Maar die had dan denk ik geen kolenbbq? Wij hebben een kolenbbq en die gaat maar af en toe aan. Ik vind het een gedoe voor hij goed brand ben je al een hele poos verder. Gasbbq is daarentegen makkelijker. Aan is meteen aan en je doet hem ook zo weer uit. Onze bbq moet je gewoon uit laten gaan. Die ga ik echt niet elke avond opstoken voor het bakken van een enkel stukje vlees.
Zeker wel, mijn vader vond op kolen het lekkerst . ik bbq ook gewoon op kolen , zo gedaan en laat hem gewoon uitbranden
Oh Pff wat een gedoe. Niks voor mij Pas hadden man en zoon nieuwe kolen gekocht. Daar zat nog iets bij, weet even niet meer wat, maar het gaf een extra rooksmaak aan je vlees. Toen ben ik na 1 stukje gestopt, dat vond ik echt niet lekker.
Wij zijn nog lerend hoor. Wat ik zeg hebben er nooit een gehad. Maar dus ook zoekend hoe en wat. Maar nu genieten wij gewoon van het bbq en dan net even meer al normaal. Ik lees brood van de bbq hoe dan dat lijkt mij Oveel lekkerder hahaah
Ik eet meestal 3 normale stukkes vlees. Met daarbij groentes, pasta en aardappelsalade. Kan me echt smaken bbq!
Tot 5 stuks. Maar dan eigenlijk alleen junior spiesjes, Hamburger of Kipsaté. En verder vooral stokbrood met smeersels.
Hebben jullie dan een kleine of gewoon veel.tijd om eten (voor) te bereiden? Ik houd zelf helemaal niet van bbq-en, mijn zoons en man wel. Maar die gaan het niet steeds voor mij doen. Geen tijd voor. En hier zouden er dan wel erg veel kolen doorheen gaan als ik voor allemaal 1 stukje vlees iedere dag dat ding ga aansteken.
Hier zoals bij uw vader. Wij hebben nu een aantal jaar een gas bbq en dat is nog handiger . Maat bbq is zeker niet feestelijk ofzo. We doen het wel vaak als er een grotere groep is maar dat is niet omdat het feestelijk is maar omdat het makkelijk is. Hier trouwens geen bakkende man. Toen we de laatste bbq hadden, stonden er 5 mannen naar mij te kijken Mss ook te zien welke bbq. Mijn vader heeft zo eentje waarbij je een pot inziet met kolen en de rest gaat vanzelf. Je hoeft daar niet bij te staan of tijd in te steken. Je doet gewoon verder mer wat je bezig bent .
Wij hebben een mooie grote Boretti bbq voor met gezelschappen, die is denk ik 3-4 keer aan geweest dit jaar, en een kleintje dat de kinderen ergens een keer opgeduikeld hebben tussen de weggeef spullen van iemand. Die laatste is prima voor met zn viertjes. Voor het aanmaken gebruikt man zo'n kolenstarter en wax-houtkrullen (niet van die vieze witte aanmaakblokjes, daar gaat zelfs je eten naar smaken)
Als we bbq’en dan maken we meestal gewoon hamburgers op de greenegg. En ernaast vaag wat groenten. Gewoon een normale maaltijd, niet zo’n vreetfeest.
Oehhhh ... wij barbecuen per seizoen meestal 2-3 x ouderwets. Dwz de Hollandse barbecue Met veel vlees. Dan eet ik zeker 4-5 stuks. Ik ben overigens niet van de club dat we minder vlees moeten eten Die 2-3 keer is dan met makkelijk vlees. Dus een goede hamburger, biefstukspies, zelfgemarineerde speklap etc De rest van het seizoen als de bbq aan gaat is het gewoon voor het bereiden van 1 stuk vlees (liefst entrecote) en bijgerechten en toetje Dit seizoen eet ik voor het eerst koolhydraatbeperky dus ik voorzie meer vlees , door minder stokbrood
Ja ook dat, wij hebben een normale maat weber, mijn vader had zo’n rechthoekige zwart met rode die heel Nederland vroeger had, prima maat, niet te groot. en dus ging die elke beetje zonnige dag aan. Kon hij gewoon zitten na zijn werk ipv koken voor zijn gezin.
Wij hebben een gas bbq, dus met mooi weer kan vaak de bbq aan. Soms op een ‘oud-Hollandse’ manier met veel vlees, stokbrood, dipsaus, rauwkost en salades en soms om ‘gewoon’,ee te koken, bv een stukje vlees en maïskolven of gepofte aardappel, etc. We hebben ook een kleine electrische bbq. Die gaat altijd mee op vakantie en gebruiken we voor een makkelijke maaltijd. Ik maak vaak al dubbele of driedubbele hoeveelheden kruidenboter en dipsaus, en ik marineer extra veel kip. Dan hoeven we bij het koken alleen nog maar stokbrood en rauwkost te snijden.
Tja, ik denk dat wat dat betreft mijn man gewoon niet zo'n (alpha)man is die geniet van vuurtjes stoken enz. Hij vindt het vooral gedoe. Maar ja, barbecueën is bij ons ook niet per se een sociale aangelegenheid. We hebben ook maar een kleintje net genoeg voor ons gezin.
We werken beiden maar flansen dan gewoon snel dingen in elkaar en we eten dan wel wat meer dan normaal. Vlees bestel ik bij de slager.
Dat vind ik dus ook. Hier een vrij grote eggbbq en het is best wel een werk vind ik. Dus voor normale avondmaaltijd is het best gedoe. Eer die aan is maar ook het schoonmaken vooraf en achteraf.