Haha wat goed! Ik zou commissie moeten vragen aan bol.com Maar ga je geen spijt van krijgen. Ik heb laatst nog een roomijs nagemaakt wat we in een restaurant voorgeschoteld kregen (met jalapeño). En dat was uiteindelijk super simpel door een basisrecept te volgen en daar het sap van jalepeño’s aan toe te voegen. Zo leuk als zoiets goed lukt!
Is dat lekker? Kan mij daar niks bij voorstellen maar mijn vriend houd wel van pittig….. wat moet ik mij bij de smaak voorstellen
Was super lekker! Het ijs is heel romig en zoet, met in de verte de smaak van de pepers. En wel duidelijk aanwezige pit. Dus de smaak is best mild, maar de pit is duidelijk aanwezig. Als je het combineert met iets anders dan kan je de pit ook een beetje dempen. In het restaurant kregen we er bv honing cremeux bij. Dat heb ik er zelf ook bij gemaakt. En de tweede keer (we hadden nog ijs over) heb ik het geserveert met een rabarbercrumble. Als je het ijs dan los eet is het heel pittig (hoewel ik dat wel mee vond vallen, maar ik kan erg goed tegen pittig), maar als je een hap combineert met bv de crumble, valt de pit een beetje weg.
Hmmm zaterdag maak ik een Indonesische rijsttafel misschien wel leuk om als een kleine afsluiter een heel klein bolletje te doen voor we overgaan op het “echte” toetje
Ik zet je even op mijn to do lijstje voor morgen. Lig al in bed Maar het waren in ieder geval een van de basisrecepten uit dat ijsboek en dan 4 groene jalapeño’s die ik door de slowjuicer heb gehaald, het sap toevoegen aan je ijsmengsel. Maar zal morgen even wat specifieker zijn!
Ik heb voor Moederdag bakringen voor tartelettes gekregen en deze vanmiddag eindelijk kunnen testen! Volgens recept van Laura’s Bakery. De reacties waren lovend Zie zelf nog wel verbeterpuntjes qua strakheid van de tartelettes.
Ik krijg de neiging om al mijn meel op te maken en de hele dag te gaan bakken dankzij dit topic. Wat maken jullie toch prachtige dingen!!! @Adje en @toch3 nog gefeliciteerd
ah kijk ik zie bij jou gelatine staan, dat ben ik verder nog helemaal niet tegen gekomen als iets wat je er doorheen doet. Ik heb gewoon alles al in huis op die peper na. Alleen nu nog bedenken hoe ik een jalapeno "pers" zonder juicer
Ik wilde vandaag dagje "niksen" want morgen bakdag en zaterdag verjaardag. Maar nou had ik 2 weken terug een millionaire's shortbread gemaakt die mn moeder heeft verkocht voor goed doel. Daaruit kwam nog bestelling voor 1 hele en 2 halve. En gisteravond kreeg ik een berichtje of ze nog een x mocht bestellen. Ze wilde kind laten trakteren maar had zelf bijna alles opgegeten Aangezien ik volgende week ook behoorlijk vol zit toch vandaag maar aan de bak
Voor de eiwitcomponent bij ijs kun je eigeel (bij roomijs) of eiwit (sorbetijs) gebruiken. Dat draagt bij aan de goede structuur. Ik durf het wel aan om rauwe eieren te gebruiken. Tip: je kunt het ook invriezen. Als ik eieren splits, heb ik vaak of eiwitten of eidooiers over. Die vries ik in. Dat doodt tevens bacterien deels. Ik had laatst van ingevroren eiwitten pavlova gemaakt. Schuim leek stevig, maar ik denk dat ik toch iets langer door had moeten kloppen. Ik kon het net niet mooi opspuiten, waardoor ik het in een bakring heb gedaan en toen scheurde het bij het eruit halen. Jammer! Maar ach, ik zeg zo vaak: het gaat om de smaak. Ik ben nl niet netjes genoeg voor HHB Zoiets als tartelettes zijn bij mij ook nooit strak aan de bovenkant. Laatst wel gelezen dat je ringen met gaatjes moet gebruiken, omdat het deeg zich daarin vast zet en niet uitzakt. Maar ik ga niet iets nieuws kopen puur voor een netter uitziend taartje. Dat vind ik niet duurzaam genoeg.
voor het ijs inderdaad ook eigeel toegevoegd maar het wilde niet. Tenminste wel voor mij maar het yoghurtijs wilde niet bij mijn vriend. er zijn zoveel verschillende recepten, ben dus nog op zoek naar HET basisrecept. Verder houden wij ook niet van verspillen dus inderdaad wat overblijft wordt verwerkt weer in andere dingen
Haha moet je ook een slowjuicer kopen! Nee hoor, geintje. Ik denk dat je het ook kan pureren in een hakmolen en dan door een zeefje verder drukken.