Dat mijn dochter door is naar Havo 4, ze was een bespreek geval omdat ze 5 min punten had. Alleen die min punten zitten op 3 vakken die ze volgend jaar laat vallen. Nu had ze al vaker gezegd dat het een rommelige klas was (veel kinderen die op de voorgrond willen) en niet alle leraren er bestand tegen waren (Frans, wiskunde en economie) waardoor de klas best slecht scoorde bij toetsen. Dat kan maar gisteren werd toch , voor mij bekend, hoe slecht het dit jaar was gegaan. Van de 24 zijn er 10 over naar de 4de. 7 doen er havo 3 over en 7 hebben gekozen om naar mavo 4 te gaan. En 1 heeft ervoor gekozen om naar een andere school te gaan. Ik vind dat best een treurig resultaat. En dochter is best verdrietig nu , na 3 jaar had ze eindelijk vriendinnen in de klas en zij is de enige die over gaat. Ze ziet er tegen op om (is niet de eerste keer) helemaal alleen weer op te starten in een nieuwe klas
Ja het is echt erg. Uwv in mijn woonplaats staat erom bekend een van de ergste te zijn. Momenteel bezig met wederom een rechtzaak.
Tsja, mams laatst ook: "ik ga nog even naar de kapper voordat ik aan behandelingen begin" en "gelukkig gaat mijn haar niet of minimaal uitvallen". Ik: "dat is wel het laatste waar je je zorgen om moet maken mam!" *Facepalm smiley hier bij denken* Maar sommige mensen denken idd ook echt niet na voordat ze iets zeggen hè
en toch snap ik dat laatste wel. Ook al is dat niet het belangrijkste, het is wel een van de ergste bijwerkingen van chemo voor een vrouw volgens mij.
Ja dat is allemaal zeer persoonlijk natuurlijk. Waar de 1ne het vreselijk vind, zal de andere denken: groeit wel terug. De 1ne koopt een pruik, de andere vind dit niet nodig .... Maar het gaat mij meer over de domme opmerkingen van mensen. Want het valt mee, tja wie bepaald dat en wat bepaald dat dan? Mijn oma zou door een buitenstaander nooit uitgehaald zijn als doodzieke. Binnen de 14dagen na diagnose is ze overleden. Tsja ....
Misschien een van de meest zichtbare, maar chemotherapie heeft veel meer ernstige bijwerkingen dan dat.
Zoveel zittenblijvers? Die school mag de zomer gebruiken voor een zéér stevige zelfreflectie. Dat kan toch niet?
Beetje zoals bij onze oudste. Een heel zware klas (haantjes en veel gedoe). Onze oudste en 1 andere leerlingen een A-attest (mogen door naar volgend jaar en op hetzelfde niveau). De rest allemaal B-attest (zakken) of c-attest (dubbelen). Meermaals ivm problemen waar onze zoon tegenaan liep op school gezeten en iedereen zei hetzelfde:nog nooit meegemaakt zo een klas. Gelukkig zullen ze volgend jaar niet meer allemaal samenzitten.
Gebeurt helaas heel veel momenteel. Hier vorig jaar in vwo 4 50% blijven zitten, nu 6 v/d 17. Hoor het bij andere scholen ook wel.
Waar ligt dat aan? Kwaliteit van onderwijs? Te hoge adviezen vanuit de basisschool? Ouders die te hoog inschrijven (dus bij twijfel havo/VWO persé VWO willen bijvoorbeeld)? Ik hoor hier niet zulke rare dingen. Klasgenoten waar zoon veel mee omgaat zijn allemaal over. En zover ik weet de meeste andere kinderen ook. Ik vraag me ook af hoe jullie deze cijfers weten. T is niet dat we ieder jaar een overzichtje krijgen van school wie er over is en wie niet, of een ander niveau gaat doen. En van andere scholen in de buurt weet ik dat al helemaal niet.
Ik weet dat alleen van klassen waar de kinderen in zitten en sommige bekenden. Te hoog advies betwijfel ik eerlijk gezegd. Mijn dochter was een twijfelgeval voor vwo, maar heeft de hoogste cijfers van de klas..kan me niet voorstellen dat het dat is dus. Hier is bij een aantal vakken een lerarentekort en bij 1 vak in het speciaal een leraar die er een potje van maakt. Gemiddelde voor dat vak is een 3.2, dus dan krijg je veel zittenblijvers. Afgelopen toetsweek zijn we er ook achter gekomen dat hij de oefentoets verkeerd na keek bijvoorbeeld, gaf gewoon de verkeerde antwoorden. Mijn man is zelf heel handig in dat vak, dus die wist dat niet klopte. Hij heeft ze zelf ook hele jaar les gegeven in dat vak. Mijn kinderen zijn daardoor ook de uitzonderingen, die een voldoende staan voor dat vak. School weet er nu wel van en daarom krijgt zoon komend schooljaar een extra lesuur in dat vak. En tja, simpel is het ook allemaal niet, maar 50% is bizar. Oh en dat begint zo vanaf de 4 vwo hier. Bij dochter weet ik ook dat er misschien wel verkeerde keuzes gemaakt worden. Kinderen die nauwelijks voldoende staan op de exacte vakken, maar die dan wel NG of NT kiezen. Weet je gewoon nu al dat dan in de 4e een probleem gaat worden, maar weet niet eens of school daar iets mee kan. Bedoel als je een 6 staat zullen ze het niet kunnen tegenhouden dat je dat profiel kiest denk ik? Maar mijn zoon stond achten in de 3e en die had het héél erg moeilijk in de 4e. Als je net zesjes staat.. tja.
De vierde klas is waarschijnlijk ook wel het moment dat alles leuker/interessanter/belangrijker is dan school (baantje, vrienden, verkering, de grote wereld), terwijl je inhoudelijk net echt de diepte in moet en er nog meer van je gevraagd wordt dan in de onderbouw. Nog steeds, de helft of meer zittenblijvers is echt bizar. Wij waren ook al puber vroeger, maar zittenblijvers en overstappers waren (good old mammoet) maar een handjevol.
Ja dat is ook zo idd, maar net wat je zegt toen ik in vwo4 zat bleven er misschien een of twee leerlingen zitten, niet zulke aantallen.
Dat idd. Zittenblijven was echt een uitzondering. Dan zijn jouw kinderen meer mededeelzaam dan die van mij. Zoon verteld daar nooit over. Ws omdat er niks bijzonders te melden is. Zou de helft blijven zitten dan had hij dat vast wel benoemd. Dat vind ik ook best apart als dat veel gebeurt. De vakken waar je niet goed in bent willen de meesten toch zsm vanaf. En de vakken waar je niet goed in bent liggen vaak niet in lijn met de richting waarin je je studiekeuze wil doen? Je zou denken dat kinderen die een profiel willen kiezen met voor hun moeilijke vakken daar ook gesprekken met hun decaan over hebben
Toen ik van de 4e naar de 5e ging bleef ook meer dan 50% zitten. Dus eerlijk gezegd kijk ik daar niet heel raar van op. Alhoewel wij hadden toendertijd voor het eerst de 10% regeling, je mocht maximaal 10% van het gehele schooljaar afwezig zijn voor bijvoorbeeld de orthodontist, huisarts, etc. Maar dat gold ook voor spijbelen. Echter werd dat nergens goed bijgehouden. Dus in plaats van 10% afwezig, waren we maar zo'n 10% aanwezig. Heb een gouden jaar gehad. Het jaar daarop werd die regeling helaas terug gedraaid. Mijn zoon gaat nu van 2 naar 3 VWO (technasium), daar is iedereen gewoon over en waren er zelfs geen bespreekgevallen.
Dat vroeg ik me ook al af. Zoon van 16 is over naar vwo5. Maar geen idee of de rest van zijn leerjaar over is of niet. Andere zoon naar vmbo2. Ook daarvan weet ik niks van de rest van de klas. Laat staan de rest van de school.
Onze kinderen zijn net zo. Die vertellen echt niks. Vorige week hadden we de diplomauitreiking van zoon van 19 (mbo) Man en ik zijn dus op.zijn school en wachten tot het hele circus begint. Komt er een meisje met haar ouders binnen "hallo, ik ben L" de ouders beginnen ook meteen "oh leuk, jij bent dus J" En beginnen een heel gesprek met ons. Wisten ook allerlei dingen van onze zoon. (Zijn vakantieplannen, welk bijbaantje hij heeft, etc) Wij stonden echt met een mond vol tanden, want hij had helemaal niks over school verteld. Het ging altijd gewoon goed. En meer eigenlijk niet. Toen kwamen we er achter dat hij gewoon een leuke vriendengroepje op school had en ze trokken met zijn vieren het hele jaar op