Hoeveel bbq (vlees) eet jij

Discussion in 'De lounge' started by din0, Jul 18, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
?

Hoeveel stuks eet jij? Incl groente/brood

  1. Tot 3

    78 vote(s)
    56.9%
  2. Tot 5

    41 vote(s)
    29.9%
  3. Tot 7

    9 vote(s)
    6.6%
  4. Ik ben een kleine t-rex en eet alleen maar vlees tot 5 stuks.

    3 vote(s)
    2.2%
  5. Ik ben een grote t-rex en eet alleen maar vlees tot 7 stuks.

    6 vote(s)
    4.4%
  1. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,027
    14,683
    113
    Female
    Oh gelukkig ik dacht al dat ik de enige was.
    Ik vind vlees op de (kolen) bbq niet even snel gedaan. In de pan is het sneller geregeld.
     
    lorreke and Syane like this.
  2. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,242
    4,200
    113
    Female
    Maar eten maken kost toch altijd werk? Nu hebben wij geen hele grote. Dus daar zit ook verschil in; maar koken, afwassen…

    of dat nou een bbq is of 3 pannen maakt voor mij geen verschil
     
    citroenrasp likes this.
  3. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,242
    4,200
    113
    Female
    Ja ik dus niet: je zet hem op tijd aan en gaat intussen rustig wat drinken of wat je dan ook wil en wacht gewoon tot hij op temp is.
    Dus juist geen gedoe vind ik
     
    Neuzeke likes this.
  4. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,178
    10,718
    113
    Waarom zo uit de hoogte? Ik zou onze zelfgemaakte hamburgers van half rund/half lamsgehakt (als het voor klein gezelschap is, voor 30 man had ik alleen rund, de slager heeft het vers voor mij gedraaid) niet goedkoop willen noemen. En kip (vleugels/saté) is wel vrij goedkoop, maar niet van mindere kwaliteit of zo. En ook worst heb je in allerlei kwaliteitsklasses.
     
    Bellybell, suus1983, Cin85 and 8 others like this.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,384
    21,762
    113
    Daarbij is orgaanvlees ook nog eens heel gezond :) Ik ken veel mensen die zelf worst maken, dat is dus gewoon orgaanvlees en gevuld met "gewoon" vlees. Niks goedkoops aan, haha.
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    Sep 18, 2008
    10,058
    1,291
    113
    Nederland
    Max 3 ben geen grote vlees eter.
    Eet liever stokbroodje met kruidboter en verschillende soorten salades erbij
     
  7. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,243
    11,824
    113
    Voor mij wel. :)
    Een bbq voorbereiden (nog los van de schoonmaak en aansteken en zo) kost mij echt meer werk dan gewoon koken.
     
    lorreke likes this.
  8. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    Nov 8, 2013
    8,331
    8,334
    113
    Amsterdam
    Wij hebben voor tussendoor of door de week daarom een kleine kamado joe staan. Zo aan en ook zo op temperatuur.
     
    Syane likes this.
  9. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,243
    11,824
    113
    Daar heb ik ook aan gedacht. Mijn man is fan van bbqen. En ik door al dat gedoe minder. Scheelt het echt in tijd t.o.v. de grote bbq?
     
  10. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,292
    17,182
    113
    Ik vind het ook teveel gedoe. Voor hij eens goed op temperatuur is... :confused:
     
    Zxcvb likes this.
  11. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Is toch niet uit de hoogte, ik ben het wel met haar eens. En jij hoeft je niet aangesproken te voelen als ik het zo lees. Vlees bij de slager is vaak toch lekkerder/betere kwaliteit dan de kiloknallers bij de supermarkt. Dat is wat ze bedoeld. Ik ga dan ook liever voor minder, maar dan wel goed vlees, dan dat ik de 3 voor €6,- bij de supermarkt koop.
    Een hamburger zelf maken is ook altijd veel lekkerder dan een kant en klare van de AH.
     
  12. din0

    din0 VIP lid

    Aug 14, 2011
    5,127
    1,827
    113
    Nou somige stinken ook heel erg.
    En roken vaak nog na alsof er iets ligt aan te branden.
     
  13. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    Nov 8, 2013
    8,331
    8,334
    113
    Amsterdam
    Absoluut, maar wij hebben ook nog een smoker staan een masterbuilt. Die heb je in nog geen 10min op temperatuur daar hebben we vanavond smash burgers opgemaakt. Hier man met hobby;) en van mij mag hij ook niet meer bbqs meer lol.
     
    Syane likes this.
  14. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    Nov 8, 2013
    8,331
    8,334
    113
    Amsterdam
    Dan wordt het gewoon verkeerde gedaan, te hoog opgestookt of de roosters de vorige keer niet goed schoon gemaakt een goede bbq moet niet hele rooksignalen sturen en niet heel erg stinken.
     
    mamabri likes this.
  15. din0

    din0 VIP lid

    Aug 14, 2011
    5,127
    1,827
    113
    Wij halen een pakket van zoveel stuks als bassis plus gehakt, kip en snitzel.
    Van de slager kost wat maar dan zijn wij wel 2 kleine maanden mee zoet..
    Soms eten wij ook geen vlees..
    En hier zit hamburgers en zo ook gewoon bij.

    Maar nu om even te testen en af te tasten heb ik nu wel ook supermarkt vlees gehaald.
    Wij gaan eens in de zoveel tijd dus naar de slager (rijden er speciaal voor).
    En hadden nu al wat van dat gebruikt.
     
  16. din0

    din0 VIP lid

    Aug 14, 2011
    5,127
    1,827
    113
    Nou wij hebben 2 deuren verder een die flink stinkt en wat verder met hele rook wolken dat je denkt dat de boel afbrand
     
  17. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    Oct 8, 2018
    3,225
    4,457
    113
    Female
    Mijn man zijn voorwaarde is dat het droog is. Hij heeft een basterd (medium) en zo'n elektrische aansteker. In principe bbqen wij het hele jaar door. In de periode oktober-april vaak 2x per maand, in de zomer soms wel 3 of 4x per week. Koop dan qua boodschappen dingen die zowel in de oven/bbq kunnen, zodat we afhankelijk van het weer binnen of buiten koken.
     
    Siepie85 likes this.
  18. Vulpen

    Vulpen Fanatiek lid

    Jul 30, 2014
    3,166
    3,807
    113
    Superfeestelijk! Een soort gourmet maar dan buiten, met stokbrood en salade en aardappelsalade en sausjes. Het eten zelf duurt ook veel langer dan gewoon, denk dat dat ook maakt dat het als feestelijk gezien wordt.
     
    lorreke likes this.
  19. mamabri

    mamabri Fanatiek lid

    Aug 15, 2021
    3,242
    4,200
    113
    Female
    Ik vind het niet perse feestelijk, maar wel veel gezelliger dan met je pannen op tafel. Het eet rustiger, een hapje van dit en een hapje van dat. Geen haast, gewoon op je gemak eten.

    maar goed, ik ben het ook gewend, haha

    wij bbq ook echt heel regelmatig, niet zo vaak als mijn vader deed, maar in de zomer toch ook wel vrijwel elk weekend 1 soms 2 dagen
     
    Neuzeke likes this.
  20. Sylver

    Sylver Fanatiek lid

    Sep 17, 2014
    1,861
    1,756
    113
    Ik kan de poll niet beantwoorden, want ik snap 'm niet :oops:

    In de titel vraag je hoeveel vlees men eet, maar in de poll staat inclusief groente/brood.

    Ik ben meer van de bijgerechten, hooguit 3 vleesjes en meer van de salades en stokbrood etc.

    Maar dan kan ik de poll niet beantwoorden, want de max is 7 en bij 3 vleesjes zou dat nog maar 4 stukjes stokbrood/groente zijn. Laat staan hoe ik kan beantwoorden hoeveel salade dat is. Is dat per blaadje sla dan..?

    Moet de vraag niet zijn hoeveel vlees je eet, zonder groente en brood mee te tellen?
     
    lorreke likes this.

Share This Page