Weten jullie of je de plusklas (buiten school) zelf moet financieren? Kost hier 50 euro per dag, komt totaal uit op 1800 euro voor een heel schooljaar (1 dag per week). Of zijn er instanties oid die hiervoor een subsidie o.i.d. geven?
Ligt aan de organisatie geloof ik. Wordt het door de school georganiseerd of door een andere instantie. (Persoonlijk vind ik van de zotte dat je het zelf moet financieren, maar goed, heb je niets aan ) Ik neem aan dat er wel regelingen zijn voor als ouders niet willen/kunnen betalen met oog op rechten van het kind voor passend onderwijs. Misschien dat de school of gemeente hier meer over weet?
Ik denk dat het ligt aan de school en de gene die de plusklas verzorgd. Net als dat je bij de ene hb school een hoge "vrijwillige" bijdrage hebt en bij de andere school is het net als ieder andere school. Wie heeft de test gedaan , dus zou het waarschijnlijk wel weten en anders contact opnemen met de gemeente.
Ik ken alleen maar plusklas via school...wat een bedrag zeg jeetje... doet school niks zelf kwa verrijking?
Bedankt weer! Ik heb de buitenschoolse plusklas gemaild en zij geven aan of school of gemeente met evt pgb inderdaad. Dus nu eerst school gemaild en anders contact opnemen met de gemeente. Ik zou het hem echt gunnen, maar vind 1800 euro echt wel een hoop geld, zeker omdat hij niet compleet vastloopt (gelukkig maar) op school en zich best aardig vermaakt zoals het lijkt. @bulakgirl op school zit hij al sinds de kleuterklas in de plusklas. Hij krijgt extra uitdaging en z'n werk wordt aangepast/gecompact. Ik zou nog wel bij de IB-er kunnen vragen of het eventueel ook een mogelijkheid is om hem op school meer projectjes etc te geven, maar het idee is juist dat hij met gelijken om kan gaan en daarmee ook leert door te zetten, fouten te maken, leren leren en grenzen opzoeken etc. Stukje zelfstandigheid nog meer oefenen om hem klaar te stomen voor de middelbare. Alleen op school gaat dat niet zo lekker lukken.
Let goed op of je wel je kind naar zo'n plusklas mag laten gaan als je zelf betaalt. Hier mocht dat niet i.v.m. kansgelijkheid.
Ik krijg hier van de IB-er net mail terug dat ze het voor een ander kind op een andere locatie had geprobeerd met zowel de gemeente als het samenwerkingsverband de subsidie hebben afgewezen. Is het bij jullie ook zo'n hoog bedrag en doe je dat dan dus? Ik vind het echt een hele lastige afweging en vind bijna 2000 euro echt heel veel geld. Ik heb ook gekeken bij het pré-gymnasium, hier vragen ze 60 euro per kwartaal, dat vind ik al heel iets anders en zou ik amper over na hoeven denken. Echter is dat pré-gymnasium qua vervoer voor ons gewoon niet haalbaar en vind ik hem echt te jong om met het OV een uur naar een grote stad te laten reizen. Dus dat is gewoon ontzettend balen, anders hadden we hem zeker daar aangemeld.
Wij hoeven niks te betalen (dit jaar 1 dag per week en volgend jaar mag hij 2 dagen per week). Maar het is een initiatief vanuit de overkoepelende stichting en die krijgt subsidie van de gemeente om het te organiseren. 1800 zou ik ook wel heel veel vinden, maar ik geloof wel dat ik het er voor neer zou leggen. Heb gezien wat voor verschil het voor mijn zoon maakt en dat is onbetaalbaar wat mij betreft. Ook afhankelijk of je dat geld hebt en kunt missen uiteraard.
Hier word de pgb altijd afgewezen als het om zaken gaat die betrekking hebben op/over school. Dus als je een pgb aanvraag doet voor de externe plusklas (tip die ik naderhand pas had gekregen) is dat je de pgb vraag -even gechargeerd- zo formuleert dat het thuis niet goed gaat en dat hij daarom naar de externe plusklas moet dan heb je een kans dat het goedgekeurd word. Wij betalen het al vanaf dat hij 2,5 jaar is uit eigen zak. Onze jongste komt daar volgend schooljaar hoogstwaarschijnlijk ook bij en dan zitten we jaarlijks op een bedrag van 1920 euro, zo even uit mijn hoofd. Hier betalen wij 80 euro per maand per kind. 200 euro is veel, als je het kan betalen zou ik eens de voor en nadelen tegen elkaar afstrepen. Voor onze zoon is het op dit moment een verrijking.
Ja, wij hebben ook een jaar zelf betaald. Daarna mocht het niet meer van school, maar toen was er inmiddels een bovenschoolse plusklas waar hij naartoe kon en dat was wel gratis. Liever betaal ik natuurlijk niets, maar we hadden het er wel voor over en konden het ook wel betalen. Nog een jaar later is hij naar een andere school gegaan in een fulltime HB-groep en daar betaalde je niets extra voor. De juf van de bovenschoolse plusklas gaf aan dat het voor hem beter zou zijn als hij gewoon elke schooldag in zo'n soort klas zou zitten i.p.v. 1 dag per week. Dat was ook zo.
Maar alles leuk en aardig van die kansengelijkheid, ik begrijp het deels wel, maar buiten je financiële situatie speelt er (helaas) nog zoveel mee om passend onderwijs te krijgen; - Ben je bevriend met of familie van onderwijspersoneel? - Ben je strijdvaardig, weet je zelf genoeg van HB af, weet je welke wegen je moet bewandelen? - Ben je de taal vaardig, wat is je eigen opleidingsniveau of intelligentie?
Vandaag kreeg onze zoon zijn rapport mee, ik wist al dat Cito rekenen laag was uitgevallen, ik heb zelfs de toets mogen inzien. Alles wat in de klas behandeld was had hij goed of hij zat er bij sommige sommen 1 cijfer naast en de rest wat niet behandeld was in de klas daar zat hij ook telkens -1 cijfer- naast. Zijn score was dan ook onder m3 niveau op papier. De resterende toetsen waren allemaal erg goed gegaan. Hij lijkt niet goed te kunnen automatiseren en thuis (en op school) merken wij ook dat hij veel te snel wilt plus omgevingsgeluiden spelen een grote rol in zijn concentratie. Hebben jullie tips om hem te leren automatiseren?
Niet echt. Jongste heeft e3 gehaald op de rekentoets, maar die zie ik ook heel veel nog op haar vingers tellen. Oudste moest met de tafels automatiseren de trap op lopen en iedere tree een som. Misschien kun je dat ook doen met +/- sommen. In ieder geval iets met bewegen want dat zorgt ervoor dat ze beter onthouden
Flitskaartjes heb ik gebruikt voor de splitsingen. Heb ze nu ook voor de tafels klaarliggen, want ze heeft besloten deze zomer haar tafeldiploma te halen. (Hele schooljaar niks willen leren, maar in de vakantie wel )
Ik had een Amerikaanse rekengame voor kinderen, die was wel een beetje eng (je poppetje kreeg een mep met een knuppel enzo van een soort monster in een grot als hij een fout antwoord gaf enzo ), maar i.i.t de programma's hier destijds, lag het tempo daar hoger en kon je veel aan de niveaus instellen. Hij herhaalde vooral alleen wat je fout deed. Mijn dochter ging in een week of twee tijd van een voldoendes op de tempotoetsen naar heel hoge cijfers. Dat was groep 4. Slimmere kinderen kunnen vaak redelijk snel uit hun hoofd rekenen en bijvoorbeeld met tafels blijven ze het anders vaak zelf uitrekenen. Dat valt minder op dan bij gemiddelde leerlingen, maar hoe hoger het tempo en hoe moeilijker het wordt, hoe meer je merkt dat dat tijd kost. Dat spel bestaat niet meer, daar heb je dus niets aan, maar misschien is er inmiddels wel een alternatief waarbij het tempo hoog ligt. Plaatje van dat spel voor het beeld .
Oke daar zou ik alleen maar fouten van maken Herhalen en wat hij heel irritant vond is tussendoor rekenvragen toe gooien Met dobbelstenen werpen en optellen, om de beurt en online staan ook dat soort rekenspellen. Het antwoord moet je dan afstrepen. Tot het vol is. Aan te passen aan verschillende onderdelen.