Hoi hoi, Wij waren al een tijdje op zoek naar een Berner sennen hond omdat onze kleine vriendin een aantal maanden terug ingeslapen moest worden nu zijn wij een Berner sennen tegen gekomen van 17 weken, zij is nog bij haar broertje en zusje,( moeder is ook aanwezig maar loopt los over het erf) het is een Berner sennen met een stamboom. maar…. De pup is opgegroeid in de schuur, in een soort paardenstal, Wij zijn gister wezen kijken, de pup was in tegenstelling tot haar broertje en zusje heel nieuwsgierig, angstig, maar nieuwsgierigheid won en ze kwam toch hallo zeggen en knuffelen. ze is schikt weg bij elke onverwachte beweging, en is huis geluiden helemaal niet gewend. ( stoelen die schuiven de stofzuiger de vaatwasser de wasmachine of iets dat op de grond valt etc etc) Vanwege de leeftijd is de prijs heel leuk voor een pup met stamboom. de pup is een lieverd, lijkt geen kwaad in te zitten, maar ik ben zelf gewend dat pups voor de 12 weken goed gesocialiseerd worden door de eigenaren van moeder hond. Is met 17 weken haar naam nog te leren ? En kun je ze dan nog leren aan de riem te lopen, commando’s zoals hier, zit, blijf, of ga af. Is die angst nog een beetje te overwinnen of is dit nu al in haar systeem gezien ze voorbij de 12 weken is? heeft iemand ervaring met een oudere pup die totaal niet gesocialiseerd is. En is dit nog goed gekomen of is die angst altijd wel een beetje gebleven. Ik hoor graag jullie ervaringen.
Ja, ik denk dat dat wel meer moeite en tijd gaat kosten en sommige dingen komen misschien helemaal niet meer goed. Naam leren kan nog wel hoor, tenminste, onze asielkatten (geen honden) leerden binnen een paar weken hun naam. Commando's zul je ook wel kunnen leren. Waarom fokken ze honden als ze eigenlijk alleen in een schuur opgroeien? Klinkt niet heel professioneel. Kun je misschien wat voorwaarden opnemen in het koopcontract over het gedrag en de opvoeding? Alles leuk en aardig, maar in het meest ongunstige geval zit je met een hond die angstig blijft of totaal niet sociaal is.
Mijn broertje heeft ook een pup van ongeveer 16 weken genomen. Helaas ook niet gesocialiseerd. Blijft een bijzonder beest. Hij is super lief maar heel erg verlegen met onbekende en duurt heel lang dat ze iemand wel als bekende ziet. Wij zijn regelmatig daar ook toen ze er net was maar blijft niet helemaal vrij met ons.Nieuwe dingen zijn heel eng en moeilijk aan te leren. Gaat bepaald deel van terrein echt niet op ook al woont ze er al jaren.
Ik kan me voorstellen dat het echt wel lastiger is. Mijn ouders kregen vlak voor 1e corona lockdown een pup. En konden door de lockdown pup ook aan veel situaties (bezoek, erop uit etc) niet oefenen. En dat merk je tich nog wel steeds
Ik zou anders een advies inwinnen ergens. Welke stappen wenselijk zijn. En natuurlijk ergens in huis een veilige plek maken. Char.lotte ang.els misschien al eens gehoort van hun? Zonder de puntjes en ze hebben een en pagina.
Alles in mij roept :Broodfokker!!! Niet doen dit! Geen zuivere koffie. Een goede fokker laat de hond opgroeien in huis en nooit in een stal
Je verhaal klinkt als broodfok. Wat is de reden dat je juist daar een pup wil aanschaffen behalve de prijs?
Wij wisten niet dat ze opgevoed werden in een stal, De vraagprijs was inderdaad de aanleiding van gaan kijken. maar daar bleek dat ze in een paardenstal zaten en echt heel bang zijn. We hebben de stamboom gezien die lijken verder wel goed. maar niet gesocialiseerd met 17 weken vind ik toch wel spannend om aan te beginnen
De kans op probleemgedrag is simpelweg groter als een pup niet goed gesocialiseerd is. Dus dat is wel echt iets om rekening mee te houden. Nu kan de hond "goedkoop" zijn, maar als je vervolgens extra training e.d. in moet zetten ben je duurder uit. Overigens zou ik altijd vragen naar de contactgegevens van de dierenarts en daar contact mee leggen. Om na te gaan of er goed voor de honden wordt gezorgd.
Ik zou er nooit aan beginnen! Die (waarschijnlijk) honderden euro’s die je nu korting krijgt, ga je later alsnog betalen. Als het niet in tijd is, dan wel in moeite/last die je ervan hebt. Wij hebben een boomertje die door een traumatische ervaring met een grotere hond op latere leeftijd angstig en minder sociaal is geworden. Man, wat een werk, geduld en geld (gedragstherapeut, extra cursus om weer te socialiseren) komt eraan te pas om dit aan te pakken. Ik heb het voor haar over hoor, maar ik zou nooit, maar dan ook nooit, aan een pup beginnen waarvan je op voorhand weet dat het risico groter is op (gedrags)problemen. Dat zou die leuke korting me absoluut niet waard zijn.
Alleen voor de prijs? Je negeert alle rode vlaggen verder? Heel jammer maar ik zou het niet aandurven ook al hebben ze een stamboom. Waarom zijn de pups met 17 weken nog daar?
Dit dus, een hondje in de schuur zetten, kan echt niet. Onze pup liep gewoon rond door het huis. Klopt echt niet.
Ik zou eerst eens contact opnemen met de rasvereniging of dit wel een erkende fokker is. Ik vermoed van niet. Puppies horen niet in een paardenstal en ze horen niet bang te zijn. Ik zou er niet aan beginnen. Juist door bij een broodfokker een pup te kopen houdt je deze wanpraktijken in de hand.
ja de prijs was de aanleiding om eens te gaan kijken, ik ben nieuw in het gebied stamboom en overal op internet met inlezen over het ras, lees ik dat je bij berners het liefst gaat voor een stamboom hond en ja ik was zo bleu om te denken dat stamboom honden “goede” gezonde honden zijn. Ik dacht inderdaad dat is een kijkje waard. voor mijn gevoel negeer ik juist de rode vlaggen niet.
Wat zegt zo'n stamboom nou helemaal. Deze kan ook vervalst zijn. Dat had een bekende van mij ook laatst met een ouder hondje. Zij was meteen naar de dierenarts gegaan en deze constateerde dat de stamboom nep was. Verder had de hond allerlei aandoeningen waaronder fikse oorontstekingen (moest onder narcose behandeld en onderzocht worden, ze was blind aan één oog, had problemen met de heupen enz. Ze heeft de hond teruggebracht. De hond was ook niet zindelijk. Vreselijk zielig voor zo'n beestje. Ik zou er nav jouw verhaal nooit aan beginnen. Wel zou ik vragen bij welke dierenarts de hond onder controle is. Dat staat in het vaccinatieboekje. En ook al neem je de hond, je kunt sowieso bij de dierenarts informeren en eventueel een melding maken bij de dierenbescherming. Pups horen in huis op te groeien waarbij ze leren omgaan met huiselijke geluiden, visite en ook geknuffeld worden etcetera. En niet in een schuur! Als je een hond wilt, ga dan naar een officiële en geregistreerde fokker of asiel. Die niet mee aan broodfok.
Ik zou het niet doen. Een pup hoort niet bang te zijn. Hoe is de samen stelling thuis? Als je alleen of met partner bent met heel veel tijd en geduld is het al lastig. Met kinderen dan is zo'n hond constant gestrest/ bang. Zou bang zijn dat hij uit angst/ stress zou bijten. Dan liever meer geld waar je een vrolijke hond hebt. Het is ook niet dat hij er maar kort is. Zo'n beestje heb je voor jaren. Wat iemand al zegt dan heb je kosten voor extra training. En bij elk bezoek moet je kijken hoe het met je hond gaat. Kan hem niet zo maar ergens naar toe nemen.
https://hondenbescherming.nl/info-advies/hoe-herken-je-een-broodfokker/ Niet aan beginnen als ze in een stal wonen en angstig zijn! Dat zijn echt wel ‘red flags’, die je dus negeert als je de pup neemt. Dan liever wat meer betalen en minder kans op ‘gedoe’.
Als je graag een Berner Sennen wil zou ik die alleen via de vereniging erkende fokker kopen. Het zijn geweldige honden en zo lief en zo gelijkmatig en goed te trainen, maar door slecht fokbeleid hadden ze jaren geleden zo ongeveer allemaal heupdysplasie gingen ze relatief jong dood. Helemaal doorgefokt. Je beste kans op een hond die zo gezond is als een Berner op dit moment kan zijn, is via een door de vereniging erkende fokker. Zelfs een stamboom zegt niets in dit geval. Ik ben dol op Berners trouwens, mijn familie heeft ze altijd. Maar sluit er wel een dierenarts verzekering bij af want ze kunnen nogal in de papieren lopen.
Elke rashond heeft wel een kleine wereld waarin mensen elkaar kennen. Ik zou daar info vragen over deze fokker met stamboom en daar informatie inwinnen. Er is vast wel een vereniging.