Ik wil graag nog wat bakken voor morgen. Zag alleen dat mijn bloem op is en ik kan niet meer naar de winkels. Wel heb ik nog een pak pannenkoekenmix staan. (Eentje waar je alleen water aan toe moet voegen). Zou je daar een cake mee kunnen bakken? Of iemand andere ideeën?
De verhoudingen voor een cake zijn: 200 gr zelfrijzend bakmeel 200 gr suiker 200 gram roomboter 4 eieren In je mix zit waarschijnlijk melkpoeder. Dus dat is iets dat normaal niet in cake zit. Maar je kan het proberen natuurlijk. Dus gelijke delen suiker en boter erbij en dan nog eieren (maar die zitten er misschien ook al in?) Even puzzelen Dus wat de ingrediënten zijn....
Ik heb zelf ook ei in huis. Eigenlijk alles voor een cake behalve de bloem. Als ik er 2 eieren aan toevoeg?
Er zit natuurlijk al ei in, dus ik zou minder ei erin doen. Is het een pak van 400 gram? Hoeveel gram bloem zou dat zijn? Zonder het melkpoeder en het eipoeder? Dat zal een beetje gokken zijn denk ik. Je kunt dan ook het beste wat minder boter doen denk ik. Gewoon proberen, wie weet heb je wel een heel lekkere cake uitgevonden. En we willen natuurlijk het resultaat zien
Ben heel benieuwd! Vaak staat er wel op hoeveel % ei en melkpoeder, misschien ook wat suiker. Ik denk dat het wel zou moeten lukken.
Er zijn genoeg cakes waar dat in zit. In mijn basisrecept in ieder geval wel (2 glazen bloem, 1 glas suiker, 1 glas olie, 1 glas melk, 4 eieren, 15 gram bakpoeder - soms vervang ik twee van de eieren door lijnzaad). Dus ik denk niet dat die melk het gaat verpesten.
O wauw als dit een gigantisch lekkere cake wordt is dat een gat in de markt Als jij het niet doet, doe ik het van de week. Ben zo benieuwd nu.
Chatgpt zegt: ja, je kunt cake bakken met pannenkoekenmix. Hier is een eenvoudig recept: Ingrediënten: 250 gram pannenkoekenmix 125 ml melk 100 gram suiker 2 eieren 50 gram boter (gesmolten) Optioneel: vanille-extract, citroenrasp, cacao poeder, etc. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in met boter of bakspray. Meng de pannenkoekenmix, melk, suiker, eieren en gesmolten boter in een kom tot een glad beslag. Voeg eventueel vanille-extract, citroenrasp of andere smaakstoffen toe naar wens. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt. Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt en in plakjes snijdt.
Nee! Haha. Ik kwam er gister achter dat ik ook niet genoeg boter had. Maar na een beetje Google kwam ik uit op pannenkoeken muffins. Beetje bakpoeder en banaan er doorheen gedaan. Ze zagen er echt prachtig uit. Vanochtend namen we een hapje… Niet te eten. Geen aanrader dus. Maar als iemand zich nog waagt aan de pannenkoekencake, deel even het resultaat!
Nou ik waag me er niet aan hoor. Ik heb overigens nooit pannenkoekmix in huis. Ik bak ze altijd met gewoon bloem, melk en eieren.
Misschien de volgende keer (hoewel die er vast niet komt) ook nog suiker aan toevoegen (aan de muffins) En… ipv boter kan je ook olie toevoegen (voor een cake). Dus hup, verder met experimenteren Nee hoor, geintje! En tof dat je het hebt geprobeerd!