Allebei een eigen rekening waar het eigen salaris op gestort wordt. 2 gezamelijke rekeningen, 1 voor de vaste lasten en 1 voor de boodschappen. We hebben gezamelijke spaarrekeningen maar ook ons eigen. We storten naar beide rekeningen naar rato, wat daarna op je eigen rekening overblijft is voor jezelf. Mijnman zijn salaris is ongeveer 3x die van mij dus hij legt ook vaak extra in op de spaarrekeningen en doet soms ook een uitje van zijn rekening (omdat hij dat zelf wilt).
Wij hebben beide. Een gezamenlijke rekening voor de hypotheek en boodschappen, en verder alles gescheiden. Zo hebben we nooit gezeur om dure privéuitgaven. In de praktijk is man de enige die stort op de gezamenlijke rekening, zijn inkomen is 10x zo hoog als dat van mij. Maar zo kan ik dus wel boodschappen pinnen zonder zijn hele salaris er doorheen te jagen.
Een gezamenlijke rekening waar we beiden een bedrag op storten. Hier gaan alle vaste lasten van af. Beiden een eigen rekening voor eigen vaste lasten en eigen uitgaven. Werk voor ons het beste
Toen we gingen samenwonen hadden we beide, eigen rekening en een gezamenlijke waarop we naar rato elke maand een bedrag stortte voor de vaste lasten en boodschappen. Toen we gingen trouwen (en kinderen kregen) hebben we de eigen rekeningen opgezegd en hebben we alleen de en/of rekening nog (en een spaarrekening). Werkt voor ons prima. Cadeautjes zijn bij ons niet zo uitbundig dat het opvalt. Toen we 10 jaar getrouwd waren had mijn man een grote verrassing voor mij, hij heeft het toen betaald met zijn creditcard zodat ik het niet zou zien.
Simpel: gezamenlijke rekening waar je naar rato op stort voor de vaste lasten en de rest houden wij op eigen rekening en doen we mee waar we zin in hebben. Overigens ook een gezamenlijke spaar hier, daar lossen we soms de hypotheek van af of boeken we vakanties van.
Voor het overzicht zou ik kiezen voor een gezamenlijke rekening voor alle vaste lasten en gezamenlijke spaardoelen. het restant houd je op je eigen rekening l. En of je dat spaart of opmaakt is voor jullie zelf. Maar goed, zo zou ik het denk ik doen.
Hier beiden een eigen rekening, en ook een gezamenlijke waar we maandelijks een vast bedrag op storten voor alle vaste lasten, boodschappen, etc. Werkt goed hier!
Een gezamenlijke rekening waar alles op binnenkomt en vanaf gaat. Daarnaast beiden een aperte rekening waar €100,- pp per maand op gestort wordt vanuit de gezamenlijke rekening. Deze gebruiken we voor cadeautjes enzo (nog een paar goede doelen die al jaren van die rekening worden afgeschreven bijvoorbeeld). Bevalt prima op deze manier.
We hebben allebei een eigen rekening, maar willen ook een gezamenlijke rekening waar dan alle vast lasten vanaf gaan.
Toen ik nog getrouwd was hadden we 1 rekening en 1 spaarrekening. Dus alles echt samen. Dat ging ook prima. Toch zou ik ,mocht ik nu gaan samen wonen met vriend ooit kiezen voor 1 gezamenlijke voor vaste lasten en ieder een eigen rekening.
Hier gaat alles op 1 hoop. Ik heb wel zakelijk rekening ivm mijn praktijk inkomsten. Maar daar betaal ik mijzelf een vast salaris per maand van naar de gezamenlijke rekening. We hebben verder alleen gezamenlijke. Lekker makkelijk, geen gedoe. Cadeaus kopen we contant, met creditcard of achteraf betalen.
Bij ons gaat al het inkomen op één rekening. Om geen gedoe te hebben over meer (man) en minder (ik) uitgaven voor hobby's en spullen, hebben we ook een eigen rekening voor "zakgeld". Ik verdien meer dan mijn man en betaal mee aan zijn studieschuld. Maar over het algemeen vind ik dat ik mazzel heb gehad met mijn makkelijk kunnen leren en studie en hij pech met z'n keuzes en thuissituatie en vind ik dat als we allebei in principe even hard werken, hij er ook niets aan kan doen dat hij minder verdient dan ik. Dus daarom alles op een hoop. Discussies ontstaan hier dan eventueel wel over wie er dan schade aan de gezamenlijke auto betaalt
Gezamenlijk. Daar betalen we alles van. En er is nooit/zelden discussie. Al vind ik mijn nieuwe hobby wel erg duur. Maar man vind het plezier dat ik ervan heb belangrijker dan geld.
Eigen betaal-en spaarrekening. Toen wij gingen samenwonen hebben we de vaste lasten verdeeld. Later hebben we deze rekeningen en/of gemaakt. Werkt voor ons goed. We checken elkaars uitgaven niet. Cadeautjes enzo is dus ook geen probleem.
Allebei onze eigen rekening gehouden en zodra we gingen samenwonen een gezamelijke voor de gezamenlijke kosten. We storten daar (automatisch) naar rato inkomen geld op. Ik vind het zó niet leuk zoals bij mn ouders dat mn vader zegt; oh ja ik wist al dat ik dat ging krijgen want ik had de afrekening al gezien. En ik geef geld heel anders en aan andere dingen uit dan man, zou alleen maar irritatie geven denk ik. En natuurlijk loopt er wel wat in elkaar over en is niet alles met een schaartje te knippen hoor. Maar de grootste gezamenlijke kosten gaan iig van die rekening. Spaar zijn we nog steeds te lui geweest om die samen te voegen, maar die voelen gewoon als van allebei..dan is het meer van waar staat het meeste dan betalen we daar de vakantie, garage etc van. Maar wil dat nog steeds een keer op 1 hoop gooien. #zet het weer op de to do
Allebei een eigen rekening. Vaste lasten gaan allemaal van man zn rekening af. Daar wordt ook gespaard, ook voor de kinderen. Op mijn rekening wordt mijn salaris en de kgb gestort en ik beheer 2 kinderrekeningen van de oudste 2. Overigens is alles van ons samen, maar ik bemoei me niet zo met de rest. Hij is ook veel beter in sparen
Wij hebben aparte betaal en spaarrekeningen. Ook geen behoefte aan een gezamenlijke. De boel is verdeeld, rekening houdende dat ik ook nog een studieschuld aflos (het einde komt in zicht hoeeeraaaaaa). Werkt voor ons prima. Als die studieschuld er uit is gaan we wel weer eens een berekening maken en allicht een gezamenlijke rekening voor de vaste lasten. Voor nu hebben we daar nog geen behoefte aan.