Vega recepten BBQ

Discussion in 'De lounge' started by MissXray, Jul 15, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MissXray

    MissXray Niet meer actief

    Wij vinden barbecuen in de zomer dus heerlijk, maar het staat ons een beetje tegen om dan ook echt veel vlees te eten.

    Wie heeft er lekkere vega/groenterecepten voor op de bbq?
     
  2. Inge1984

    Inge1984 Fanatiek lid

    Sep 10, 2015
    1,800
    1,618
    113
    Puntpaprika halveren en vullen met een mengsel van fijn gesneden cherry tomaten, rode ui, creme fraiche en pesto. Daar een laagje geraspte mozzarella en wat oregano over heen.

    Halveer wat perzikken (of als je makkelijk wil uit blik). Hou 1 perzik over en maak hiervan met wat olijfolie, peper en zout een dressing. Rest van de perzikken grillen met plakken halloumi. Botersla, gesneden perzik en halloumi met de dressing en een handje macadamia samenvoegen .
     
    Luna86 and Noenoe like this.
  3. MissXray

    MissXray Niet meer actief

    Klinkt echt super lekker, bedankt!
     
  4. Krv

    Krv Fanatiek lid

    May 26, 2017
    4,591
    4,446
    113
    Female
    Gepofte aardappel, ingesmeerd met olijfolie, wat grofgemalen zeezout en knoflook en dan eventueel vullen met zure room en bosuitjes. Maïskolf met boter, zout en als je van pittig houdt met chilivlokken. Spiesjes met ui, paprika en champignons. Garnalen zijn ook heel lekker van de bbq. Champignons gevuld met roomkaas en nog wat geraspte kaas er overheen. Of champignons gemarineerd in balsamicoazijn, knoflook, peper en zout.
     
    MissXray likes this.
  5. Nijntje01

    Nijntje01 Fanatiek lid

    Dec 2, 2012
    3,539
    422
    83
    Zuid-Holland
    Gewoon een simpel stokje met bijvoorbeeld champignons, paprika en courgette. Of notenballetjes ertussen doen (vegetarisch, bij de Lidl).
     
    MissXray likes this.
  6. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,238
    11,817
    113
    Puntpaprika halveren en daar feta en kruiden in doen. Dat op een aluminiumschaal doen.
    Maïskolven (wel eerst koken, AH heeft ze)
    Groentespiezen
    Ananas met kaas op de bbq en dat daarna op een broodje met wat saus
    Mengsel van courgette, bosui, paprika en/of eventueel nog andere groenten met kruiden erover in een aluminiumschaal.

    En verder genoeg bijgerechten op tafel.
     
    citroenrasp likes this.
  7. MissXray

    MissXray Niet meer actief

    Thanks voor de tips tot dusver. Ik ga ze de komende dagen uitproberen!
     
    Syane and Krv like this.
  8. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Ik lees een paar keer 'spies met champignon etc'
    Ik lust heel graag champignon, maar als ik ze op een prikker wil doen breken ze bij mij en vallen ze van de spies af.
    Hoe doen jullie dat dan?
     
  9. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    Oct 8, 2018
    3,224
    4,456
    113
    Female
    Maiskolf met boter en zout
    Spiesjes van champignon, gemarineerd in gelijke delen soja en balsamicoazijn en wat knoflook
    Gevulde portobello met mozzarella of geitenkaas
    In een bakje cherrytomaatjes met wat suiker en balsamicoazijn
    Groente pizza
    Gevulde paprika of gevulde courgette
    Courgette of aubergine in lekkere marinade
    Halloumi
    Gepofte zoete aardappel, eventueel vullen met bonen salade en crème fraiche
    Bloemkool steak met zelfgemaakte kaassaus
    Broodje vegaburger met gegrilde groente (aubergine, courgette, ui, asperges)
    Aardappel spiesjes (van die twisters)
    Flammkuchen
     
  10. Krv

    Krv Fanatiek lid

    May 26, 2017
    4,591
    4,446
    113
    Female
    Ik herken dit niet, ik prik ze gewoon door het dikke gedeelte van de champignon. Iets grotere champignons nemen misschien? Die in de grote bakjes zijn vaak groter.
     
  11. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Ik prik ze altijd door het steeltje heen, dat moet ik dan dus niet doen?
     
  12. Krv

    Krv Fanatiek lid

    May 26, 2017
    4,591
    4,446
    113
    Female
    Ik doe het eigenlijk altijd zoals op de eerste afbeelding. Maar als ik Google kom ik er er heel veel tegen zoals op afbeelding 2 dus misschien doe ik het wel verkeerd :roflmao:
     
  13. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Tja wat is verkeerd?;)
    Op de tweede afbeelding zie je bij de linker spies precies wat er bij mij dus gebeurd. Daar zie je een gebarsten champignon. Bij mij vallen ze er dan dus af.
     
  14. Krv

    Krv Fanatiek lid

    May 26, 2017
    4,591
    4,446
    113
    Female
    Ik leg ze ook wel eens gewoon op een aluminium schaaltje, dan heb je sowieso geen gedoe haha.
     
    Syane likes this.
  15. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Dat is ook een goed idee:thumup:
     
    Krv likes this.
  16. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,021
    284
    83
    Female
    Puntpaprika vullen met een mengsel van geitenkaas met tijm, beetje honing en pijnboompitten erover strooien. Ik vouw ze in aluminium folie en leg ze op het rooster, heerlijk!

    En gepofte aardappel, met wat zure room, uitje, strooikaas. Als je snel(ler) wilt even voorkoken of in de magnetron doen.
     
    MissXray likes this.
  17. MissXray

    MissXray Niet meer actief

    Lekker was dit en tot mijn schrik aten mijn moeilijke eters (ja de kids) het ook.
     
    Krv, Zara75, Zxcvb and 2 others like this.

Share This Page