Zoon wordt binnenkort 10. Een van zijn beste vriendjes is de helft van een tweeling. Eerst was er weinig echt contact tussen zoon en het andere broertje, al spelen ze wel met zijn drieen als hij daar is of zijn de broers samen hier als ouders een middag weg moeten. En de tweeling geeft altijd samen feestjes, dus in die zin is zoon ook op het feestje van het andere broertje. Sinds dit schooljaar zitten de tweelingbroers bij elkaar in de klas. En het botert niet tussen zoon en het andere broertje. Vandaag heeft dat broertje nog op hem gescholden bijvoorbeeld. Voor het feestje wil zoon eigenlijk alleen zijn vriendje uitnodigen, en niet die andere jongen. Maar dat betekent dus dat je dan een klasgenoot, met wie er (al is het via broer),wel contact is buiten school, actief gaat uisluiten. Ik snap zoon, en je hebt ook als organiserend ouder je handen wel vol aan die jongen, maar vind ook ergens dat je het niet kan maken. Volgens mij heeft het andere broertje sowieso al veel minder vriendjes in de klas, dus dat zou het extra pijnlijk maken hem uit te sluiten. We hebben geen strikte aantallen, dus het is niet dat het broertje de plek van iemand anders in zou nemen. Wat zouden jullie doen? Toch het broertje uitnodigen (zou mijn neiging zijn) of alleen het vriendje (zoals zoon wil, en het is zijn feestje)?
Ik zou hem niet uitnodigen. Je hoeft toch niet iedereen uit te nodigen met wie je ook buiten school contact hebt? En je zoon geeft aan het niet te willen. Dat het een tweeling is moet ook niet uitmaken, het zijn 2 verschillende personen. Mijn oudste heeft ook wel eens 1 van een tweeling uitgenodigd omdat ze met die ander niets had.
Worden alle jongens of alle kinderen in de klas uitgenodigd? Dan zou ik hem wel uitnodigen, anders is het buitensluiten en heel sneu. Anders zou ik hem niet uitnodigen, ze hebben immers geen contact als vrienden maar omdat het nu eenmaal zo is, normaal nodig je ook niet broers/zussen uit.
Ik zou hem niet uitnodigen. Ik denk juist dat het belangrijk is dat tweelingen als aparte individuen worden gezien. En niet standaard als koppel. En misschien leert die jongen ook wel wat op deze manier. Wordt niet uitgenodigd en heeft weinig vrienden, goh hoe zou dat komen? En zeker wel sneu maar hopelijk dus wel leerzaam. Dit is de consequentie van zijn eigen gedrag.
Gewoon lekker alleen het vriendje uitnodigen. De tweeling zijn niet elkaars verlengde, maar gewoon een eigen individu. Het zijn broers van elkaar. Je zegt dat je anders het andere jongetje uitsluit? Vind je dat ook zo bij de rest van de kinderen van zijn klas die niet komen? Als je normaal iemand uitnodigt, nodig je dan ook altijd de overige broers en zusjes uit? Echt, geen kinderen uitnodigen uit verplichting.
Precies dit. Mijn zoontje had van de week een feestje van een jongetje uit zijn klas. Ze hebben ook een tweeling in de klas waar van de 1 wel werd uitgenodigd en de ander niet. Op zich geen probleem, die ouders maken daar ook echt geen probleem van. Maar nu bleek wel dat hij van de jongens uit de groep als enige er niet bij was. Kijk, dat vind ik dan wel weer extra sneu. Zijn er meerdere jongens in de klas die niet op het feestje komen, dan zou ik de keuze aan je zoon laten.
Ik zou hem ook niet uitnodigen. Het is je zoons feestje en hij moet zich er prettig bij voelen. Hier ook vaak dat dochter op een feestje werd uitgenodigd, en het kind dan later niet uitnodigde omdat ze ruzie hadden. Tja, niks aan te doen. Is sneu maar is dan niet anders
Alleen het vriendje uitnodigen. Onze dochter is ook bevriend met de helft van een tweeling, op haar kinderfeestjes kwam alleen M. en niet T, want M is haar vriendin en T niet. M en T vieren hun feestjes wel op dezelfde dag, maar de één 's ochtends, de ander 's middags. Onze dochter is dus alleen uitgenodigd op het feestje van M en niet van T. (Ik zit me nu af te vragen of er kinderen zijn die op beide feestjes zijn, ik denk het niet, zijn echt twee heel verschillende kinderen, zitten ook niet in dezelfde klas waardoor ze ook makkelijker eigen vriendinnen hebben). Ik zou het echt als twee losse kinderen beschouwen ipv als een tweeling.
Nee er zijn nog veel meer jongens in de klas die niet uitgenodigd worden (ze hebben iets van 3 meisjes en 19 jongens in de klas ) Duidelijke consensus hier dus: alleen vriendje vragen. Top!
Is het een eeneiige tweeling of een twee-eiig? Dat kan verschil maken in hoe ze dit beleven. Twee-eiig zijn als broers, dat ze beide hun eigen vriendjes hebben is normaal en dus lijkt mij aparte activiteiten/feestjes ook normaal. Eeneiig is soms complexer omdat ze zich vaak als 1 persoon voelen. Dat de helft van hen (zo voelt dat) weggaat kan een groter negatief effect hebben. Jouw zoon is dan wel het vriendje van de ene, maar de ander hoort daar dan toch gewoon bij. bij twee-eiig zou ik zeggen, alleen het vriendje uitnodigen. Bij eeneiig zou ik beide doen.
Alleen het vriendje is een vriendje zo te horen, dus die zou ik uitnodigen. De broer, ja sneu maar als mijn kind hem niet aardig vindt, houdt het op. Het is zijn verjaardag dus zijn wensen staan voorop. Bij mijn dochter in de klas zit ook een tweeling, ze willen juist ook hun eigen ding doen.
Alleen het vriendje. Als het een broertje was geweest nodigde je hem ook niet uit. Omdat het een tweeling is zou dat dan wel moeten. Overigens dat hij meespeelt als je zoon er is zegt niks over vriendschap. Dat ze 1 feest geven kan er ook aan liggen dat die jongen nog niemand heeft om uit te nodigen. Of geen zin in 2 feestje vlak na elkaar. Geen verplichting. Zijn 2 verschillende kinderen.
Ik zou hem zelf gewoon laten kiezen en niet al onze volwassen overwegingen erin mengen. Wat dat betreft denken kinderen helemaal niet zo ingewikkeld. Hier nodigt onze dochter ook 1 van een eeneiige tweeling uit en dat is echt helemaal geen probleem.
Tsja, moet dan de vriendin van de een later ook maar met beide jongens op date omdat ze zich 1 persoon voelen? Ze zijn minimaal 4, het ontwikkelen als eigen persoon mag dan wel begonnen toch.
Twee-eiig is nog steeds een tweeling, niet als gewone broers (of in mijn geval zussen). Neemt niet weg dat je altijd nog wel een individu bent en je eigen vriendjes kunt hebben. Mijn zus en ik hadden dezelfde vriendinnen tot einde middelbare school. Pas op latere leeftijd gingen we elk onze eigen weg. Wij werden wel altijd samen uitgenodigd, vonden we alleen maar leuk, maar we hadden ook een goede band en misschien waren de 80s ook wel andere tijden. Ik vond het desondanks vervelend om niet als individu gezien te worden door familie bijvoorbeeld, wij kregen altijd dezelfde cadeaus. Maar qua vrienden, hoe meer hoe beter. Haar vrienden werden mijn vrienden en andersom. (Maar ik moest mezelf wel degelijk terugvinden toen zus anderhalf jaar naar het buitenland ging, wat apart was dat!) @TS ik zou in dit geval het hele tweeling, een-eiig of twee-eiig, niet mee laten wegen. Jouw zoon heeft één van de twee als vriendje, en de ander niet. Dan is het toch logisch om maar één van beide uit te nodigen?
Ja dat moet. Ik leg alleen maar uit hoe het voor sommige tweelingen kan voelen, en dat ik daar rekening mee zou houden als het om een eeneiige-twee-handen- één-buik-tweeling gaat. Het is geen wet of zo, noch een schande als je het niet doet. Ik zeg alleen maar waarom ik het evt wel zou doen en wanneer niet. Ik ga verder niet oordelen over of en wanneer ze zich los van elkaar zouden moeten gaan ontwikkelen. Dat laat ik aan de ouders over. Mijn buurjongetjes (6) zijn een eeneiige tweeling en zijn zowat één. Hun moeder is er 1 van een drieling (waaronder één eeneiige) en zij voelt zich - als volwassene nog steeds - heel intens verbonden met haar zussen. Zou mijn zoon closer zijn met één van hen dan met beide dan nog nodig ik ze beide uit omdat ze ‘één’ zijn. De één zou geen plezier hebben zonder de ander. Maar nogmaals, dat is geen wet of een must, maar ik hou er wel rekening mee omdat ik zie dat het ze goed doet als ze samen zijn. TS zegt in haar openingspost dat ze neigt naar wel uitnodigen. Vandaar dat ik mijn mening deel over in welke situatie ik het wel zou doen en wanneer niet.