Ja hier 10km door de weilanden en heb wel dagen gehad dat ik moest lopen, dat ik gewoon niet meer vooruit kon komen door de harde wind. Tuurlijk kunnen mijn kinderen dat ook, maar waarom zouden ze? Van mijn oudste had destijds maar 1 kind een ebike (hij ook niet eerst) , bij de jongste was er maar 1 kind zonder ebike. En geef ze eens ongelijk, de dichtstbijzijnde school is hier 10km door de weilanden.
En heb jij een droger, voor je was? Of een magnetron om eten op te warmen? Of WiFi, in plaats van een internetkabel?
Zo is het maar net! En het is in een paar jaar tijd hard gegaan, 4 jaar geleden ofzo, waren er hier ook nog weinig met een electrische fiets. En net wat al eerder genoemd werd, oudere generaties moesten lopen, daar is later de fiets voor in de plek gekomen. Nu dus weer een stukje vooruitgang
Ja zeker en nodig om een gezin van 5 draaiende te houden naast m'n werk. Tenminste de droger. Zou ik hem niet hebben dan hebben we meer kleding nodig ivm de droogtijd. Wel leuk extra shoppen maar onnodig. Overigens wordt hij zo mik mogelijk gebruikt. Wasrek voldoet prima meestal. We hebben een oven met magnetron functie maar die laatste wordt eigenlijk nooit gebruikt. Vergelijking met WiFi slaat kant noch wal natuurlijk Maar nogmaals ik reageer enkel over m'n eigen kinderen en wat ik daarvoor nodig vind. Dames met lange tenen kunnen ze dan ook gewoon weer intrekken
Wij zijn dus ouders die wel een gewone fiets hebben gekocht voor hun kinderen. Ze moeten 22/23 km fietsen. Ze fietsen een deel van het jaar, in de winter gaan ze met de bus. Zij zijn idd zo ongeveer de enige met een gewone fiets en fietsen daardoor regelmatig alleen. Maar zoon van 16 heeft inmiddels totaal geen moeite meer met het bijhouden van ebikes.
Nee mijn zoon ging sneller op zijn gewone fiets dan op zijn ebike, maar het kost uiteraard minder moeite. Ik vind zelf dat wel een heel lange afstand om zonder ebike te moeten gaan. Begrijp me niet verkeerd, kan het niet, dan kan het niet. Maar mocht het financieel wel kunnen vind ik dat toch wel een afstand waarop ik het een vereiste zou vinden om heel eerlijk te zijn. Wat een pokkestuk zeg.
Hier zie je de kinderen die vanuit de dorpen komen op gewone elektrische fietsen ook gewoon normaal fietsen. Die rijden volgens de verkeersregels. Dus daar heb ik geen moeite mee. Maar de kinderen en jeugd (zie hier echt kinderen vanaf 6 op elektrische step of fatbikes rijden) die dus op die fatbikes rijden die houden zich helemaal nergens aan. Ander type jeugd, die die fiets ook helemaal niet voor lange afstanden gebruikt
Wij hebben daar ook wel serieus over nagedacht hoor! Vonden het ook een lastige keuze, maar ben nu toch wel blij dat we hier voor gekozen hebben. Scheelt natuurlijk wel dat wij 'maar' 2 kinderen hebben, dat maakte de keuze financieel gezien ook wel iets makkelijker lijkt me, t.o.v. een groot gezin.
Dat snap ik helemaal. Hier zijn ze al kapot na 1.5 jaar, gevalletje goedkoop is duurkoop ben ik bang. Die dingen zijn echt enorm duur en zeker met meer kinderen moet het wel te doen zijn.
Tsja, het is die denkwijze waardoor de beschaving binnenkort zal verdwijnen, vrees ik (tegen jou kan ik dat wel zeggen toch? Ik bedoel het natuurlijk niet persoonlijk. Maar ik vind elektrische fietsen en dergelijke niet zonder meer vooruitgang. Vooruitgang gaat gewoonlijk ook ten koste van iets, al is niet altijd duidelijk van wat. Maar al die accu's moeten natuurlijk wel ergens vandaan komen, er zijn meer grondstoffen voor nodig enzovoorts. En nee, ik ben zelf ook niet heilig want mijn oven heeft ook een magnetronfunctie en ik gebruik ook wifi.)
Klopt, toen onze oudsten naar het vo gingen had niemand een ebike. Allemaal hadden ze een gewone fiets en toen ging dat prima. Dus die ervaring hebben wij al. Pas bij de 5de kreeg zo ongeveer zijn hele klas in groep 8 een ebike. Vorig jaar moesten we weer een fiets gaan kopen voor de volgende die naar het vo zou gaan. Toen hebben we het er wel even over gehad. We hadden nog een zoon op het vo zitten, hij zat toen in vwo 3. Zijn fiets ging kapot en ook voor hem moesten we toen een andere fiets gaan kopen. We vonden toen ook dat als we de brugklasser een ebike zouden geven we dat aan hem ook moesten doen. Ik ging toen eens bij onze zoon polsen: Stel we kopen voor G een ebike, jij moet ook een nieuwe fiets. Dan vinden wij dat jij ook een ebike zou moeten krijgen. Dat betekent dan wel dat je het hele jaar moet gaan fietsen, dan krijg je geen winterabbo meer. Zijn antwoord: nou die paar maanden met de bus vind ik toch best lekker. Oftewel: ik hoef geen ebike. Hij heeft toen een gewone fiets gekregen en trapt in een goed uur naar school.
Als ik dit zo lees vraag ik me echt af waarom gezinnen met schoolgaande kinderen ergens in de middle of nowhere zouden gaan wonen, zo ver van een school? Niet vervelend bedoeld, vraag het me oprecht af. Het lijkt mij vooral heel onpraktisch.
Je hebt, zeker in deze tijd, niet altijd veel keuze toch? En wat versta je onder ver? 10km is hier heel normaal in elk geval, daar ga je niet voor verhuizen iig. En soms zijn er wel scholen dichterbij, maar sluiten die niet aan bij de behoefte van kinderen. En in Nederland woont niemand in the middle of nowhere haha
We wonen in een fijn dorp met een kerkelijke gemeente waar we ons heel erg thuisvoelen. Rustig voor de basisschoolkinderen, die kunnen zelf naar hun vriendjes en vriendinnetjes. Ze spelen door het hele dorp. Qua huizenprijs goedkoper dan (dicht in de buurt van) een stad. De busverbinding naar de school is prima, dus in geval van nood kunnen ze de bus pakken. En het is maar net wat je onpraktisch vindt. Het is een best stuk, maar onze kinderen hebben laten zien dat het prima gaat.
En wij doen alles v Nou ja wij wonen dus in een stad en hebben heel veel scholen. Maar toch moest c verder weg. Lang leven speciaal onderwijs wat hier maar beperkt is. Zou zo graag zeggen kind tot vanmiddag en uit zwaaien bij de deur
Wij wonen in het noorden van het land, in onze woonplaats genoeg voorzieningen, meerdere basisscholen, maar geen middelbare school. Niet meer, vroeger wel, maar door op één plek te gaan zitten is het aanbod op de huidige middelbare scholen veel groter. Alle niveaus en heel veel richtingen / vakkenpakketten zijn nu mogelijk. Dat is wel heel fijn! Dichtsbijzijnde zit op 10 km afstand, maar die viel voor onze kinderen af en ja, dan zit je zo op 15-20 km afstand.
Onze 10 jarige ging naar het tussenjaar op het gymnasium. 13km fietsen. Hij paste nog niet op een 28 inch dus op zijn 26 inch Cortina u4. Hij deed het echt elke dag zonder mopperen. Halverwege het jaar paste hij op een Gazelle esprit 28 inch frame 49. Dat gaat wel een stuk makkelijker. Hij fietst niet elektrisch. Uit de basisschool klas van mijn dochter (komend jaar naar de middelbare) zijn er maar 3 met een elektrische de rest gaat de afstand naar de stad op een gewone fiets fietsen. Zoon en dochter gaan komend jaar allebei naar brugklas op het gymnasium. Ze gaan met 5 hier uit het dorp en kunnen dus gezellig samen fietsen. Komt vast helemaal goed
Ik vind 10 km ook prima te doen, is een half uurtje of net iets meer. Kinderen hier hebben het wel heel goed, school zit op 1 km Als het niet lukt de brug op te fietsen ga je toch lopen? Vaak genoeg moeten doen toen ik in Maastricht woonde en iemand achterop had
Hier ook een dorp in het noorden, vroeger zat hier een mavo in het dorp, maar die is al lang gesloten. Verder hebben wij heel veel dingen in ons dorp, alleen geen mc of bioscoop oid.