Wij hebben een gezamenlijke rekening en allebei een eigen rekening. Op de eigen rekeningen komen onze salarissen binnen, daarna gaat alles grotendeels op een grote hoop naar de gezamenlijke rekening waar alle rekeningen van worden betaald. Ik vind het handig en overzichtelijk, geen gedoe over wie wat heeft betaald, wij betalen alles gewoon samen en bepalen samen wat er met de rest van het geld gebeurt. We bepalen wel iedere maand een vrij te besteden eigen uitgeefbudget, dat gaat dan weer terug naar onze eigen rekeningen en kunnen we zonder overleg uitgeven.
Ik heb geen bankrekening, mijn man wel en ik mag daar een pasje van als ik wil. Maar ik betaal alles contant als ik al wat koop. Boodschappen doet mijn man, en de ene keer per jaar dat ik iets online moet bestellen omdat het niet in een fysieke winkel te krijgen is stuur ik een linkje door naar mijn man.
Wij hebben elk onze aparte rekeningen en 1 gezamenlijke. Van de gezamenlijke gaat de lening af, de boodschappen en de rekeningen. We storten daar elke maand elk hetzelfde bedrag op en als we niet toekomen stort man bij want die verdient meer. Voor ons werkt het prima zo, we doen dit al sinds we zijn gaan samenwonen.
Wij hebben alleen een gezamenlijke rekening. Werkt voor ons prima. Hebben ook nooit discussie over bepaalde uitgaven die gedaan zijn. Kado's gaan sowieso vaak in overleg, of er wordt gezegd even niet op de rekening te kijken (of betaling achteraf).
Dat vind ik ook, het is een echt een beetje geluk hebben hoe het allemaal verloopt. Ik zit bij een internationaal bedrijf waar heel veel kan. Mijn man zit bij een kleiner bedrijf maar heeft het erg naar zijn zin. Dat is voor ons het belangrijkste.
Wij hebben allebei een aparte rekening, nooit de behoefte gehad ook aan 1 rekening, daar zou ik echt error van krijgen denk ik! We hebben de vaste lasten verdeeld en dit werkt al 16 jaar helemaal prima.
Hier alles op 1 hoop sinds we samen wonen. Ik heb geen inkomen, we hebben 2 kinderen met een beperking en mijn man verdient genoeg voor ons allebei. We hebben nooit gezeur. Ik denk behoorlijk na voor grote uitgaven en overleg daarover. Mijn man minder, maar doet echt maar zelden die grote uitgaven en we hebben genoeg, dus geen probleem. Ik doe al de andere uitgaven, zoals kleding voor iedereen. (Enige wat man zelf winkelt aan kleding, zijn dingen als nieuwe wandel/berg schoenen en (dure) regenjas enzo). Maar, je moet vooral kijken wat voor jullie werkt. Voor ons werkt het prima zo, maar we hebben beiden geen gat in de hand. Ik koop meer, maar let erg op de prijs. Man koopt minder, maar let niet zo op de prijs.
Eigen rekening, man betaald de meeste vaste lasten. Ik betaal de boodschappen en een groot deel van de andere variabele lasten. En als een van ons eens tekort heeft dan betaald de ander gewoon. Maar omdat ik nog wel eens aan het eind van de maand wil denken oh er staat nog zoveel geld op dan kan ik .... wel kopen is het beter een eigen rekening te hebben. Nu een spaardoel dus dan heb ik die neiging niet.
Hier ook zo en daardoor ook dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Geen gat in het hand en alle 2 dezelfde spaardoelen of hetzelfde idee over geld uitgeven. Als daar een verschil op zit word het anders.
Elk een aparte en een gezamenlijke voor de kinderen waar we grote dingen als kinderopvang en zwemles van betalen. De vaste lasten zijn verdeeld, ik heb er verder totaal geen overzicht over maar verkeer in de luxepositie dat dat niet echt uitmaakt.
Wij hebben 1 gezamenlijke rekening en allebei een aparte rekening, zoals ik al veel langs zie komen hier. Onze inkomsten komen op de eigen rekeningen, vervolgens maken we naar rato een bedrag over naar de gezamenlijke rekening. Daar gaat alles ten behoeve van het gezin af: vaste lasten, leuke dingen etc. En ook het maandelijks spaarbedrag voor de kinderen gaat daar vanaf naar een spaarpotje per kind op de gezamenlijke spaarrekening. Wat er over blijft op onze eigen rekeningen is te besteden naar eigen inzicht. Waarbij we grote bedragen alsnog wel overleggen met elkaar. En we allebei zorgen dat we zoveel mogelijk ook naar onze eigen spaarrekeningen over maken daarvan. En dat proberen we altijd een beetje in balans te houden.
Ik ben wel benieuwd naar de mensen die de vaste lasten naar rato verdelen. Waarom die keuze? En vanaf welk inkomensverschil hanteer je dat? Wij verdienden redelijk gelijk. Onze vaste lasten zijn zo dat we dat altijd makkelijk konden ophoesten en dus 50/50. Inmiddels stijg ik behoorlijk door in salaris. Vaste lasten zijn gelijk gebleven. Ik heb zelf nog niet het idee gehad om dan ineens meer te gaan bijdragen aan de vaste lasten. Vriend is daar ook niet over begonnen. Hij kon en kan immers nog steeds makkelijk die 50% dragen.
bij ons is dit wel anders, mijn man verdient het dubbele van mij, dus dan is het ook wel eerlijk als ik bijv. 1000 inleg, hij 2000 inlegt. (maar dit is altijd zo geweest, terwijl het bij jullie nu pas gaat verschillen) hij houdt dan ook meer over dan dat ik over hou. en dan mag hij van mij dus uit eten bijv. betalen, of een weekendje weg. dus dat zou bij jullie misschien op den duur ook zo zijn, dat jij degene bent die wat vaker de extra'tjes betaald. maar ik snap dat alles voors en tegens heeft, iedere relatie is anders, ieder gezin is anders, ieder inkomens verschil is anders. sommige partners werken deeltijd, werken niet, zijn ziek, of hebben geluk gehad en een top baan, hebben een eigen bedrijf met andere risico;s. zoveel mensen zoveel verschillen. Wij verdienen genoeg om ons financieel geen zorgen te maken, ik kan me goed voorstellen dat er gezinnen zijn waarbij iedere cent geteld moet worden, en dan is het ook een ander verhaal. het is vooral belangrijk dat je er samen uit komt. wat voor jullie werkt.
Wij hebben allebei een eigen rekening waar onze salarissen op binnen komen en een gezamelijke rekening waar alle vaste lasten en boodschappen van betaald worden. We storten allebei aan ander bedrag op de gezamelijke rekening, zodat we op onze eigen rekening allebei even veel overhouden. Van de gezamelijke rekening sparen we automatisch. Met onze eigen rekening mogen we "doen wat we willen" en soms wordt daar ook nog van gespaard.
Bij ons zorgt dat ervoor dat we beide ongeveer evenveel overhouden om zelf uit te geven, vonden we beide fijn. We werken allebei even hard, ik neem alleen een groot deel huishouden/kind taken op me waardoor hij zijn gewilde carriere kan maken. Beide daar zeer content mee. Maar betekent wel dat ik dus minder verdien qua geld. Overigens is dat de situatie nu hoor, er zijn ook jaren geweest waarin ik meer verdiende en dus meer gezamenlijke kosten betaalde. En hier niet jullie situatie dat alles altijd makkelijk te betalen was/is. Ik denk dat dat ook nog wel verschil maakt
Wij hebben drie rekeningen: een gezamenlijke en allebei een eigen rekening. Over die eigen rekeningen doen we niet geheimzinnig oid, we kunnen allebei overal bij in de app, maar het zorgt voor een overzicht. De vaste lasten (hypotheek, GWL, verzekeringen, enz.) gaan van de gezamenlijke rekening, andere kosten (boodschappen, kleding, uitjes, cadeautjes, enz.) gaan van de 'eigen' rekeningen. Voor ons werkt dat goed.