door elkaar als hij gaat eten.
Gewoon in de opmerking zetten dat je salade enz apart wilt, En als je zelf wilt maken Gewoon patat bakken en döner halen en die warm maken en lekker zooitje kaas erbij en knoflooksaus en wat je wilt en dan heb je je kapsalon
Ik maak het meestal zelf ipv bestellen. Ik bak patat in de airfryer.. soms gewone patat maar ook weleens zoete aardappel patat.. Ik kruid soms zelf kipreepjes (van kippendij) of ik haal een zak kipdoner uit de diepvries van de lidl. Die bak ik dan op met op het laatste kaas erover heen om te laten smelten. Soms stop ik hierbij ook nog extra groente zoals paprika, champignons en uien.. En dan verse sla, tomaten en komkommer. En knoflooksaus.. Super simpel en mijn kinderen vinden het heerlijk en krijgen zo alsnog aardig wat groente binnen..
Ik maak het wel eens zelf. Ik snijd kip(dij)filet in stukjes en kruid dat lekker met een zakje kipkruiden van silvo. Dat bak ik in de oven op een plaat. Op het laatst gooi ik er even geraspte kaas overheen. Dat laat ik nog even smelten. Ik bak patat of aardappelblokjes. Daarbij serveer ik sla, komkommer, paprika etc. Dat gooien ze op hun bord allemaal door elkaar, knoflooksaus erover en eten maar.
Kipdoner bakken haal ik bij de Turkse winkel Patat bakken dan kaas raspen en in de oven Dan apart sla, komkommer en tomaat en knoflooksaus
Aardappels koken en dan bakken. Vega gyros los bakken met een paprika erdoor. Oven op 220 grilstand Aardappels in ovenschaal, gyros erbovenop, raspkaas erover en even 5 minuten in de grill. Beetje sla erbij, plakjes excuuskomkommer en wat cherrytomaatjes. Yldriz knoflooksaus en sriracha erbij.
Voor man en kinderen: frietjes bakken, kruiden met patat kruiden en in een aluminium ovenschaaltje doen, kip kebab er overheen en ui en geraspte kaas. In de oven tot de kaas is gesmolten. Dan knoflooksaus sla en komkommer erop Voor mij zelf vervang ik friet door pompoenblokjes die ik daarvoor heb geroosterd in de oven met kruiden. En daarboven op de kip kebab, ui, sambal, kaas, knoflooksaus, sla en komkommer
Dat lijkt me dan inderdaad niet lekker. Zou het bij bestellen gewoon aangeven dat je de saus en salade apart wilt. Want alleen de friet en het vlees gaan met een laagje kaas nog even onder de grill.
Nog nooit gegeten, maar zo te lezen lijkt het mij niet bepaald smakelijk. Ik moest trouwens aan Poutine denken bij het woord zompig... Dat is kennelijk een gerecht waarbij het echt zo "hoort", dus ja, wellicht hoort dat bij Kapsalon ook gewoon?
Haha, ik bestel echt nooit een kapsalon als we eten afhalen. Dat vind ik echt niet lekker. Dan krijg je een bakkie slappe patat met daar overheen het vlees, kaas en de groente. Die groente is dan ook pislauw en slap geworden. Als ik het zelf maak spitten de jongens het allemaal door elkaar, maar ik heb het dan gewoon naast elkaar op mijn bord. Lekker knapperige patat, frisse sla en daarnaast het vlees. Dat vind ik dus wel lekker.
Kapsalon hoort niet zompig te zijn maar juist lekker knapperige frietjes met vlees, kaas en salade. Helaas is het als je het besteld wel vaak zompig omdat het te lang duurt voordat het bij je is. Zelf maken is super lekker
Wat grappig: ik dacht dat ik de enige hier zou zijn die het nog nooit heeft gegeten. Het klinkt gewoon niet lekker. Nu hou ik ook niet zo van kebab of shoarma of iets wat daar op lijkt. En dan nog patat op je broodje…? Voor mij klinkt het niet aantrekkelijk
Franse friet, die blijft knapperig. Ik gebruik altijd ovenfriet of airfryer friet. In de tussentijd bak ik kipshoarma (liefst van de Turkse supermarkt), of ik heb zelf kip gesneden en gekruid met shoarma kruiden. Maak een salade van ijsbergsla, rode ui. komkommer en tomaat. Maar Salade met koolmix is ook lekker. Gooi de gebakken patat in een ovenschaal + de kip. Ik maak een sausje van knoflooksaus en sambal, die gooi ik er overheen. Dan plakken kaas. Nog even in de oven tot de kaas gesmolten is. Als dat klaar is, op het bord + salade erop.
Nou ik vind het ook niet zo lekker maar mijn oudste vind het heerlijk Vooral mijn zelfgemaakte maar als je bij ons besteld dan krijg je altijd de salade apart
Ik ben nu best benieuwd hoe jullie dit maken, aangezien er m.i toch döner in gaat, wat zo'n speciaal draai-apparaat vereist. En volgens mij heeft zélfs @Adje niet zo'n keukengadget. Even er vanuitgaand dat degenen die het zelf maken niet een dergelijk apparaat hebben: is het dan óf "zelfgemaakt" met kant en klare ingrediënten, of met een vervangend ingrediënt?