ik vermoed dat er te weinig vet/bindstoffen in zaten. Hij is nogal eigenwijs en overtuigd van zijn eigen gelijk zal ik maar zeggen wilde niet luisteren toen ik dat voorstelde, dus nu noemen we het maar yoghurt granita
Magere yoghurt gebruikt? Ik denk bij ijs: het is toch al slecht, dus waarom proberen het net iets minder slecht te maken?
nee volle yoghurt en volle melk en room. Maar goed het is zijn project dus ik laat hem aanrommelen. En maak natuurlijk een beter yoghurt ijs hahahahah als ik daaraan toe kom
de basis voor chocolade ijs is klaar, ziet er al heel anders uit dan mijn eerste poging straks ook de basis voor het jalapeno ijs en misschien ook nog eentje voor meloen ijs ik ben op dreef.....
Schrikken jullie niet elke keer van de grote hoeveelheid suiker? Dat is voor mij soms iets te confronterend en dat is ook de reden dat ik niet aan de bak/ijsmaak blijf.
ik pas het standaard aan naar minder suiker, maar dat is ook omdat wij minder zoet lekkerder vinden. Ik bak/maak ijs vooral in het weekend. En nu komen er gasten dus dan iets uitgebreider. Door de week eten wij gezond met bijna geen tot geen suikers
Toch kun je suiker niet zomaar vervangen of verminderen. Suiker zorgt voor een stevige backbone van je baksel (wordt een soort van karamel). Zo heb ik een keer meringue met minder suiker geprobeerd te maken, maar die werden zo plat als een dubbeltje. Hier bak ik ook vooral in het weekend. Soms voor het werk.
Dat ligt ook wel aan het soort baksel. Ik doe het in cakes en koekjes regelmatig en merk geen verschil in structuur. Wel in smaak, maar dat is nou juist de bedoeling, want ik vind veel baksels gewoon echt te zoet. Helemaal bij van die Amerikaanse recepten. Die staan soms echt bol van de suiker Maar idd, het gaat niet altijd. Ik ga morgen ook eea bakken, o.a gateau mderbel voor zondag (gevulde jamtaart, alleen ga ik dadelpasta gebruiken ipv jam), dan begint het offerfeest. Ik maak het liever van tevoren omdat het dan zo lekker zacht wordt. En verder nog iets van brownies of kokoskoekjes ofzo. En nog briochebroodjes voor het ontbijt, maar dat doe ik gewoon vroeg in de ochtend. En heb net een voorraadje brood gebakken voor in de vriezer, omdat de bakkerijen zondag t/m woensdag gesloten zullen zijn.
Vorige week voor verjaardag van man een medovic gebakken. Was erg lekker! Deze week maakt dochter oreo truffels voor vaderdag.
Nee hoor, dat schrikt mij niet af. Hoort bij het af en toe lekker genoeten van iets compleet ongezonds. Ieder weekend maak ik een uitgebreid en meestal ongezond dessert. De rest van de week eten wij redelijk gezond en nooit een dessert. Zolang het in balans is, schrik ik nergens van.
Ook in ijs moet je niet zomaar suiker weglaten. Dat is onderdeel van de structuur. Te weinig suiker maakt ook harder ijs, en het zal ook sneller korrelig worden. Denk maar aan sorbetijs. Gepureerd fruit wordt keihard in de vriezer, maar gooi er een suikersiroop doorheen en je krijgt mooi zacht en schepbaar sorbetijs.
Wij eten morgen bij vrienden vanwege voetbal. Maar ik neem wel het toetje mee. Heb het mengsel voor basilicum-mascarpone ijs al gemaakt, en draai ik morgen in de ijsmachine. Daarbij gemarineerde aardbeien en ik denk nog een witte chocolade room. Oh en tuiles, maar ik twijfel nog over welke vorm, de cilinders of de wat speelsere platte koekjes. Maar ik neig toch naar de cilinders met eventueel de witte chocolade room erin gespoten.
misschien dat daar het yoghurt ijs ook is mis gegaan. Nu meloen ijs en chocolate ijs hoop dat de gasten het kunnen waarderen