Ga ik ook wel vanuit gelukkig kennen we elkaar ook al lang genoeg om ook als het niet lekker is dat te durven zeggen natuurlijk moeten ze wel eerst heel goed proeven
Ik bakte vandaag een blondie met frambozen en witte chocola. Man vindt hem geweldig. Ik vind het zelf wel erg veel op boterkoek lijken. Ik heb het recept van Laura’s bakery gebruikt. Zij gebruikt geen bakpoeder en ook gewoon bloem ipv zelfrijzend bakmeel, er zit dus geen rijsmiddel in. Ik zag dat de recepten van Rutger en Miljuschka voor blondies dat wel hebben. Lijkt mij toch lekkerder/luchtiger. En in een brownie gebruik je ook bakpoeder dus ik vind het een beetje raar eigenlijk. Het viel me pas op toen ik hem al bijna de oven in schoof Maar de smaak is op zich goed, dus we doen het maar met hele kleine stukjes
Ik heb die van Rutger een paar keer geprobeerd, maar die moest ook veel langer gebakken worden dan het recept zei. En dat was toch ook net niet helemaal een perfect recept. Ik heb nog geen goed blondie recept gevonden.
Mijn ijs is gedraaid. Had het beter in twee keer kunnen doen want het was net iets te veel, waardoor het ijs wat zachter bleef. Maar goed, staat in de vriezer. Zoon mocht alle spatels en draaidingen aflikken en die kon er niet vanaf blijven, dus dat gaat het ook Zit overigens maar 300 gr suiker en 500 gr mascarpone in
Hmm jammer! Ik wilde die van Miljuschka ook eens gaan proberen. Haar recepten zijn hier altijd wel een succes. Heb jij die al getest?
Ik had gisteren zin in een bokkenpootjes taart dus vanmorgen als eerst naar de winkel geweest voor de ingrediënten. De advocaat heb ik vervangen door bakkersroom. Ik had de taart al aangesneden toen ik me bedacht dat ik nog een foto wilde maken
Dankje! Hij viel goed in de smaak. M'n ouders kwamen onverwachts nog langs dus die hebben ook mee kunnen proeven haha
Ik wilde eigenlijk een breadpudding met kokos maken bij het avocado ijs, maar had geen zin in een warme oven met dit heerlijke weer. Dus heb kokosmakronen (die ik eigenlijk over de breadpudding wilde gooien) verkruimeld voor een crumble en verse ananas en mango gemarineerd in bruine suiker en koriander. Paste beter bij het weer, en in principe heb ik nu dus niks gebakken . Maar het was wel lekker
Misschien blondie op een lagere temperatuur bakken? Witte chocolade karamelliseert/verbrandt heel snel. Of de witte chocolade in blokjes toevoegen ipv smelten.
Ik hou ontzettend van bakken en koken maar nu er lactose en glutenvrij gekookt moet worden is voor mij de lol er wel een beetje af. Moet zo goed nadenken bij alles. Maar wil wel weer graag dus wie heeft simpele en lekkere lactose en glutenvrije recepten voor heerlijke baksels
Er is een aantal jaar geleden een winnaar bij Heel Holland Bakt geweest die geheel vegan bakte. Ben even zijn naam kwijt, maar hij heeft ook een boek uitgebracht. Voor glutenvrij zou je spelt icm amandelmeel kunnen gebruiken. Er hoeft toch geen glutennetwerk te ontstaan bij biscuit, cake en koekjes. Eventueel kijken naar Xanthaangom. Dat zorgt toch voor een beetje 'plak'. Ik heb het boek 'bakken met Kennis'. Daarin wordt ook goed uitgelegd hoe je bepaalde ingredienten kunt vervangen. Dit boek is niet meer nieuw te verkrijgen, misschien nog tweedehands proberen?
Mijn kennis van gluten of lactose vrij gaat niet zo ver. Met macarons vallen daar in ieder geval onder. En als vulling kan je dan bv diverse smaken jam doen, botercrème van plantaardige boter of ganache van lactosevrije chocolade
Ik vervang nu idd de bloem of zelfrijzend bakmeel door de glutenvrije variant Boter door de plantaardige margarine Maar pakt allemaal wel net anders uit. Het lukt allemaal wel maar de lol is er vanaf. Ik wil die gewoon weer terug vinden. Heeft tijd nodig denk ik
Owh en ook minder de focus op wat niet en meer op wat wel. Ik mis de Twix taart (miljonairs shortcake) van Laura's bakery bijv. Heb die geprobeerd met plantaardige gecondenseerde melk maar was echt niet lekker. Maar ook het gevoel van alles moeten maken en niet meer taart kunnen halen is ook een gevoel wat het plezier er af haalt. Al bakte ik altijd zelf en haalde nooit wat maar het gevoel dat het nu ook moet...
Ikzelf moet ook lactosevrij, belangrijk is om te weten dat roomboter bij veel mensen die niet tegen lactose wel wordt verdragen. Verder inderdaad vervangen door, havemelk, soja etc al ga ik het liefste voor arla lactofree. Vraag is alleen of dat kan want die is niet compleet lactosevrij