Wij vinden barbecuen in de zomer dus heerlijk, maar het staat ons een beetje tegen om dan ook echt veel vlees te eten. Wie heeft er lekkere vega/groenterecepten voor op de bbq?
Puntpaprika halveren en vullen met een mengsel van fijn gesneden cherry tomaten, rode ui, creme fraiche en pesto. Daar een laagje geraspte mozzarella en wat oregano over heen. Halveer wat perzikken (of als je makkelijk wil uit blik). Hou 1 perzik over en maak hiervan met wat olijfolie, peper en zout een dressing. Rest van de perzikken grillen met plakken halloumi. Botersla, gesneden perzik en halloumi met de dressing en een handje macadamia samenvoegen .
Gepofte aardappel, ingesmeerd met olijfolie, wat grofgemalen zeezout en knoflook en dan eventueel vullen met zure room en bosuitjes. Maïskolf met boter, zout en als je van pittig houdt met chilivlokken. Spiesjes met ui, paprika en champignons. Garnalen zijn ook heel lekker van de bbq. Champignons gevuld met roomkaas en nog wat geraspte kaas er overheen. Of champignons gemarineerd in balsamicoazijn, knoflook, peper en zout.
Gewoon een simpel stokje met bijvoorbeeld champignons, paprika en courgette. Of notenballetjes ertussen doen (vegetarisch, bij de Lidl).
Puntpaprika halveren en daar feta en kruiden in doen. Dat op een aluminiumschaal doen. Maïskolven (wel eerst koken, AH heeft ze) Groentespiezen Ananas met kaas op de bbq en dat daarna op een broodje met wat saus Mengsel van courgette, bosui, paprika en/of eventueel nog andere groenten met kruiden erover in een aluminiumschaal. En verder genoeg bijgerechten op tafel.
Ik lees een paar keer 'spies met champignon etc' Ik lust heel graag champignon, maar als ik ze op een prikker wil doen breken ze bij mij en vallen ze van de spies af. Hoe doen jullie dat dan?
Maiskolf met boter en zout Spiesjes van champignon, gemarineerd in gelijke delen soja en balsamicoazijn en wat knoflook Gevulde portobello met mozzarella of geitenkaas In een bakje cherrytomaatjes met wat suiker en balsamicoazijn Groente pizza Gevulde paprika of gevulde courgette Courgette of aubergine in lekkere marinade Halloumi Gepofte zoete aardappel, eventueel vullen met bonen salade en crème fraiche Bloemkool steak met zelfgemaakte kaassaus Broodje vegaburger met gegrilde groente (aubergine, courgette, ui, asperges) Aardappel spiesjes (van die twisters) Flammkuchen
Ik herken dit niet, ik prik ze gewoon door het dikke gedeelte van de champignon. Iets grotere champignons nemen misschien? Die in de grote bakjes zijn vaak groter.
Ik doe het eigenlijk altijd zoals op de eerste afbeelding. Maar als ik Google kom ik er er heel veel tegen zoals op afbeelding 2 dus misschien doe ik het wel verkeerd
Tja wat is verkeerd? Op de tweede afbeelding zie je bij de linker spies precies wat er bij mij dus gebeurd. Daar zie je een gebarsten champignon. Bij mij vallen ze er dan dus af.
Puntpaprika vullen met een mengsel van geitenkaas met tijm, beetje honing en pijnboompitten erover strooien. Ik vouw ze in aluminium folie en leg ze op het rooster, heerlijk! En gepofte aardappel, met wat zure room, uitje, strooikaas. Als je snel(ler) wilt even voorkoken of in de magnetron doen.